Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy ... Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (97)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych Němcům pogratulovat za další slušnou komedii, jenže po shlédnutí jsem vlastně nevěděl, jestli jsem z filmu měl spíš radost nebo ne. I přes humornou složku filmu je totiž dost těžké mít radost z dvojky, která se snaží o zažité standardy a la Bud vs. Terence, ale ve skutečnosti to skryté chlapské přátelství úplně postrádají. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to taká milá vykrádačka všetkého nemeckého, čo sa natočilo za posledné roky od Klopania po Fakjú. Ani to by mi nevadilo, keby scenárista, režisér a predstaviteľ Benna v jednej osobe nepopracoval trochu viac na svojej práci. Takto vznikol len smutno-veselý príbeh smrteľne chorých mužov bez nápadov. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Klepání na nebeskou bránu podruhé. 1)  K závažnému tématu se tvůrci postavili velmi srdnatě. Vyhodili melodramatické scény, ta tam je falešná vážnost a tragika. Vznikla docela milá komedie._____ 2)  Mně se film líbil, za což nesou zásluhy zejména oba hlavní herci: 35letý Matthias Schweighofer (klavírista Andi) a především 42letý Florian David Fitz (Benno), který napsal scénář a film i režíroval._____ 3)  Dokonce i ten trochu zmatečný konec odpovídal jedné ze šesti možností, které jsem si v průběhu sledování vytvořil. Chci tím říci, že byl předvídatelný. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Florian David Fitz je zajímavý člověk, který v Bez věcí nad věcí šel úplně mimo můj vkus, v Téměr dokonalá tajemství se mi do vkusu přesně trefil a zde mě opět obešel obloukem. Komedie, u které jsem se během 45 minut nezasmál doslova ani jednou, příběh hloupý s hromadou logických děr a už od začátku je jasné, že film cílí opět na finálové emoce a už ohrané, věcně omílané “pouto” přátel, nicméně tohle po půlce vypínám, protože je to nezáživné až hrůza. A přitom se z podobného nápadu dalo vytěžit více, zejména po komediální stránce. Nebrat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle byl originální film, tak je to příjemné spojení komedie a tragédie, ale on to bohužel až tak originální není, a to jednoduše proto, že už před dvaceti lety Němci natočili "Klepání na nebeskou bránu". Východisko je stejné, vývoj celkově velmi podobný. "Nejkrásnější den" je přesto dobrý a Matthias Schweighöfer se začíná stávat mým oblíbeným německým hercem. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama