Reklama

Reklama

Z Paříže do Paříže

  • Francie Un sac de billes (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství. (CinemArt)

(více)

Recenze (159)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Kvalitný a dobre plynúci francúzsky film z obdobia WW2. Bavil som sa musím priznať, že som dokonca dostal viac ako som čakal. Možno to mohlo byť miestami trošku surovejšie, ale čert to ber. Chalani boli užasní a po dlhom čase som hlavným postavám škutočne držal palce a prežíval všetko s nimi. Spomenúť treba aj verne spracované historické prostredie a atmosféru doby, ktorou film doslova dýchal, čomu dopomáha aj perfektná práca kameramana. U mňa spokojnosť a určite odporúčam. 75 %!! ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Standardní válečné drama, ve kterém se objeví vše, co jsme už viděli někde dříve. Příběh dvou malých bratrů za WWII by mohl být mnohem emocionálně nabitější a osobněji podaný, než tohle celkem v klidu plynoucí drama s pár silnějšími okamžiky. Každopádně solidní 3 hvězdičky to jsou, po řemeslné stránce se jedná o kvalitní dílo. (HD, orig.) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová road movie dvou kluků, která se ovšem odehrává na pozadí 2 Sv.války... Takže samozřejmě nejde o nic veselýho. Tenhkle tejden sem si v pondělí střelil Pianistu, což beru jako absolutní vrchol filmů o židech. Den poté sem si střelil tohle. No a rozhodně zajímavá podívaná. Hlavně mazec, že je to podle pravdy. JE vidět, že ne všichni židi šli bezhlavě do lágrů. Někteří měli koule na to zdrhnout... JAsný, žádná sranda, žádnej med, hlavně teda rozdělit vlastní rodinu na 3 party. Ale fotřík věděl, ten věděl. _Není to zas tak drsnej film, ale rozhodně je pořádně hlubokej... ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Tomuto snímu prakticky nemám čo vytknúť. Silne scény, gradácia, napätie, pekné exteriéri, výborný scenár a hlavne uveriteľní herci, predovšetkým tí mladší. Dávam 5, lebo som emotívna citlivka a nehanbím sa za to :-). ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Poetika, nádherně natočené exteriéry Francie, letní atmosféra... Duguay režíruje a vede herce dobře, celkové filmařské stránce nelze téměř nic vytknout a do kina se vyplatí jít. Pojetí je jednodušší, válka taková pohodička nebyla, takže až na několik scén, které jí dávají sice hodně připomenout, je to spíš dobrodružně klukovský rodinný film. Ale fakt pěkný. 80 % ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

další z řady, poměrně povedených, filmů z období války.která zasáhla celé rodiny.drama prožívali i lidé v odlehlých končinách. .Jednoduchý scénář ale kvalitně vykreslená atmosféra. ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Dostalo mě to, ano, jak již bylo řečeno, filmů s podobnou tématikou tu bylo již mraky, ale přiznejme si, koho z nás příběh dvou bratrů Mauricie a Josepha nedojal? Úžasně ukázaná bratrská láska, podkreslena naprosto neuvěřitelnými hereckými výkony našich dvou hlavních představitelů, kteří by si za tyto role zasloužili Oscara. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

V decembri som mal ohromné šťastie na skutočné príbehy. Najväčšia haluz ale tkvie asi v tom, že okrem jedného som netušil, že sú to filmy podľa reálnych udalostí. Z Paríža do Paríža je vojnový film, zobrazuje situáciu náckami v okupovanom Francúzsku. Jeho hlavným ťažiskom, ale nie je boj ako je to pri Dunkirku, ale hlavne vzťah dvoch židovských bratov. No nielen bratov, dá sa povedať že celej rodiny. Paríž je obsadený a dvaja špunti sa vyberajú do južnej a hlavne slobodnej časti republiky frantíkov. Pred sledovaním som sa obával, či daný žáner bude vhodný pre mňa keďže ja moc dojáky nemusím, hlavne ak viem že si to scenáristi vymysleli. Christian Duguay je už skúsený režisér vojnových filmov a je vidieť, že tento filmársky dar vie dokonale aplikovať na plátno. Príbeh je to síce pútavý, ale ako som už spomínal, nečakal som že to bude podľa skutočných udalostí a knihy, ktorú napísal jeden z bratov v 70. rokoch minulého storočia. Vtedy ma to posadilo na prdel a fakt som začal tých dvoch chalanov obdivovať čo dokázali, aby unikli koncentráku. ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Silný skutečný příběh. Velmi pěkně natočený. Některé drobnosti jsou jinak než v knížce, ale film se mi tentokrát líbil dost podobně, v něčem možná i lehce víc jako knížka, což se mi stává málokdy. Člověka však stále mrazí, když si uvědomí jake hrůzy si tehdy lide museli vytrpět a jakými strachy museli procházet. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Filmů s touto tématikou bylo natočeno hodně, podléhám jim, snadno se vcítím do mezilidských pout, která bývají ohromě silná. Tentokrát byl zpracován opět silný příběh a pátá hvězda je za ty neskutečně šikovné děti. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, dojemný film z druhé světové na který se hrozně příjemně kouká. Plusy: 1) příběh 2) způsob vyprávění 3) herecký výkon hlavního hrdiny na Oscara 4) parádní retro ( Francie čtyřicátých let vytvořena na jedničku ... i v Čechách) 5) občas nějaký ten český komparzista ( největší skororole Marek Vašut ) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Příběh poutavý i závažného ražení, možná trochu k neuvěření, i když nás autoři přesvědčují, že se opravdu stal. Nu, kromě nějakého přibarvení, proč ne? Ale ačkoliv jsem se na něj vydržel dívat, chyběla tomu nějaká šťáva, trochu více nepředpokládaného napětí - a nakonec jsem ani tentokrát neslzel při setkání rodiny - bohužel bez otce - v osvobozené Paříži. Říkám si, tohle je snad Marek Vašut? A on to je opravdu pocestný, vlastně Marek Vašut v malém štěku. Tvář Lenky Burianové mi není povědomá, takže tu jsem nepoznal. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Takto by asi měl vypadat oskarový snímek. Neplýtvá se tu hlubokou filozofií, nejde o bůhvíjaký art, ale provedení je implicitně sugestivní, všední detaily adresně propracované a výsledný dojem velmi emotivní. Zásadní poselství filmu se dotýká člověka na jeho nejvznešenějším místě. Kromě jiného se mi velmi líbí, že snímek nechává plynout skutečnost tak, jak se odvíjí. Nic nevysvětluje, jen sleduje a ukazuje. ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný francouzský film o válce. Příběh tak jednoduchý, ale zároveň tak těžký pro všechny lidi žijící v té době. Od nepříjemných zážitků spojených s válkou až po běžné dětské či rodinné starosti. Velmi silné 3 hvězdičky. Počet hodnocení: 1812 ()

Tet.Ew 

všechny recenze uživatele

Na tohle téma už je natočeno tolik krásných filmů. Tento však nenutí diváka zavírat oči protože neobsahuje brutální scény i když se bez nějakého toho násilí prostě neobejde. Zdá se mi že je natočený pro všechny generace a můžou si ho tedy vychutnat i celé rodiny včetně dětí. Skvělé obsazení a výborný scénář. Film není zbytečně dlouhý. Plný počet dávám hlavně za pěknou kameru a hlavně za úžasnou hudbu. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nikterak objevné dětské válečné drama, kterému ale v zásadě nelze nic moc vytknout. Díru do světa ale neudělá, i vzhledem k tomu, že se jedná o remake. Pro mě snímek na jedno shlédnutí. ()

Trancetino 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh, ibaže som sa vôbec nič nové nedozvedel ohľadom 2. svetovej. Takýchto filmov je už myslím, že dosť. Zbytočne presentimentalizované a určite dosť prikrášlené. Chce to hrať na city, ale u mňa to nejak nezafungovalo. Možno preto, že až veľmi. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství židovského chlapce a jeho bratra během útěku před nacistickou perzekucí v okupované Francii. Autobiografický román francouzského židovského autora Josepha Joffa pod názvem v českém překladu ´Pytlík kuliček´ byl již jednou zfilmován a to v roce 1975 a tak se jedná o nové filmové zpracování či remake toho původního. Jak si kdo vybere. Že český distributor klasicky zvolil český distribuční název odlišný od originálu už snad nikoho nepřekvapí. Česko mělo tu čest, že se filmovalo na jeho území. Příběh je v podstatě žánrově rodinný a tak se tvůrci vymanili od skutečně hrůzných, vyloženě krvavých a nesmírně brutálních scén. Chování nacistů je tedy takové, aby bylo vhodné i pro starší dětské diváky, kteří již o této době něco znají. Dramatizace je i přesto na úrovni a která je skvěle podpořena výbornými hereckými výkony nejen hlavních dětských představitelů. Příběh plný emocí v žádném případě nenechá na pochybách. Pronásledování židovských dětí a jejich utrpení v době 2. světové války se už opět začalo vytrácet z povědomí současného lidstva a tak je dobře, že se francouzští tvůrci k takovémuto tématu vrátili a tyto skutky opět vynesli na výsluní k připomenutí. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Až téměř neuvěřitelný příběh, na základě skutečné událoti, natočený velmi emotivním způsobem, v barvách evokujících 40. léta. První půlka filmu mě doslova nadchla, ale pak se to kouzlo a napětí postuplně lehce vytrácelo, úměrně tomu, jak film začínal pomalu tlačit na city, nejspíše trochu víc, než by měl. Film tak nějak nakonec proplul a pluje dál, aniž by zanechel cokoliv v mé mysli a za pár dní z něj nezůstane nejspíš vůbec nic. Narozdíl od v určitých ohledech podobných Bídníků 20. století, kteří u mě stále vedou. Přesto film stojí za zhlédnutí. Slušných 69 % ()

Reklama

Reklama