Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy ... Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No já bohužel mám dojem, že příliš originality v tom nebylo. Ano jistě, je to o citech, nemoci, přátelství, takže některé pasáže filmu člověka chytnou, jiné rozesmějí, ale jako celek mně to přišlo vysloveně průměrné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych Němcům pogratulovat za další slušnou komedii, jenže po shlédnutí jsem vlastně nevěděl, jestli jsem z filmu měl spíš radost nebo ne. I přes humornou složku filmu je totiž dost těžké mít radost z dvojky, která se snaží o zažité standardy a la Bud vs. Terence, ale ve skutečnosti to skryté chlapské přátelství úplně postrádají. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Německo a dramédie? Ne, tak to bude děs. To jsem si říkala, než jsem si ho pustila a pak nepustil on mě. Už jsem viděla tolik filmů o umírání, že jsem skutečně váhala, jestli ho dám, ale teď toho vůbec nelituji. Chvilky smutné, střídající ty komediální se naprosto skvěle prolínaly a těm klukům na té jejich roadmovie a hledáním nejkrásnějšího dne jsem fandila do posledních minut. Ne, čekala jsem jiný konec, ale Florian (jen tak mimochodem velký fešák) to ukočíroval jak po scénáristické, režijní, tak i v té hlavní roli naprosto skvěle. A soundtrack byla vysloveně moje krevní skupina. Jo jo, když budete brát Nejkrásnější den s nadhledem, tak vám bude možná taky po zhlédnutí tak prima jako mně a to je přitom film, kde se jedná o smutné věci života. Konec konců, kdo ví, co a kdy čeká nás............. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ověřené duo Florian a Matthias znovu dokazují, že jim to spolu jako komikům jde. Jejich přátelství pobaví, dojme a trochu přinutí k zamyšlení. Film mě bavil, nenudila jsem se u něj, ale stejně jsem čekala od scénáře, že vytáhne větší esa, víc vtipných momentů a propracovanější rozuzlení. 3,5* ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tyhle umírací filmy umí být snad jen plačtivé nebo až afektovaně veselé. Nicméně ani v tomto případě jsem se nedokázal naladit na vlnu a cítit ke dvojici podvodníků nějaké pozitivní emoce. Poslední prázdniny se s podobnou zápletkou dokázali vyrovnat o něco lépe. I když neměly krásné záběry na africkou přírodu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ano, filmů na podobné téma je už hodně, zápletkou mi film částečně připomíná pár let staré Poslední prázdniny, ovšem s notnou dávkou svérázného německého humoru. Jedná se o lehce plynoucí feel good film s naprosto idiotským rozuzlením, ovšem jakmile dojde na onen nepovedený twist, pořád se je na co koukat a několikrát člověka napadne přirovnání němečtí Nedotknutelní. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemci sú príšerní filmári, totalní babráci. Takže vzhľadom na to, že sa jedná o snímok z nemeckej produkcie to vôbec nie je špatné. Príbeh o dvoch smrteľne chorých mladých mužoch ma zaujal, trocha i dojal, trocha pobavil a na konci aj trocha prekvapil. Tiež mi to trocha pripomenulo podobný starší nemecký film "Klopanie na nebeskú bránu". "Najkrajší deň" (Der geilste Tag) nie je majstrovsky natočený, srdcervúco dojímavý, ani nijak obzvlášť originálny, ale za pozretie a tri hviezdičky určite stojí. *** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Filmov o umieraní tu už bolo... júj a koľko. No ale musím uznať, že v tomto prípade nepadla kosa na kameň, užil som si celkom pohodový a smutný príbeh o dvoch chlapíkoch (resp. chalanoch) čo sa rozhodli svoje posledné dni využiť naplno. Oceňujem tiež humor, ktorý sa tu občas vyskytol, najmä v podaní Andiho. Niektoré pasáže boli síce nudnejšie a mal by som pár menších výhrad aj k záveru, ktorý mi prišiel zbytočne patetický (len aby bola nejaká zápletka a twist), no celkovo som spokojný. Hlavne keď uvážime, že som tohto námetu už prejedený. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jako už tolikrát, opět musím vyjádřit rozčarování nad tím, že naprostou většinu německých filmů u nás distributoři uvádí výhradně v českém dabingu. Co mají kurva za problém s němčinou? Český dabing u tohoto filmu je hrozný jako vždy a výrazně stáhnul můj výsledný dojem dolů. Ono to ale i tak nebyla žádná sláva - člověk se prostě u sledování neubrání dojmu, že celý film je jen vykrádačkou diváckého hitu 90. let - Klepání na nebeskou bránu - ten samý námět, spousta podobných situací a obdobné míchání komických momentů s těmi dojemnými (v závěru už ale humor zcela mizí a film končí velmi emotivním závěrem). Pro lidi, kteří mají podobný typ odpočinkových filmů v oblibě, bude tahle letní komedie asi podobnou sázkou na jistotu, jako z poslední doby třeba Chůvák nebo Fakjů pane učiteli 2 (další německé komedie zabité českým dabingem), ale osobně mám po filmech přece jen trochu vyšší nároky, než se jen pobavit. Za mě slabé 3 hvězdy a pocit, že tenhle film je možné s klidem ignorovat. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Perfektní soundtrack (áno Liv máš naozaj právdu) je jen jedna z věcí. Tím dalším jsou některé opravdu velmi vtipné situace (ošetřovatelka, sex s turistkami) a úsměvný příběh, které tomuto filmu dávají rozhodně spíše komediální nádech. I přes děj a konec to tak prostě cítím. Florian po Jezus liebt Mich ukázal svou další hereckou polohu a spolu s věčně vystresovaným Matthiasem tvoří dohromady přesně ten pár, kterým je souzeno užít si (možná) ten svůj poslední, nejkrásnější den. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Florian natočil presne taký film ako mal v pláne. Film, ktorý má nádherný soundtrack a dvoch ohromne sympatických hrdinov. Film, ktorého časť sme už možno niekde videli, ale má aj kopec prekvapení. Výborná oddychovka! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Téma ako v Bucket list, ale chýba tu Jack Nicholson i Morgan Freeman a poriadny scenár ako bol tam, tento je až príliš nemecký. Vtipu ale nebolo málo, niektoré situácie vyrazili dych, postavy boli celkom sympatické. Príjemná komédia napriek nepríjemnej téme. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Téma velmi ohrané, na druhou stranu si s ním lze pohrát různými způsoby. O to se snažili i tvůrci Nejkrásnějšího dne. Nicméně se jim to povedlo jen částečně. Ano, občas jsem se pousmál, na konci přišel dojemný moment tak jako vždy. Jen nevím, jestli mám nutkání to vidět znovu. Kromě krásné Afriky a celkem dobře vybraných herců mě tam toho moc nedostalo. Kdybych to měl shrnout, tak: Vykrádačka všech podobných filmů, občas zábavná, občas dojemná, napoprvé rozhodně koukatelná, ale nic k čemu bych se chtěl vracet za měsíc nebo za rok. 65% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která se vedle (prozatím) obou dílů Fakjů pane učiteli řadí mezi nejlepší kousky, které nám v poslední době Německo nabídlo. Vtipné scény fungovaly velice dobře, stejně jako ty pochmurné. Nejeden uživatel Nejkrásnější den srovnává s Klepáním na nebeskou bránu, a proto jsem se rozhodl onen starší snímek též zhlédnout. Oba filmy mají něco do sebe, a i když si Nejkrásnější den od Klepání vypůjčuje nejeden motiv, tak mi přišel více humorný a přímý vůči divákovi. Zkrátka slušně natočený film, který disponuje sympatickým obsazením a dobrým (byť dříve použitým) námětem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to taká milá vykrádačka všetkého nemeckého, čo sa natočilo za posledné roky od Klopania po Fakjú. Ani to by mi nevadilo, keby scenárista, režisér a predstaviteľ Benna v jednej osobe nepopracoval trochu viac na svojej práci. Takto vznikol len smutno-veselý príbeh smrteľne chorých mužov bez nápadov. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Němci si po 20 letech vzpomněli a natočili remake svého Klepání na nebeskou bránu. Neměli to dělat. Snímek se ke svému předobrazu ani nepřiblížil – dvojice kamarádů k sobě nepasuje a jejich výlet do Afriky je spíš dlouhý a nudný než zábavný nebo vzrušující. Jediný obstojní vtípek o tom, jestli krev se skutečně nezapře a otec vždy pozná své dítě, tenhle film nedokáže vytáhnout z šedého průměru. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Florian David Fitz je zajímavý člověk, který v Bez věcí nad věcí šel úplně mimo můj vkus, v Téměr dokonalá tajemství se mi do vkusu přesně trefil a zde mě opět obešel obloukem. Komedie, u které jsem se během 45 minut nezasmál doslova ani jednou, příběh hloupý s hromadou logických děr a už od začátku je jasné, že film cílí opět na finálové emoce a už ohrané, věcně omílané “pouto” přátel, nicméně tohle po půlce vypínám, protože je to nezáživné až hrůza. A přitom se z podobného nápadu dalo vytěžit více, zejména po komediální stránce. Nebrat. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podobných filmu je tady spousta ale většinou je film suprový jako tady, kde se celou dobu nenudíte a nakonec vždycky dostanete bud co jste čekaly a nebo prostě uplně něco jiného jako v tomhle případe je škoda že to pro oba nedopadlo dobře protože sem si je oblíbil. Člověk se zasměje zapřemýšlí, film je prostě dobře natočen. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle byl originální film, tak je to příjemné spojení komedie a tragédie, ale on to bohužel až tak originální není, a to jednoduše proto, že už před dvaceti lety Němci natočili "Klepání na nebeskou bránu". Východisko je stejné, vývoj celkově velmi podobný. "Nejkrásnější den" je přesto dobrý a Matthias Schweighöfer se začíná stávat mým oblíbeným německým hercem. ()

Reklama

Reklama