Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy ... Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (97)

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to taká milá vykrádačka všetkého nemeckého, čo sa natočilo za posledné roky od Klopania po Fakjú. Ani to by mi nevadilo, keby scenárista, režisér a predstaviteľ Benna v jednej osobe nepopracoval trochu viac na svojej práci. Takto vznikol len smutno-veselý príbeh smrteľne chorých mužov bez nápadov. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podobných filmu je tady spousta ale většinou je film suprový jako tady, kde se celou dobu nenudíte a nakonec vždycky dostanete bud co jste čekaly a nebo prostě uplně něco jiného jako v tomhle případe je škoda že to pro oba nedopadlo dobře protože sem si je oblíbil. Člověk se zasměje zapřemýšlí, film je prostě dobře natočen. ()

Reklama

Majkak 

všechny recenze uživatele

Florian David Fitz zvolil osvědčené schéma dvou protikladných týpků na cestách po exotických končinách, přičemž nemusí mít materiální starosti, jelikož podle všech prognóz se povinnosti splácet dluhy již nedožijí. I přes ty odlišnosti si lidsky velmi sednou, protože pochopitelně jistota velmi blízkého konce je hodně silným pojítkem. Je škoda, že zhruba po polovině film totálně ztratí tempo a banální scény a řeči převažují. Naštěstí pak znovu chytne dech a vzepne se k docela inteligentnímu konci. Potěšitelná je snaha zbytečně nedojímat a citově nevydírat, což se ovšem někdy daří jen za cenu zmiňované povrchnosti. Slušné herecké výkony a nějaký bod navíc za osvětu o narkolepsii. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

´Život je zvláštní: někdy je v maličkostech jasný a jindy je celý neprůhledný.´ Florian David Fitz se zřejmě podíval na starší snímek ´Klepání na nebeskou bránu´ a řekl si, proč takový příběh nepojmout daleko citověji. Sedl si a sepsal scénář dle svých představ mající daleko blíž k realismu. A tak tu máme opět dva mladé lidi se smrtelnou diagnózou, kteří se rozhodli ještě dát svůj život krapet do pořádku pořádně si užít a své čekání na den D urychlit. Příběh skutečně daleko více cílí na city a chování různých lidí u diváka vyvolává roušku nevole, viz Bennova bývalá partnerka a její přístup po té, co se jí Benno svěří se svým neodvratitelným osudem. Samotný konec je už ale přeci jen dosti nadnesený, i když se v podstatě jedná o sen všech takto nemocných. Snímku by daleko více slušel artový styl. Tady se to nese v nadhledu a přesvědčení neukrývající humorné situace a místy i dramatizace. Jedná se tak více o zábavu než o braní osudu dvou lidí zcela vážně, což je škoda. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Klepání na nebeskou bránu podruhé. 1)  K závažnému tématu se tvůrci postavili velmi srdnatě. Vyhodili melodramatické scény, ta tam je falešná vážnost a tragika. Vznikla docela milá komedie._____ 2)  Mně se film líbil, za což nesou zásluhy zejména oba hlavní herci: 35letý Matthias Schweighofer (klavírista Andi) a především 42letý Florian David Fitz (Benno), který napsal scénář a film i režíroval._____ 3)  Dokonce i ten trochu zmatečný konec odpovídal jedné ze šesti možností, které jsem si v průběhu sledování vytvořil. Chci tím říci, že byl předvídatelný. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama