Reklama

Reklama

Don't Hang Up

  • USA Don't Hang Up
Trailer

Obsahy(1)

Mladíci Sam (Gregg Sulkin) a Brady (Garrett Clayton) sa radi zabávajú tým, že si cez telefón kruto uťahujú z ľudí zo svojho okolia. Počínanie si nahrávajú na kameru a zverejňujú na internete. Jedného dňa však natrafia na tajomného cudzinca, ktorý proti ním vytiahne ich vlastné zbrane a rozpúta s nimi desivú hru s fatálnymi následkami. (Karamanlis)

(více)

Recenze (85)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Z pomalu bobtnající řady hororů/thrillerů, v nichž někdo nebo něco terorizuje pomocí moderních technologií prostoduché adolescenty, je tenhle kousek určitě mezi těmi lepšími. Ale prvních zhruba 15 minut jsem si teda myslel, že to neklapne - protože hlavní dva hrdinové jsou opravdu kokoti non plus ultra. Jejich bezstarostného kriplování je naštěstí brzo konec a mysteriózní muž na druhém konci telefonu jim pěkně zatopí. Film je pěkně natočený, má spád a ačkoli začíná velmi teenagersky, nepůsobí ve výsledku ani nijak vyměkle. Dějové zákruty a zvraty bohužel upomínají na řadu jiných filmů a nedočkáme se tak ničeho opravdu překvapujícího (závěrečné vypointování exstuje, ale je zcela banální a průhledné, takže jako kdyby neexistovalo), ale vzhledem k tomu, že snímek připlul úplně pod radarem, nestačilo mě to díky nulovým vstupním očekáváním ani výrazněji rozmrzet. Kvůli zmíněnému to pro mě není žádná velká pecka, na kterou bych měl vzpomínat, ale jako řemeslně fajnově zvládnutá nenáročná žánrovka to poslouží s přehledem. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Bohužel minimální napětí. Vcelku je Vám při sledování filmu jedno, co se stane s jejich rodinou a přáteli a zřejmě je to jedno i hlavním postavám. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Toto padlo ako blesk z jasného neba. Ja milujem, keď odrazu vyjde novinka, o ktorej vôbec nič neviem, a je z toho takáto pecka. Dvaja puberťáci, ktorí si radi vystrelia z neznámych ľudí, na to pekne doplatia, keď sa objaví niekto, kto im to chce spočítať a zmení im život na hotové peklo. Jednoduchý, no funkčný námet, zručne nakrútené aj zahrané, divák musí súcitiť s hlavnými postavami čoraz viac a viac, a napínavé až do poslednej minúty. Dokonca som tam nenašiel ani žiadne veľké kiksy, čo sa týka logiky a chovania hlavných postáv. Prečo nejdú do našich kín takéto horory? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nesnesitelně pubertální a jeden z hlavních hrdinů je vyloženě Ko..., ale po příchodu tajemného muže na scénu je film okamžitě napnutý až do konce a atmosféra jen houstne. Natočeno slušně, motiv vraha dobrý, tempo rychlé a zábavné to je také dostatečně, tedy kdo má chuť na nenáročnou napínavou jednohubku směle do toho. 70% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Stupidní thriller plný diletantství ze všech možných stran a úhlů, který perfektně vystihuje jedna konkrétní scéna. V ní drsný teenager vypraví kůl historku a má u toho nasazenou kšiltovku, střih, pohled z jiného úhlu na stejnou scénu a kšiltovka je nasazena obráceně. Pokud si amatérští tvůrci nedokážou uhlídat na place tuto elementární prkotinu a nezaznamenají to ani v postprodukci, těžko od nich očekávat nadprůměrný zážitek při vylíčení "děsivého" řádění nejlepšího masového vraha v historii lidstva, který pokud by byl IT technik, správce telekomunikací, zaměstnanec NSA, elektrikář a člen Navy SEALs se speciálním výcvikem na nepozorované plížení za nábytkem tři metry od obyvatelů domu, pak by ten film dával alespoň 10% smysl. Výkony (ne)herců jsou ubohé i na laťku teen hororů, především hlavní "herecké" duo je přímo úděsné a působí dojmem, že přišlo rovnou z castingu na gay porno, protože dokáže přesvědčivě zahrát jen vzdychání (strachy) a vlastní plácání se přes prdel. Jestli se tohle může dnes vydávat za novou generaci nastupujících herců, kteří začínají obvykle v podobných shitech pro teenagery, Marlon Brando rotuje v hrobě a Bobík De Niro se do něj předčasně chystá. Lekačkám se člověk akorát vysměje díky jejich nefunkčnosti a nad logikou děje zlomí hůl po deseti minutách. Celé je to impotentní a napínavé asi jako čumění z okna na pole pšenice za tmy a neskutečně dramatický závěr je pak odhadnutelný jak příští číslo Blesku. Vysloveně ztráta času s filmem, který nebyl originální ani před deseti lety. 20 % ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Atmosferické tříminutové intro diváka spolehlivě navnadí. Jenže postupem času dochází k rychlému střízlivění, aby se v samotném závěru nakonec ukázalo, že se jednalo o vůbec tu nejatmosferičtější pasáž celého snímku. Don't Hang Up nedokáže diváka plně vtáhnout do děje, jenž se sám o sobě vyznačuje značnou předvídatelností. Napětí povětšinou zcela absentuje a postavy vzbuzují převážně antipatie. Kromě práce kameramana a výsledné pointy, která zasadí příběh do uceleného rámce (a kterou jsem jakožto zdejší hororový expert již od úvodu očekával), zde tedy není co pochválit. Don't Hang Up zařazuji mezi podprůměrné horory a uděluji mu pouze slabší dvě hvězdy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

No je problém, když motivace tajemného vraha je celou dobu křišťálově průhledná a jeho identita tak nepodstatná, že nebudí zvědavost. Volby, před které jsou dva hrdinové stavěni, nakonec vyznívají naprázdno a vůbec všechno jen plyne k jasnému konci. Zaměnitelné až běda, i když ne špatně udělané. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skupina pranksterov je na internete známa tým, že zavolá nič netušiacim obetiam, ktoré na smrť vystraší, a video neskôr pridá na internet. V jeden klasický večer plný alkoholu, zábavy a samozrejme prank callov ich prekvapí odpoveď jednej z obetí. Volajúci na nich použije ich vlastné triky, ale keďže ide o ich vymyslenú hru, nevenujú telefonátu pozornosť. Lenže keď sa hovory od tohto človeka neustále opakujú a on im dokáže, že nejde o nevinnú hru, zisťujú, že sa práve ocitli vo svojej vlastnej hre. Tentokrát sa však hra nekončí odhalením žartu, ale smrťou. - Tak toto sa mi velmi páčilo. Tento druh moderného hororu úplne vyhladávam, pretože ide o odlahčené záležitosti, ktoré vedia zatlačiť na pílu a nútia aj aktérov prispôsobiť sa drsným podmienkam a nevyžadujú od nich len odrapotané hlúpe dialógy. Don't Hang Up je najsilnejší hlavne v prvej tretine, kedy sa mieša po atmosférickom úvode s tínedžerskými zábavami, až pokial nepríde hororová časť. A tá funguje dobre. Vrah je inteligentný, nepríjemný, a vďaka tomu, že sa v závere ukáže jeho významná motivácia, je štruktúra vystavaná logicky. Zaujala ma hlavne hudba, ktorá pomáhala tvoriť nepríjemnú a beznádejnú situáciu. Má to aj dostatočné množstvo krvi, atmosférické scény s búrkou a hlavne sa to na nič nehrá, takže pre mňa úplne vyhovujúci moderný horor. + herečka z Fortitude + herec z The Autopsy of Jane Doe ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rádoby thriller se slasherovými prvky o vinných teenagerech a jednom nakrklém mstiteli, který se chová jako duch Meucciho, Edisona a libovolného poslance parlamentu ČR, když se nemá stihnout hlasování. Kromě čitelného průběhu a nulového zájmu o postavy a jejich stavění před dementní volby vidím problém i v tom, že když ti dva měli představovat suverénní kokoty, byli suverénní, když ale měli hrát vystresované kokoty, byli jen kokoti. Obyčejné kostelní varhany při jedné ze scén sice odvedou nečekané penzum práce, ale těch pár sekund to už nemůže vytrhnout.. Nedýchej, Neklepej dvakrát, Nezavěšuj, nějak se nám ty zákazové horory začínají v posledních měsících množit. Co bude dál? Don´t Snore o sektě žen píchajících chrápajícím manželům prsty hluboko do nosních dírek? Don´t Sneeze o násilníkovi, mučícím své alergické oběti na rozkvetlé louce? Či Don´t Piss o sadistickém vrahovi trhajícím močové měchýře? A co třeba něco hodnotnějšího o ložnicovém strašáku s názvem Don´t Come Yet? Kalkulačka mi vyhodila, že s vhodně zvoleným rámcem sexuality, barvy pleti a sociálního prostředí by to nyní mohlo mít i oscarové ambice.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Úžassnééé!!! Prevarený nápad z (napr.) polozabudnutého slasheru "7eventy 5ive", či 9O´s "Scream"slasherov, trochu od klasiky "When a Stranger Calls", kopa umelých ingrediencií z novodobých cyber(pseudo)hororov a máme tu luxusnú novinku, z ktorej môžu byť všetci odborní nadšenci dnešných nezmyselných kopíriek a komatického hororu na vetvy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Začnem zhurta, postupne poľavím. Spočiatku absolútne otravná teen kokotina o dvoch samoľúbych metro-homo sexuáloch, ktorý omnoho viac než hereckým talentom, disponujú nadaním na šermovanie cicín. Vďaka svojej umelej charizme bez chémie, by mali väčšie predpoklady uživiť sa ako bratia Jehovovi, než herci v pravom slova zmysle. Skutočne neskutočne iritujúco na mňa pôsobil tento "pár budúcich manželov", ideálny pre vystúpenie v mnohých, pochybných TV reality show. Musím však uznať, že zhruba po pól hodine sa tvorcom pomerne solídne podarilo nastoliť postupne gradujúcu atmosféru, ktorá v rýchlom slede vyvrcholí v jednoduchú satisfakciu. Škoda, že nedošlo na originálnejší spôsob mordovačiek či poriadne gore, ktorých kombinácia mohla tento home invasion pozdvihnúť na vyššiu úroveň, lebo samotný nápad nie je na zahodenie, aj keď o originalite nemôže byť ani reč. Na "Don't Hang Up" sa nepozerá vyslovene zle, no pre mňa čistý priemer - 55% ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Výborný slasher s pomerne originálnym námetom.Dlho som nič tak dobré v tomto žánri nevidela.Obidvaja chlapci hrali viac než dobre.Odporúčam. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo druhým jámu kopá... Tak dlouho chodili Sam, Brady a Jeff se džbánem pro vodu, až nedošli na pivo, protože ucho se jim utrhlo. Prokleté mobily, sociální sítě a počítače vůbec jsou příčinou neštěstí, které dopadne na trojici klacků bavících se na úkor druhých. Tak jistě, inspirací byla zřejmě celá řada - SAW počínaje a Vřískotem konče, což ovšem vůbe nevadí. Dokonce nevadilo ani kuklení (tj. převlékání kabátů), kdy sice divák tuší, jak se věci správně mají, ale dá se uvěřit, že vyděšený a psychicky rozhozený mladík ne. Zoufalé pobíhání po domě, vypínání a zapínání proudu, vyzvánění, šílená videa a stříkající krev. Žádné veledílo, jen sympatická naháněčka, která utekla, než bys řekl: Peyton Grey, zdrhej!...pozdě. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr. Slušné napětí, vcelku dobrá pointa a myšlenka filmu. Fajn ukázka dnešní zdegenerované mládeže. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Chování postav již tradičně jako v podobných kouscích místy dost rozporuplné. Konec víceméně potěšil. 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu! Pomsta nejlépe chutná, když je dokonale promyšlena a nakonec vám nic nehrozí, protože to všechno padne na vaši oběť. Horší čtyři, kvůli logice, ale jinak se tu najde pár slušných věciček. Naštěstí děj je alespoň promyšlený, takže se ke konci máte na něco těšit. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinovia nie sú žiadni sympaťáci, a tak vám zrejme nebude vôbec prekážať, keď im začne životy strpčovať neznámy muž. Don't Hang Up je thrillerom, ktorý určite môže pobaviť partiu tínedžerov s alkoholom, ale na triezvu myseľ dospelých nemá v podstate čím zapôsobiť. Jednoduchá zápletka s očakávaním vyvrcholením prekvapí azda málokoho. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Povedenej cyber-revenge-slasher, u kterýho se na 80timinutové stopáži nebudete mít čas nudit. Originální to moc není, ale natočený a naspaný je to dostatečně dobře, takže na sobotní večer, v mým případě odpoledne, ideál. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ide o mierne precenenú bublinu. Tento hororík je zaujímavý predovšetkým len svojim nápadom a šikovným scenárom s rozuzlením, ktoré nie je tuctové, tak ako je u revenge-slasherov bežné. Úvod je dosť naťahovaný a hrozne nudný, dalo mi zabrať vydržať sa pozerať na tých dvoch pubertálnych týpkov, zhruba v polovici sa to našťastie prehuplo do niečoho zaujímavejšieho a atmosféra snímku tak razom vystrelila smerom nahor. Len tej krvi a gore som čakal trochu viac. Záver ma po obsahovej stránke celkom potešil. Vo všeobecnosti, ale nejde o nič prevratné. Slabší priemer.55/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Čím kdo zachází, tím také schází. A to je přesně to co se stalo těmhle cápkům. Sranda je dobrá věc, ale nic se nemá přehánět, protože každej humor má svý meze. Pravdou je, že film byl celkem napínavej, ikdyž příběh byl totálně prostinkej. Finální vyústění filmu taktéž nebylo žádným překvapením. Co k tomu víc dodat. " Borci " dostali to co si zasloužili. Jen nechápu proč za jejich debilitu měli trpět i jejich rodiče. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jakému jinému filmu z kategorie horor mám udělit nejvyšší hodnocení, když ne právě tomuhle. Vždyť je to excelentní pocta devadesátkovým slasherům Vřískot a Tajemství loňského léta. Tenhle má smůlu, že se na rozdíl od nich neprotlačil do našich kin. To mu ale vůbec neubírá na jeho kvalitě. Ty napálíš mě a já napálím tebe. A jsme si kvit. A je to fajn. No, v případě notorických vtipálků a nekonečných žertérů Sama (Gregg Sulkin) a Bradyho (Garrett Clayton), to až tak fajn nebude. Rozhodně to vůbec nebude fajn. Až jim jednoho večera domů zavolá anonymní volající, který začne svůj teror stupňovat, rázem jim ztuhnou koule. A začne pořádná jízda, byť z kategorie jednoduchých námětů, ovšem úderně fungujících. která je sympaticky krvavá a kupodivu sofistikovaná po vzoru velkých hororových předchůdců. Dvojice režisérů Damien Macé & Alexis Wajsbrot už chtěla vystoupit z tvůrčí anonymity a natočit si něco svého a po svém. I když má na svém kontě už desítky filmů, při vyslovení jejich jmen jen stěží půjdete do kolen. U předních hollywoodských filmů se starají o vizuální efekty. Z režijního hlediska se jedná o jejich celovečerní a velmi zručně natočený debut, jejich společný krátkometrážní příspěvek "Red Balloon", který byl předvojem, počítat vůbec nemusíte. Samozřejmě bez provázaně vyvedeného scénáře, který dodal Joe Johnson, by to nebylo úplně kompletní. Z těch známých hereckých tváří angažovali jen harcovnici Siennu Guillory, dále cast sestával ze samých svěže neokoukaných mladých lidí, ovšem třeba kvůli takové Němce Belle Dayne a jejím vnadám se v budoucnu vyplatí zajet do jejího rodného Berlína. Je moc dobře, že film má rating R, sice si tím prakticky zavřel cestu ke konzumentům z široké divácké vrstvy, nicméně být osekán o drsnější ráz, by zase určitě nebavilo pravé hororové drsoně. Je dobře, že si tvůrci s filmem vyhráli, tudíž děj není tolik předvídatelný. Je zde nemálo úseků i kliček, které fakt nelze uhádnout, i když samozřejmě připouštím, že určité procento děje šlo dopředu předpokládat. To ale vůbec není na závadu. Je to solidní napínavá a vypointovaná noční jízda, která ani na chvíli nepolevuje. 10/10 ()

Reklama

Reklama