Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 3 (1974) (série)


Úklid (S03E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Není návštěva jako návštěva. Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1974.  Tatínek (Z. Řehoř) přichází pozdě domů a navíc se zprávou, že na večerní návštěvu pozval svého šéfa. Maminka (L. Havelková) se zlobí, a tak potrestá manžela úklidem. Mezitím ale dotyčný telefonuje, že přijít nemůže. Žena to ale neprozradí a nechá manžela uklízet dál... Bude to takový trest za to, že zve hosty a ani se nezeptá. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdeněk Řehoř si na večer pozve domů svého nově jmenovaného šéfa, kamaráda a kolegu z práce Zbyňka, kterého pomohl dosadit do vedoucí funkce. To se nelíbí jeho nevrlé manželce, která nařídí generální úklid bytu. Sama nehne ani tlustou prdelí. Má to být pomsta dominy za to, že si její submisivní manžel zve domů lidi, s nimiž ona nechce na plánovanou swingers party. Návštěva se nakonec zruší, zašukat si přijdou sousedé. Konečně se v Bakalářích objevilo tak trochu kontroverzní téma nesoucí název "Toho mamrda k nám nezvi!". Tahle povídka z celého pásma, které vzniklo v roce 1974, ale nepatří k těm povedeným. Nemůže za to ani tak Jarda Dietl a Jarda Dudek, ale dvě krávy divačky, které toho roku tuhle pičovinu bez pořádné zápletky na adresu redakce zaslaly. Úvod je ještě nadějný, byť nijak nesouvisí s dalším děním v povídce. Řehoř v něm po cestě z práce střetne Menšíka, s nímž se pozdraví. Následně spolu zavedou krátkou řeč na téma správného natahování hodinek. Menšík byl neodolatelně nervozní a už se nedozvím, na koho to tenkrát vlastně čekal. Dál už je to tristní. A nejde jen o slaboučký děj s nulovou pointou, ale i obsazení není příliš trefné. Libuše Havelková vypadá nejméně na šedesát let, přesto jí scénář určil, že bude mít s Řehořem malého syna, odhadem prvňáčka, ale také dvě dospěle vypadající dcery. Tedy do studentek měly hodně daleko. Obě herečky, Krejčíková a Homolová, jsou navíc narozené v jednom roce. Mohly hrát maximálně dvojčata, což samozřejmě není tento případ. Mrdat se ale daly. Chudák Řehoř, jestli musel šukat Havelkovou, nedivím se, že ho jeden úklid kvartýru tak vyřídil. Pokud od téhle povídky čekáte vtip a s ním i spojené gagy, zřejmě jste ještě bláhově doufali, že tu hovadskou diváckou story, zkušený televizní autor nějak obohatil a okořenil. Ne, ani Dietl s tímhle těžkým nábytkem, co jej tahal hubený Řehoř, nehnul. Pásmo bylo poměrně povedené, tahle povídka se však zařadila až na jeho chvost. 20% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak podobně to cítím doma. Pokaždé uklízím jako blázen, že přijde návštěva a pak se nikdo neukáže. Přijde mě to zbytečný, ale když člověk vidí, že je vše čisté, tak je ve finále spokojený. 60% ()

Carney 

všechny recenze uživatele

Co to melete, že to nemělo pointu, viděli jste to vůbec až do konce? Zbyněk sice návštěvu odřekl a Havelková to Řehořovi neřekla, a tak musel chudák dál uklízet, ale když mu to potom se skrývaným smíchem říkala, Řehoř jí osolil, protože na chodbě potkal Procházkovi a ty pozval taky. ()

Reklama

Reklama