Reklama

Reklama

Z Paříže do Paříže

  • Francie Un sac de billes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství. (CinemArt)

(více)

Recenze (159)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Lepší je dostat pár facek, než umřít, protože se bojíš rány..." Kvalitní válečné drama s hlavním tématem antisemitismu. ()

Fido 

všechny recenze uživatele

Poetická i emotivní výpověď o válečné Francii, síle rodiny, naději i předávané víře. Scénář sice děravý, nebo lépe řečeno velmi předvídatelný, nicméně celkové vyznění 4*. A tu pátou přidávám za hudbu Armanda Amara. ()

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Když to shrnu, tak se jedná o velmi pěkný film o dvou židovských chlapcích, kteří utíkají před náckovským režimem. Já osobně jsem ale podle traileru od filmu očekával více. Některé scénky byli hodně pěkné, líbilo se mi jak je film dobrodružný. Co mě ale trochu zklamalo bylo to, že některé scénky byli celkem nudné, ale hlavní příčina mého hodnocení je to, že bohužel po velkou část filmu ve mě nebyli vyvolány emoce a když jo, tak né tak silné, jako by měli být. S podobnou tématikou jsem viděl spoustu lepších filmů u kterých jsem dokonce brečel, tohle má k tomu ještě daleko. I tak vím, že tento film si najde hodně příznivců. Velmi slušný závěr mě nakonec nějakou dobu nechal rozporuplným jestli mám dát 3* nebo 4*, ale nakonec jsem se rozhodl pro ten průměr a to hlavně kvůli tomu, že už jsem opravdu viděl daleko silnější filmy na tohle téma. PS: Opravdu mě překvapilo vystoupení Marka Vašuta ve filmu, good job Máro a také Lenko ( tu jsem ale nepoznal )... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka je pro filmaře vděčným tématem. Pohnutých příběhů se dá vymyslet (a najít) takové množství, že z tohoto období budeme sledovat filmy donekonečna. Jenže Z Paříže do Paříže je příklad filmu, kde máte sice pohnutou dobu a na papíře silné téma, ale režisér to nedokázal přenést na filmová plátna dostatečně dobře. Bohužel to je nepříliš zajímavý film, který toho nemá moc co říct. Rozhodně ne na prostoru 110ti minut. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Válečný film? Ne, spíš film z války z pohledu dvou kluků. Film se skvělou výpravou, podaný velmi stravitelnou formou, bez typických válečných kruťáren. Dalo by se říct "o dětech pro děti". Tím tomu ale chybí určitá autenticita. Je to taková válečná variace na Vyprávěj. Překvapilo cameo Marka Vašuta a pár dalších českých herců. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film, zobrazuje naozaj detailne pocity dvoch malých chlapcov, ktorí nechcú nič iné, len žiť normálne životy počas druhej svetovej. Má to spád, dej je zaujímavý a nie až tak predvídateľný (veľakrát, keď si myslíme, že sa niečo stane, tak sa nič nestane a naopak). Je to smutné, ale to je život. (alebo smrť, pán doktor Rozen?) ()

TornadoETA 

všechny recenze uživatele

Filmů z druhé světové a zejména na židovskou tématiku bylo natočeno mnoho. Tenhle si našel svou vlastní cestičku a nutno podotknout, že mi ty necelé dvě hodiny, příběhu o dvou bratří, neskutečně utekli. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá "rozprávka" z dôb druhej svetovej vojny a prenasledovaní židov. Film má viacero silnejších momentov, ktoré ale zbytočne nehrajú na city. Výprava je skvelá a celkovo mám z toho takú dobrú náladu. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

50% - komentář 20ti slovy: Dva kluci na roadtripu po Francii...hezké, smutné...ale takových filmů je hromada a hromada jich ještě bude. Pro mě průměr. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film ma dobru vypravu aj herecke vykony detskych predstavitelov su fajn a su divakovy sympatycky ale celkovo je to rodinna drama pre celu rodinu ,ktora je vo vysledku priemerna a nicim neobjavna.Solidna jednohubka. ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu nejde o kdovijake filmové umění jde o sílu příběhu, sílu lidskosti a zoufalství rodičů co se s svými dětmi aby jim zlo neublížilo. Prostě skvělé!!! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už to psal někdo pode mnou. Je to velmi jednoduše natočený příběh a přesto takový, že vás chytí za srdce. Ne moc dlouho jsem přemýšlel nad tím, proč tomu tak je. Odpověď je totiž jednoduchá. Nepsali to scénáristi, ale sám život. Film oplývá skvělými hereckými výkony a kamerou, která jde krásně do detailu. K tomu krásná hudba. Ale to hlavní, co snímek dokáže nabídnout je ta tísnivá atmosféra. Čiší z vás natolik, jako byste tam byli. Jen srdce z kamene a duše z olova se ani na okamžik nedokáže vcítit do pocitů lidí, kteří nevěděli dne ani hodiny...kteří museli žít neustále ve strachu o sebe i své blízké. A přesto, že se na základě tohoto filmu přiblížíte jejich pocitům, pořád jste na míle daleko. Kdo to neprožil, nemůže to chápat, tedy ani já. Muselo to být...a myslím, že to žádné slovo světa nevystihuje. Ten smutek o děti, které posíláte bůhvíkam, ten strach o rodiče, s kterými nevíte, zda se někdy ještě setkáte. Ta bezmoc. Je to úžasně natočený film a právě díky té dusivé, bezmocné, strachuplné atmosféře, společně s dalšími výše popsanými atributy, si film zaslouží maximum. Bylo hodně filmů natočených o druhé světové válce, ale jen málo tak působivých. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem Francii tak silne a autenticky citila v Tatinkove slave a Mamincine zamku. Ohromne hezky a mily film, i kdyz ten namet je takovy hodne smutny. Nicmene tohle putovani z Parize do Parize me pohladilo po srdicku a to je to co se pocita. Ta Pariz je opravdu mimoradne nadherne mesto. Jsem proste fan. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

To do bylo laskavé drama. Výteční kluci, jak herci, tak i role, ve kterých předvedli pěkné postoje k životu. Síla rodiny. Otázka k zamyšlení: Jak by dnes, v podobné situaci obstály současné rodiny? ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Tak trochu válka, seno a pár facek, ale komedie to naštěstí není (i když tam straší Vašut) a představitel nejmladšího z bratrů je fakt borec. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Jímavý film s tématikou holokaustu ve Francii. Podle autobiografické knihy. Ani se mi věřit nechce, že ze 6 lidí na konci filmu chybí jen jeden. Patrick Bruel v roli otce byl i tak velmi výrazný. A maminka měla úžasné vlasy. Kupodivu se to u mne obešlo bez slz. ()

Reklama

Reklama