Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (547)

silentname 

všechny recenze uživatele

"F9" je bez debaty asi najšialenejším filmom, čo som z tejto série videl. Nemôžem povedať, že by predošlé filmy boli nominanti na Oscara, no mal som aspoň pocit, že so všetkým, čo sme mali možnosť vidieť to pôsobilo aspoň trošku realisticky. Tu sa však absurdita podľa mňa utrhla z reťaze a niektoré scénky sú tak neskutočne postavené na hlavu, že ak nad tým budete premýšľať, tak sa vám zastaví rozum. Lebo nielen výlet autom do vesmíru nedáva zmysel. Úprimne, to je len špička ľadovca toho, čo tento film ponúka. Mňa to osobne bavilo sledovať, no je pravda, že keď chcel Vin Diesel prejsť cez rozpadnutý most po lane alebo sme mali možnosť vidieť ako sa mu podarí vyrovnať riadenie trucku, ktorý sa valí z útesu dole, tak to je skutočne trošku moc na pochopenie. Najväčší problém filmu ale je, že keď sa snaží byť skutočne vtipný, tak ma to nechávalo chladného. Keď sa však diali hovadiny na obrazovke ako akčné scénky, tak som sa bavil. A čo sa týka príbehu dvoch bratov, myslím si, že to mohlo byť spracované silnejšie. Ak ste s touto sériou doteraz vydržali a baví vas sledovať tieto nezmysly (ako mňa), tak do toho. Ak však chcete niečo, čo pôsobí aspoň trošku reálne a má aj hlavu a pätu, tak tento film to rozhodne nebude. Hodnotenie: C+ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rychle a Zběsile je vskutku zajímavá série, která dělí lidi snad na 3 tábory. První skupina přestala sérii sledovat po 3-4. díle, druhá skupina začla sérii sledovat až po díle Pátém ( Ano například já:D), ta třetí skupina to odsledovala celé a buď je to baví, nebo to naopak hejtí, co to jen jde. Mně osobně auta moc nezajímají, takže první díly mě nezajímaly a začal jsem se zajímat až když na scénu přišel Rock a další herecké posily, místo závodění se přešlo na přepálenou akci a musím říct, že jsem si od 5tky všechny díly dokázal relativně užít. Jsou to hloupé a zábavné filmy s akcí, kterou bych nejspíš nikde jinde neviděl a objevila se tam spousta známých martial arts hvězd, takže na to si stěžovat rozhodně nemůžu. Na 9. díl jsem byl zvědav a je to bez debat nejslabší díl od 5tky. Příjde mi, že je tu všeho tak nějak méně než jsem zvyklý. Jednak ubyl Rock a Statham, tahle absence je zde hodně znát, sice přibyl John Cena a ten je překvapivě na celém filmu to nejlepší, ale nestačí to. Roman tu hláškuje méně než obvykle, osobních soubojů je docela málo ( 2??!), dokonce i ta přepálená akce je tu na můj vkus méně (zaujal kamión), naopak cesta do vesmíru nezajímavá. Žádné zajímavé lokace, dokonce i pěkných ženských ubylo, a keců o rodině je zde víc než snad za 3 díly dohromady, alespoň že hudba je pořád fajn a přinesla pár slušných summer pecek a vyloženě jsem se nenudil, uteklo to relativně dobře, ale je to kvalitativní sešup dolů i pro lidi, kterým se líbily předešlé díly. • Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 3/5, Násilí NE, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5 5.5/10. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

RYCHLE A ZBĚSILE 9 je hraný a (post)pubertální publikum oslovující (post)covidový trhák, který je ukázkovým příkladem toho, co je na současném modelu výroby hollywoodského velkorozpočtového filmu špatně. Desátý příspěvek do něčeho, co se označuje jako sága, má pořadovou číslovku devět, dokončuje provázání s tokijským spin-offem, který byl co do vzniku v pořadí třetím filmem, ale chronologicky z celovečerních sedmým; mrtvé postavy z tokijského spin-offu se navrací, aby se v potenciálním pokračování spin-offu jiných postav, představených v potitulkové scéně šestky, spojily; přitom se zhusta odkazuje na dění ze sedmé a osmé části; jako anta/protagonisté se objevují dávno zapomenutí rodinní příslušníci... Ano, problémem téhle franšízy je serializace se vším negativním, co s sebou přináší, od soapizace (vše jde přes osobní vazby pro zdání provázanosti) až k tzv. Jump the Shark efektu (místo seriálového skákání přes žraloka se s autem letí do vesmíru). Provázání všeho se vším pro vytvoření širšího universa, které má krom postav sjednocovat i nastavený hodnotový systém (rodina!), má v "devítce" za následek rytmickou rozpadlost a nezájem o dění. Protirgument, že tahle franšíza byla o atrakcích, neobstojí, protože jsou tyto vždy začleňovány do vyprávění, slouží mu a posouvají ho dál. Pokud bylo vždy Rychle a zběsile koncipováno jako taková zábavná procházka akčním žánrem posledních dekád, protože si každý díl bral z řady jiných amerických a asijských děl, "devítka" přijíždí jenom s vršením toho, co bylo v amerických trhácích k vidění v posledních pár letech a činí z toho digitální a aurální exces (nolanovské převrácení velkého vozidla, bayovské výbuchy, greengrassovské rvačky v omezeném prostoru a za využití v něm dostupných rekvizit, marvelovská superhrdinskost postav...). I ta melodramatičnost je jenom způsob, jak oslovit i ženské publikum, protože tentokrát kvůli vnitřní rozpornosti nefunguje ani ten hodnotový rámec, jelikož heslo "rodina především" má platit ve filmu, ve kterém se dítě opustí, aby lidé toto opečovávající jezdili po minovém poli a zabili desítky, ne-li stovky lidí s rodinami. Žádný blockbuster, nýbrž "numbbuster" (= ohlušující a otupující verze blockbusteru) s docela ok Dolby Atmos zvukovým mixem, ve kterém vyniknou aspoň dvě narativně integrované atrakce z konce prvního a posledního aktu. Pokud autíčka, tak raději J. G. Ballarda a Cronenberga. ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Na klávese F9 mám funkci fast-forward, která mi celej tenhle kolotoč trapnosti urychlila neskutečným tempem, takže rychlý to fakt bylo. Víc, než kdy jindy je to ale tentokrát zcela zcestný i mimo veškerou logiku popírající akci. Fyzika série F byla vždycky z jiný reality, jenomže teď je z jiný reality celej film, nad jejímž fungováním by kroutil hlavou i Dr. Strange! Nuže další díl bude pod nátlakem taky klávesa F10, která to všechno utlumí. Do několika let přijde crossover s Avengers, kde si Vin Nafta střihne rovnou roli Groota a bude si dál myslet, že je to všechno skutečný! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Chtěl bych říct, že už jsem z toho vyrostl, ale těch 5 hvězdiček u 6 Underground dokazuje pravý opak, takže v tom to asi nebude. Podle mě se zkrátka z téhle značky stala parodie sama sebe, Vin Diesel je živý důkaz člověka, který neví, kdy přestat, a scenáristicky je to čím dál větší paskvil. Hlavně to ale není vůbec zábavný. Už to trápení proboha ukončete. 4/10 ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Dva mechanici, se kterými se ve vězeňské autoopravně baví mladý Dom (Vinnie Bennett), jsou mladí Tego Leo (Cered) a Rico Santos (Ozuna), tedy budoucí členové Torrettovi party. (Koldyn)
  • Závěrečné honičky v gruzínském Tbilisi se účastní množství automobilů Škoda Octavia III, které skutečně v době natáčení filmu využívala tamní policie. (titto)

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama