Reklama

Reklama

Svět z ptačí perspektivy: Arménie, země plná překvapení

(TV film)
všechny plakáty
Francie, 2013, 52 min

Obsahy(1)

Putování nádhernou krajinou Zakavkazska. 
Arménie se pyšní historií starou tři tisíce let. Stala se oficiálně první zemí, která v roce 301 přijala křesťanství jako státní náboženství. Často byla terčem nenávisti a cílem loupežných nájezdů. Zřejmě nejtragičtější období své historie zažila Arménie ve 20. století. V letech 1915 až 1918 nechala Osmanská říše deportovat a zmasakrovat půldruhého milionu Arménů. Po krátkém období nezávislosti se stala jednou ze sovětských socialistických republik. Nezávislost pak Arménie získala opět v roce 1991. Současná Arménie čerpá ze své historie a svých kořenů. Hledá a nachází sílu kráčet vpřed na cestě za obnovou země. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásna krajina, z jej končín pochádzajú aj System of a Down, ktorí dosť často pripomínajú. A my by sme si mali pravidelne pripomíbať genocídu, ktorú tam urobili musulmani a otrepovať to diktátorovi Erdoganovi o hlavu. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Arménie je velice krásná země, ale dokument s sem tam velice překrásnými záběry mě dosti nudil, zdlouhavé záběry na různé Arménce, zbytečné žvásty. Krásné záběry protkané nezáživnými. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Snadno a hezky zpracovaný dokument o zemi, která vzkvétala především za dob putování karavan a socialismu. Po pádu komunismu upadla i Arménie, leč jednu důležitou výhodu to pro tuto zemi má. Může opět vzkvétat z hlediska víry a časem třeba i ekonomiky. .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Že je v několika postsovětských zemích krásná, turisty nedotčená příroda, to jsem věděl, ale z nějakého důvodu jsem mezi ně Armenii nepočítal. A to je kouzlo kvalitního dokumentárního pořadu. Po jeho shlédnutí, už budu mít Armenii na seznamu zemí, které stojí za to navštívit. A samozřejmě budu i Arménce vnímat jinak. Přestože nám tvůrci ukazují jen to hezké a představují nám jen zajímavé a šikovné lidi... žeru jim to i s navijákem. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Překrásná starobylá země...už se tam těším. Třeba speciální druh včel, je tam toho spostu vyjimečného. 74%. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Na Armébii jsem se moc těšíla a říkala jsem si, že mě třeba cestovatelsky navnadí. Nestalo se tak, byla to neskutečná nuda, Arménie je bezesporu zajímavá země, ale tempo dokumentu mě uspávalo. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

To že něco natočíte z dronu ještě neznamená, že je to dokument. Neuvěřitelné francouzské merde žvásty. ()

Reklama

Reklama