Reklama

Reklama

Jonas Kaufmann - Večer s Puccinim

(koncert)
  • Velká Británie Jonas Kaufmann: An Evening with Puccini
Trailer
Hudební
Velká Británie, 2015, 130 min (Alternativní 116 min)

Obsahy(1)

Pět přídavků a čtyřicetiminutový aplaus následoval po vystoupení Jonase Kaufmanna v operním domě La Scala v polovině loňského června. Vyprodaný koncert se stal jednou z nejsledovanějších událostí sezóny a tento neopakovatelný zážitek si teď mohou dopřát diváci ve svých kinech po celém světě. Těšit se můžete na árie a scény z oper Turandot, Rosca, Manon Lescaut, La Fanciulla del West a dalších. Světově proslulý pěvec představil nadšenému obecenstvu nejznámější melodie klasické hudby z Pucciniho oper, které oslovují zkušené operní diváky, ale dokážou přitáhnout i nové posluchače. Jednou z takových skladeb je árie z opery Turandot „Nessun dorma", která má speciální místo i v srdci samotného Jonase Kaufmanna. „Miluji tuhle árii. Bylo mi jednadvacet, když se konal legendární koncert Tři tenoři a ještě dlouho potom jsem měl z Nessun dorma respekt. Dodnes se mi zrychlí tep kdykoli ji slyším nebo zpívám," svěřil se umělec.
Kaufmannův hlas je oslavován pro neuvěřitelnou sílu, bezchybnou techniku a všestrannost. Pucciniho role zpíval známý tenor mnohokrát napříč celou svou kariérou a vždy za obrovského obdivu kritiků i publika. Ale není to jen hlas, který dělá operního pěvce hvězdou Kaufmannova formátu. Jonas Kaufmann má dar se do každé své role skutečně vcítit. A výsledek? Jedny z nejúchvatnějších a nejintenzivnějších operních vystoupení, jaké jste kdy viděli. Přesně takové teď můžete zažít přímo ve svém kině na večeru s Jonasem Kaufmannem a jeho milovaným Puccinim. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

otík 

všechny recenze uživatele

Tuto novou operní hvězdu jsem neznal a nutno uznat, že mu to teda zpívá. Sice Pavarotti to není, ale takto to srovnávat nejde. Co mi ovšem vadilo, byl neustálý, dlouhotrvající potlesk, který koncert brutálně zdržoval. Ale když si to tento maník zaslouží, budiž. Hezký umělecký zážitek. PS: dlouho jsem neviděl, aby se takový top operní zpěvák v árii Nesunn dorma spletl a po árii si pěkně zažvíkal žuvačku. To bylo zábavné. ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Včera jsem byl v kině a ačkoliv Puccini není pro mne tou absolutní jedničkou (Mistra z Bayreuthu překonat zkrátka nejde), cítil jsem se skvěle. Cestou domů mi zněly v hlavě krásné melodie a já stále děkoval, že jisté dámě ujel vlak a já mohl jít jako náhradník. :-) ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama