Reklama

Reklama

Z Paříže do Paříže

  • Francie Un sac de billes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství. (CinemArt)

(více)

Recenze (159)

JB001 

všechny recenze uživatele

Vašut v epizodní roli mne překvapil, ale asi se něco natáčelo i u nás v Česku. Jenom by mne zajímalo co kdy a kde... ()

Gyl 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film za to stojí. Má jak historickou, tak uměleckou hodnotu. Dobře se na něj kouká a člověk po jeho zhlédnutí má pocit, že se něco dověděl a zároveň se trochu pobavil. Možná si ho někdy pustím znovu. ()

Brroma 

všechny recenze uživatele

SKVĚLÝ FILM Skvělý film, který vás dojme, který vám ukáže jsou na světě dobří lidé, co riskují život, aby pomohli neznámým chlapcům přežít a někteří se pro ně i obětují. Film ze kterého budete mít husí kůži celý den (alespoň já ji měla).Také mě bavilo hledat české herce. Byla jsem s dabingem a docela lituji, protože francouzština by tomu dodala šarm, ale dabing byl celkem ucházející. Film moc doporučuji a za mě určitě 100%. ()

Jimmosaz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento film nadchne všechny lidi, různých věkových kategorií. Na film jsem byla ze školy a překvapilo mě, jak příběh (podle skutečné události) umlčel sál plný puberťáků. Líbil se mi příběh, provedení i kvalitní herecké výkony. Třešničkou na dortu je pak to, že se film natáčel také v Česku a vedlejší rolička Marka Vašuta. ()

Aidzi 

všechny recenze uživatele

Nebezpečné dobrodružstvo dvoch chlapcov, nútených dospieť trošku skôr v ťažkom období druhej svetovej vojny. Máme tu kus drámy a zážitku z vojny, ale nechýbajú ani úsmevné situácie. Chalani sú sympatickí herci, nehovoriac o kráse francúzskeho vidieka a historického Paríža, či Nice. ()

Irish Stout 

všechny recenze uživatele

Nehovorím, že bol film zlý, ale stále len o židakoch filmy a keď neprestanú likvidovať cely svet, chcípnu za chvíľu spolu s nami. ()

StandikK 

všechny recenze uživatele

Tento film zase je trochu jiný pohled na válku očima mladých chlapců. Některé scény se mi určitě vryly do paměti, ale jelikož zbylá čast filmu není až tak příliš atraktivní, nemohu hodnotit jinak. ()

Pamprdol 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustila za deštivého dne takhle podvečer a velice se mi líbil. Mělo to spád, děj, byla jsem napnutá, a čekala, jak to vše dopadne. Byla jsem dojatá, uronila jsem slzu a děkovala jsem, že jsem v této době nežila. Představila jsem si dnešní děti, jestli by byly vůbec schopné se o sebe takto postarat, jako tito dva hrdinové. ()

Akinaz 

všechny recenze uživatele

Těžká doba, která napsala mnoho silných a smutných příběhů. Rodiče se stávali statečnými, když se rozhodovali ohledně budoucnosti pro své děti a ty zase hrdiny každého následujícího dne. Jejich dětství nahradilo předčasné dospění a válka, která je o ně připravila jim ho už nikdy nevrátí zpět. Ze slabých a neviditelných se stávali silní a stateční. Ať už na útěku, nebo schovaní v něčí skříni. Odvaha není jen tupě stát a přiznat nepříteli kdo jsem, ale i schovat se s nadějí, že když to nemohu ukázat dnes, budu mít šanci příště. Klobouk dolů před všemi přeživšími dospělými, předčasně dospělými a dětmi, kteří své dětství museli strávit pod závojem strachu. Krásné drama plné rodinných pout a lásky v ní. Dva hlavní představitelé obou bratrů své role ztvárnili na jedničku a na konci i slza ukápla. Skvělé válečné drama, které mi nezbývá než doporučit. 5* ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Francouzi to prostě umí. Až se "Svěrákovskou poetikou" vykreslený životní útěk dvou malých židovských chlapců. Putování malebnou krajinou, kontra zdrcující momenty, při kterých se jen s notnou dávkou štěstí podařilo vyváznout. To netlačení na pilu z hlediska emocí mne vůbec nevadilo. I tak se na konci filmu prostě slzám neubráníte. Válka je prostě vůl. Skvělý výběr do obou dvou chlapeckých rolí. ()

Reklama

Reklama