Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (547)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Vypatlanec Lin je zpět, takže neuběhlo ani 1/2 hodiny a film už mě nasral první lobotomickou akční scénou (a to jsem ani zdaleka netušil, že je to jen zahřivačka před cestou do vesmíru… ne to není prdel) a selektivním kouzlení s magnetem (to se musí vidět… to nejde popsat). Dále tu máme dva nejretardovanější zvraty historie. První je objevení dalšího Toreta (no jo… po 20ti letech ruplo, že má Dom bráchu) a druhý je zmrtvýchvstání Hana (protože je tajný agent, tak na to měl prostředky - je to přesně tak debilní, jak to vypadá). Díky tomu je film prošpikován tunou flash-backů (které mimochodem jsou o parník lepší než zbytek filmu) a spoustou provařených tváří (integrace Tokio driftu dokonána jest). Za zvláštní považuji více než malé množství narážek na Star Wars. To už bylo skoro na licenci… Každopádně, tohle jsou první FF kde regulérně zvažuji odpadní hodnocení. Už je to opravdu hodně za čárou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak má Naftův multikulti klubík lobotomizovaných autokokotin další zářez na turbodmychadle a je to opět mokrý sen pro každého, kdo má v rodině nějakého toho nesnesitelného vypatlaného pičuse, kterému je třeba dát druhou, třetí, čtvrtou, ba i pátou šanci. A pokud se nezlepší ani takto přešancován, nezbývá než jej se slzami v očích obejmout, poplácat se otylou rukou po krajině srdeční a s upřeným mongoloidním výrazem mu do xichtu pomalu vyslabikovat slovo „FA-MI-LY“. To je totiž tutovka, hloupý zmrd jde ihned do sebe, ke všem se tulí, ňuňá s kýčovitými dětičkami a je z něj jako čvachtnutím kouzelného neuronového projímadla doživotní správňák a pyjonýr. A co se, znovu krutě promyšleného, intelektuálně vyzývavého a zapeklitě komplikovaného, děje s hlubokým filosofickým přesahem týká, je to nachlup takto: (Za neustálého doprovodu čokorecitátorů v pozadí) Hn-hn-hn-hn-hnnnn - spektakulární a fyzikálně obskurní výroba autovraků 1, hn-hn-hn-hn-hnnnn - trauma z dětství a trapný padouch 1 se zjevnou šancí, hn-hn-hn-hn-hnnnn - porce kýčovitých rodinných hovnot 1, hn-hn-hn-hn-hnnnn - spektakulární a fyzikálně obskurní výroba autovraků 2, hn-hn-hn-hn-hnnnn - trapný padouch 2 zjevně bez šance, hn-hn-hn-hn-hnnnn - porce kýčovitých rodinných hovnot 2, hn-hn-hn-hn-hnnnn - Nafta v úzkých, porce kýčovitých rodinných hovnot 3, hn-hn-hn-hn-hnnnn - „Co bych si tak ještě zařídil? Tak třeba Corvetoplán, tak šup s ním na orbitu!!!“, hn-hn-hn-hn-hnnnn - spektakulární a fyzikálně obskurní výroba autovraků 3, Nafta z úzkých venku, Bezpečné dosednutí Corvetoplánu na Bajkonur, Padouch 1 patřičně napraven, Padouch 2 spravedlivě zabit ve stíhačce kolem letícím kamiónem!, hn-hn-hn-hn-hnnnn - porce kýčovitých rodinných hovnot 4, eticko - filosofické zamyšlení nad sociologickým významem rodiny v Portoriku, objímající se velká šťastná multikulti rodina a repík, dusající do závěrečných titulků. No, po něčem takovém prostě zůstane v očích výraz deflorovaného frontálního laloku deseticentimetrovou jehlou, audiovizuální nauzea a totálně nasraný Theronovic Karlík, mlátící hlavou o kapotu, že při hlavní roli v předchozí, jakž takž snesitelné části, patrně podepsal dopředu i smlouvu na tento ubohý, trapný, dementizující a kariérně i lidsky degradující štěk. No již se velmi netěším na Rychle, ty debile 10 s očekávaným podnázvem Tokijská pizda. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V době ´Černočerný tmy´ jsem byl z Vin Diesela nadšený, přišel mi jako cool akční týpek a těšil jsem se na jeho další filmy. Dnes, kdy Dieselovo ego nakynulo do objemu jeho telecí šíje, mě už jenom nudí. A kdybych pokaždý, kdy se ve filmu zrovna popřou fyzikální zákony, nebo zazní „bratr“, „sestra“, „otec“, „matka“ či „rodina“, dostal niklák, koupím si ostrov na Karibiku. Nebo byt v Praze. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak nám do kin dorázil první blockbuster, což bylo hodně rychlý, ale příběh je docela zběsiílía neocením ho ani po 9 měsících lockdownu bez kin. Máme tam opět brášku jako novou postavu a možná to právě na něm taky upadá, John Cena ztratil charisma drsoně a protože herectví nikdy nenašel nemá moc na čem stavět svou přitímnost před kamerou, kromě toho, že je teda "chlapák". Jasně kluci se tam perou s klukama, holky s holkama a taky kluci s holkama a tak nějak to tam docela hodně bouchá, samozřejmě autíčka nesmí chybět, ale přijde mě to, jak akce bez ladu a skladu. To že tvůrci propadali z fyziky a s logikou se ještě neseznámili, to by až tak nevadilo, ale to, že postavy se tam ukazují jak právě vylosovaných šťatsných deset aniž by tam měli svůj smysl nebylo dobrý. Nejvíc mě bavil začátek a "stathamovský" dodatek. Ten vesmír, to bylo vysloveně trapný. Major Zeman měl 30 případů, tak uvidíme kolik rychlostí bude mít pan Toretto. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Znuděný až na půdu. Devítka působí jak ojetina, které se zasekla převodovka, kouří z kapoty a točí se nonstop v kruhu. Vše jsme v téhle sérii viděli dříve a mnohem lépe. Chtělo by to akutně nějakou změnu, protože tahle kdysi zábavná stupidita dojela do slepé uličky. Dieselovo ego hází klacky pod nohy jakékoliv snaze o uvolněnost a kýč vidíte cákat doslova v každé scéně. Během dvou a půl hodinové stopáže doslova neexistuje čas na nic jiného, než na zádumčivé pohledy (místo smysluplných dialogů), sem tam hozený vtípek (Roman se snaží) a hromady akce, která nudí svým absolutně nekreativním provedením (světlá výjimka budiž díky první scéně s magnety a holčičím kočkováním). Pro mě slušné zklamání. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tupé akční filmy jako Rychle a zběsile pracují s jednoduchým pravidlem – musí se v nich dít dost zajímavých věcí na to, aby člověk neměl důvod zabývat se tím, jak moc nedávají smysl, kolik se v nich poruší fyzikálních zákonů a že je to vlastně celé volovina. Devátý díl téhle autíčkářské série to nezvládl. Justin Lin režíruje překvapivě znuděně a nenápaditě a jeho akční scény jsou o úroveň horší než to, co předváděl ve starších filmech, nebo s čím přišli jeho pokračovatelé. Jo, pořád to tu bouchá, do něčeho se bourá, odněkud padá, rychle se jezdí a ještě rychleji řadí. Ale oproti předchozím dílům tu prostě není nic, u čeho by si člověk řekl „wow, tohle bylo tak cool, že je mi jedno, že Vin Diesel neumí hrát a nemá krk.“ Navíc bohužel zmizely všechny zábavné charaktery a postavy, které byly schopné s Dieselem držet krok a usazovat ho, takže tu je teď jen on jako alfamachoborec a kolem něj pobíhají šášulové, jejichž původním úkolem v sérii bylo dělat humor a teď se marně pokoušejí tvářit jako hrdinové. Upřímně existuje někdo, koho reálně zajímá cokoliv o postavách Tyrese Gibsona, Ludacrise nebo Nathalie Emmanuel? Diesel je v tom sám. Cena vážnou hereckou polohu naprosto nezvládá, Charlize Theron má víceméně větší cameo a celé se to vleče odnikud nikam a i u těch nejpovedenějších akčních scén si člověk řekne maximálně „OK, ale posledně jste to zvládli o dost líp.“ Deváté Rychle a zběsile je pravděpodobně stejně pitomé jako předchozí díly. Jen je to díky unylé akci a nenápadité režii mnohem víc vidět. A mnohem větší dřina dokoukat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $173,005,945║ Tržby Celosvetovo $726,229,501▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $20,313,858║ Tržby za predaj DVD v USA $14,436,184║ FF malo v posledných dieloch nadobudnutý už veľmi dobrý štandard nadrozmernej ultra zábavnej popcorňovky. Nuž ale zas tam musíme nacpať neschopného režiséra Justina Lina, ktorý nedokáže svojím umom dať ani len blbú rutinu a na vrch tam obsadia kamennú tvár Johna Cenu. Statham a Dwayne Johnson tam chýbajú, tam tá chémia s Torretovcami proste fungovala, tie dobieračky a všetko bláznivé zábavné na okolo. Tu to akosi nemá tú správnu šťavu, všetko to je len tak strašne rutinné až nuda. A akýkoľvek ako že nový nápad ako ten len do vesmíru vypadá ako ukradnutý z céčkového braku, takže maximálne len trápne. Pre mňa je to len čistá zívačka, bez lepších emócii, akcie, zábavnosti, takto teda určite nie, toto nemá zmysel. A tie všakojaké prepojenia tu fakt nedopadajú na úrodnú pôdu, nefunguje to tu. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po hodně letech jsem viděl film, u které jsem až fyzicky trpěl. Rychle a zběsile 9 se povedlo vygradovat svojí absurditu na maximum. Tohle už nemusí mít pokračování, protože vím, že v něm bude Vin Diesel jezdit po měsíci zachraňovat svojí další sestru nebo dítě, o kterém nevěděl. A já to vidět nechci. Tohle ani není mainstream, tohle je póza, který popírá už nejen fyziku, ale i svoji podstatu. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Možná už prostě moc není, kam to posouvat. Zatímco předcházející osmička dokázala vytvořit pár velkolepých akcí i zábavných momentů, aktuální devítka vedle ní působí jako chudý příbuzný. Ty nejzajímavější postavy zmizely, a přestože se několik staronových obličejů objeví, zájem v divákovi vyvolají jen pramalý. Akce je samozřejmě zvládnutá, přestože běží spíše na volnoběh. Velmi podivně působí repliky, že je třeba se spoléhat na fyzikální zákony – přičemž právě ty pochopitelně trpí nejvíce. To by bylo v pořádku, jenže proč na to ještě upozorňovat, že? I Dieselovy proklamace o důležitosti rodiny skřípou jaksi víc než jindy a zbytečně natahují už tak přehnanou stopáž. Při projekci jsem ale netrpěl a uznávám blockbusterově-výplachové kvality. Pokud chcete navštívit znovuotevřené kino s cílem vidět drahý a blbý biják, i takto rutinně odvedená práce dovede zabavit; ale o výrazný, nadprůměrný či jakýmkoli směrem posouvající příspěvek do série se jistě nejedná. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

RYCHLE A ZBĚSILE 9 je hraný a (post)pubertální publikum oslovující (post)covidový trhák, který je ukázkovým příkladem toho, co je na současném modelu výroby hollywoodského velkorozpočtového filmu špatně. Desátý příspěvek do něčeho, co se označuje jako sága, má pořadovou číslovku devět, dokončuje provázání s tokijským spin-offem, který byl co do vzniku v pořadí třetím filmem, ale chronologicky z celovečerních sedmým; mrtvé postavy z tokijského spin-offu se navrací, aby se v potenciálním pokračování spin-offu jiných postav, představených v potitulkové scéně šestky, spojily; přitom se zhusta odkazuje na dění ze sedmé a osmé části; jako anta/protagonisté se objevují dávno zapomenutí rodinní příslušníci... Ano, problémem téhle franšízy je serializace se vším negativním, co s sebou přináší, od soapizace (vše jde přes osobní vazby pro zdání provázanosti) až k tzv. Jump the Shark efektu (místo seriálového skákání přes žraloka se s autem letí do vesmíru). Provázání všeho se vším pro vytvoření širšího universa, které má krom postav sjednocovat i nastavený hodnotový systém (rodina!), má v "devítce" za následek rytmickou rozpadlost a nezájem o dění. Protirgument, že tahle franšíza byla o atrakcích, neobstojí, protože jsou tyto vždy začleňovány do vyprávění, slouží mu a posouvají ho dál. Pokud bylo vždy Rychle a zběsile koncipováno jako taková zábavná procházka akčním žánrem posledních dekád, protože si každý díl bral z řady jiných amerických a asijských děl, "devítka" přijíždí jenom s vršením toho, co bylo v amerických trhácích k vidění v posledních pár letech a činí z toho digitální a aurální exces (nolanovské převrácení velkého vozidla, bayovské výbuchy, greengrassovské rvačky v omezeném prostoru a za využití v něm dostupných rekvizit, marvelovská superhrdinskost postav...). I ta melodramatičnost je jenom způsob, jak oslovit i ženské publikum, protože tentokrát kvůli vnitřní rozpornosti nefunguje ani ten hodnotový rámec, jelikož heslo "rodina především" má platit ve filmu, ve kterém se dítě opustí, aby lidé toto opečovávající jezdili po minovém poli a zabili desítky, ne-li stovky lidí s rodinami. Žádný blockbuster, nýbrž "numbbuster" (= ohlušující a otupující verze blockbusteru) s docela ok Dolby Atmos zvukovým mixem, ve kterém vyniknou aspoň dvě narativně integrované atrakce z konce prvního a posledního aktu. Pokud autíčka, tak raději J. G. Ballarda a Cronenberga. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rychle a Zběsile je vskutku zajímavá série, která dělí lidi snad na 3 tábory. První skupina přestala sérii sledovat po 3-4. díle, druhá skupina začla sérii sledovat až po díle Pátém ( Ano například já:D), ta třetí skupina to odsledovala celé a buď je to baví, nebo to naopak hejtí, co to jen jde. Mně osobně auta moc nezajímají, takže první díly mě nezajímaly a začal jsem se zajímat až když na scénu přišel Rock a další herecké posily, místo závodění se přešlo na přepálenou akci a musím říct, že jsem si od 5tky všechny díly dokázal relativně užít. Jsou to hloupé a zábavné filmy s akcí, kterou bych nejspíš nikde jinde neviděl a objevila se tam spousta známých martial arts hvězd, takže na to si stěžovat rozhodně nemůžu. Na 9. díl jsem byl zvědav a je to bez debat nejslabší díl od 5tky. Příjde mi, že je tu všeho tak nějak méně než jsem zvyklý. Jednak ubyl Rock a Statham, tahle absence je zde hodně znát, sice přibyl John Cena a ten je překvapivě na celém filmu to nejlepší, ale nestačí to. Roman tu hláškuje méně než obvykle, osobních soubojů je docela málo ( 2??!), dokonce i ta přepálená akce je tu na můj vkus méně (zaujal kamión), naopak cesta do vesmíru nezajímavá. Žádné zajímavé lokace, dokonce i pěkných ženských ubylo, a keců o rodině je zde víc než snad za 3 díly dohromady, alespoň že hudba je pořád fajn a přinesla pár slušných summer pecek a vyloženě jsem se nenudil, uteklo to relativně dobře, ale je to kvalitativní sešup dolů i pro lidi, kterým se líbily předešlé díly. • Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 3/5, Násilí NE, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5 5.5/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem si myslel, že tady skončí tvůrčí štěstí. Že zkrátka nejde přeskočit tolik žraloků, aby do sebe i tentokrát zapadly rovina akčně-přepálená i ta rodinná. Jenže zapadly. Jakkoli je třeba úvodní honičku nutné sledovat s předem zvýšenou shovívavostí a úplné finále je až trochu nafoukané plivnutí haterům do tváře, zbytek mi bezmála učaroval. Tisíckrát přežvýkané fráze totiž v Dieselově podání fungují i tentokrát a v kombinaci s terminátorem Cenou se příběhově trefilo do černého. Vzpomínky na dvacet let starý originál, krátká návštěva zapomenuté smykové odbočky, emocionální pomrkávání na postavy, které už v ději nejsou - všechno funguje. Pro skalní fanoušky jde (snad) o ohňostroj radosti.  Cheesy nálada víc než kdy předtím, o hladině popcornového adrenalinu to ale platí úplně stejně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A to ani nespomínam tú ponorku...“ Toto je tak masívny film, že musím ísť na 4*. Dať deviatke „len“ 3* by bolo jednak nefér a jednak by som musel spätne prehodnotiť stovky trojhviezdičkových akčňákov z minulosti a odobrať im minimálne jednu hviezdu. Môžeme si z Vina Diesela robiť srandu (a aj si robíme), ale toto je proste fakt veľký hollywoodsky veľkofilm a automechanik v bielom tielku Toretto je jedna z mála rolí, v ktorých sa cíti prirodzene. „Spravodlivosť pre Hana“ je síce absolútne zbytočná (z jeho návratu nič nevyplýva, až na pár výnimiek je iba do počtu), ale Sung Kang je sympaťák, tak čo (aj keď vo veku 49 rokov začína vyzerať divne, keď sa snaží pôsobiť mladistvo, bezstarostne a nerozvážne). John Cena je výborná nová krv; režisér šikovne ťaží z jeho, ehm, minimalistického herectva. Absencia The Rocka a Jasona Stathama (ale naozaj?) mi nielenže neprekážala, ale dokonca sa mi páčila: séria vďaka nej zaznamenala odklon od špionážnych vládnych technomisí a vrátila sa k predsa len o čosi komornejšiemu duchu. Cameá sú úžasne absurdné. Na filme sa v tomto smere dokonale prejavuje seriálovosť (ba až telenovela); niekomu možno cameá budú vadiť, ale ja som sa spokojne pri každom nasprostasto, spokojne uškŕňal (áno, vrátane neviditeľného na konci). Akcia je štedrá, početná, bombastická. V deviatke sa často hrá predovšetkým s „magnetmi“, čo štábu umožnilo prísť s vynaliezavými, hravými nápadmi. Logiku, fyzikálne zákony ani iné záležitosti by som neriešil (znesiem v tejto sérii všetko a na všetko som pripravený, ale vesmírna akcia už aj mne pripadala ako láskavý parodický vianočný krátkometrážny špeciál natočený fanúšikmi pre fanúšikov). Pobavila ma rafinovaná hra so záporákmi: počas prvej hodiny tu skoro žiadny nie je (!), následne sa z toho, kto vyzerá ako hlavný, stane plus mínus klaďas a zo zápornej cameo roličky v podstate plnohodnotná záporná titulná rola a už som ticho, beztak som prezradil (skoro) všetko. Páčili sa mi nielen flashbacky (ktoré to osviežili) a atraktívna, rôznorodá, exotická, výborne nasnímaná výprava, ale tiež to, že tvorcovia prejavili pud sebazáchovy (konečne!) a vedia si zo seba nielen vystreliť („Kto je Dominic Toretto?“), ale tiež prekvapivá schopnosť ostro pichnúť do vlastnej vážnosti (je pozoruhodné, že Dominic mal v minulých desaťročiach také silné reči o rodine a pritom v skrini schovával toľko kostier). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Chtěl bych říct, že už jsem z toho vyrostl, ale těch 5 hvězdiček u 6 Underground dokazuje pravý opak, takže v tom to asi nebude. Podle mě se zkrátka z téhle značky stala parodie sama sebe, Vin Diesel je živý důkaz člověka, který neví, kdy přestat, a scenáristicky je to čím dál větší paskvil. Hlavně to ale není vůbec zábavný. Už to trápení proboha ukončete. 4/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Yoda je maňásek, kterej má v prdeli něčí ruku." Tak to je asi ten nejdůležitější poznatek z devátý kosmický rychlosti Torettova gangu. Já jsem se teda smál jako pominutej a to zejména v místech, kde jsem měl bejt napnutej. To je asi špatně, když to patrně neměla bejt komedie. Nicméně já jsem se většinou bavil, občas jsem nevěřícně kroutil hlavou, několikrát mi vypadly oči z důlků a jednou jsem se zasnil, že bych mohl letět do vesmíru s Pontiacem Fiero. Rychle a zběsile mám prostě docela rád, takže neřeším ignorování fyzikálních zákonů, nehledám logický nesrovnalosti a nejsem překvapenej, když nějaká ta mrtvola po několika dílech obživne. Ve světě silnejch motorů se tohle prostě stává poměrně pravidelně. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč tvůrci sequelů tak často ctí ono nepsané pravidlo, že předchozí díl(y) se musí "překonat". Překonat v akčním filmu totiž znamená nabídnout víc a/nebo šílenější akci. Oproti F9 působí vězeňská bitka z F8 jako realistická rekonstrukce útěku z Alcatrazu. K vytvoření wow efektu nestačí jen vystřelit auťák do vesmíru (tedy stačí, pokud se jmenujete Elon Musk), akční scény musí mít totiž alespoň částečný realistický náboj, aby v diváku vyvolávaly reálné emoce. Paradoxně jako větší problém tohoto filmu však vnímám nefunkčnost děje. Kdyby u F9 existoval dobrý příběh, daly by se zkousnout i ty husarské kousky v akčních scénách. Bohužel mi přijde, že tvůrci tentokrát již rezignovali na jakoukoli návaznost mezi jednotlivými scénami. Jako lusknutím prstu se vždy potkají ti praví lidé na pravém místě - vysvětlovačky sice brzdí tempo, ale úplně je vystříhat taky není dobrý nápad. Než slzopudné flashbacky bych ocenil skromnější, ale za to logickou a ucelenou špionážní akci se špetkou automobilových honiček. To se mi však nedostalo... 5/10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Rok 2021 a F9 si může u mě připsat titul, nejhorší díl Rychle a Zběsile za celou dobu této série. 2/10* zklamání a sem moc rád, že sem nakonec nešel do kina. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Každému autu jednou dojde šťáva, muselo to přijít. Rodina je základ nejen státu, ale především celé série Rychle a zběsile. Toretto family je znovu středobodem vesmíru a to doslova. Devítka doplácí na nevýrazného Cenu, nevyužitou Theron a komickou snahu zařadit všechny živé i mrtvé postavy do děje. U předchozích filmů přepálená akce ani stopáž příliš nevadily, ale tady už jsou otravné obě. Lin hodně zklamal. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po parádní sedmičce a osmičce se nám série rozředila. Rock, Statham a Morgan odešli a uplichtili si průměrný spin-off Hobbs a Shaw a bez nich ztratila drajv i devítka, do které Diesel přivedl jediný nový herecký aset - wait for it - Johna Cenu. No, tak hlavně že už ho teď nikdo neohrožuje... Snaha víc než kdy jindy hrát na rodinnou notu (ne, že by to někdy někoho zajímalo) k zábavnějšímu příběhu nevede, stejně jako vracení starých známých do hry za trapného (Han) a až morbidního vysvětlování (tváření se, že Brian je tam někde venku a živý). V přepálených akčních scénách se sice zničí bezpočet aut a nechybí absurdní nápady (magnety, výlet do vesmíru), ale tentokrát to šlape a baví o poznání míň než předtím. Cena dle očekávání tragický, respektive máme tu tři záporáky a všichni stojí za prd. Jestli Diesel příště nepřivede nějakou výraznou novou krev, bude to smutné finále. ()

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama