Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (547)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Popcornová lobotómia. Ultradebilné dialógy a zvraty kolísajú na hrane paródie a úprimnej debility, akcia je solídna, ale najmä v sedmičke sme videli oveľa lepšie akčné scény a hercom strašne chýba niekto s charizmou a dobrým komediálnym timingom. John Cena by to dal, ale to by tu nesmel mať takú nudnú postavu. Proste chýba tu Jason Statham, The Rock alebo Idris Elba. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V době ´Černočerný tmy´ jsem byl z Vin Diesela nadšený, přišel mi jako cool akční týpek a těšil jsem se na jeho další filmy. Dnes, kdy Dieselovo ego nakynulo do objemu jeho telecí šíje, mě už jenom nudí. A kdybych pokaždý, kdy se ve filmu zrovna popřou fyzikální zákony, nebo zazní „bratr“, „sestra“, „otec“, „matka“ či „rodina“, dostal niklák, koupím si ostrov na Karibiku. Nebo byt v Praze. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nekonečná série se nám dostala do neuvěřitelné 9. části a bohužel do ní čím dál více pronikají "hluboké" myšlenky Vina Diesela pro kterého je nejdůležitější rodina. To divákům cpe už od prvního dílu ale nyní už je to skoro až parodie. Každopádně i přes nízké hodnocení a celkově horší ohlasy, přináší film to co diváci očekávali a co chtějí někdy od 5. dílu. Jen zde spousta dobrých věcí chybí (Statham, Johnson) a spousta špatných přebývá (Dieselovi stmelující kecy, let do vesmíru a ve své podstatě i nemastný neslaný Cena). Já se naštěstí nenudil, nebyl jsem zhnusený a akční scény si docela užil. Jen mám trochu obavy, kam nám tato série míří. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Možná už prostě moc není, kam to posouvat. Zatímco předcházející osmička dokázala vytvořit pár velkolepých akcí i zábavných momentů, aktuální devítka vedle ní působí jako chudý příbuzný. Ty nejzajímavější postavy zmizely, a přestože se několik staronových obličejů objeví, zájem v divákovi vyvolají jen pramalý. Akce je samozřejmě zvládnutá, přestože běží spíše na volnoběh. Velmi podivně působí repliky, že je třeba se spoléhat na fyzikální zákony – přičemž právě ty pochopitelně trpí nejvíce. To by bylo v pořádku, jenže proč na to ještě upozorňovat, že? I Dieselovy proklamace o důležitosti rodiny skřípou jaksi víc než jindy a zbytečně natahují už tak přehnanou stopáž. Při projekci jsem ale netrpěl a uznávám blockbusterově-výplachové kvality. Pokud chcete navštívit znovuotevřené kino s cílem vidět drahý a blbý biják, i takto rutinně odvedená práce dovede zabavit; ale o výrazný, nadprůměrný či jakýmkoli směrem posouvající příspěvek do série se jistě nejedná. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"F9" je bez debaty asi najšialenejším filmom, čo som z tejto série videl. Nemôžem povedať, že by predošlé filmy boli nominanti na Oscara, no mal som aspoň pocit, že so všetkým, čo sme mali možnosť vidieť to pôsobilo aspoň trošku realisticky. Tu sa však absurdita podľa mňa utrhla z reťaze a niektoré scénky sú tak neskutočne postavené na hlavu, že ak nad tým budete premýšľať, tak sa vám zastaví rozum. Lebo nielen výlet autom do vesmíru nedáva zmysel. Úprimne, to je len špička ľadovca toho, čo tento film ponúka. Mňa to osobne bavilo sledovať, no je pravda, že keď chcel Vin Diesel prejsť cez rozpadnutý most po lane alebo sme mali možnosť vidieť ako sa mu podarí vyrovnať riadenie trucku, ktorý sa valí z útesu dole, tak to je skutočne trošku moc na pochopenie. Najväčší problém filmu ale je, že keď sa snaží byť skutočne vtipný, tak ma to nechávalo chladného. Keď sa však diali hovadiny na obrazovke ako akčné scénky, tak som sa bavil. A čo sa týka príbehu dvoch bratov, myslím si, že to mohlo byť spracované silnejšie. Ak ste s touto sériou doteraz vydržali a baví vas sledovať tieto nezmysly (ako mňa), tak do toho. Ak však chcete niečo, čo pôsobí aspoň trošku reálne a má aj hlavu a pätu, tak tento film to rozhodne nebude. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel od 24. června do 11. listopadu 2019. (ČSFD)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Postava Cipher (Charlize Theron) je první, která se v celé sérii objevila hned dvakrát, jako hlavní záporná postava. (mokki5)

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama