Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (416)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ano, je to stejně vypatlané a digitálně přihnusnělé jako vždycky. Ale je tu docela hodně Charlize Theron v akci, Cena a Statham se taky snaží, a Jason Momoa hraje Jokera na tripu, co má na všechno šest záložních plánů x kilometrů od sebe. Takže jsem se dvě hodiny dobře bavil (i tím, jak hezky desítka pracuje se slavnými klišé téhle série) a těším se na pokračování. A ani se za to moc nestydím! (7/10) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho, že se budu bavit chca nechca a tedy jsem spíš očekával, že film budu konstantně šikanovat. Ale to mi vůbec nedocházelo, co se na mě chystá. Když jsem se pochechtával zpočátku tomu jak se syn protagonistů neustále zmenšuje (jmenuje se Brian, táta mu říká B, máma zase Little B) a Michelle Rodriguez  během scény proslovu u večeře mizí a zase se objevuje kukuřice na talíři, ani mě nenapadlo, že jsem pouhých 30 minut od scény, kdy moderátor zpráv oznamuje, že výbuch neutronové bomby v centru Říma, po kterém zbyl kráter velikosti Pelhřimova, si naštěstí nevyžádal žádné životy. Člověku se až zasteskne po původním scénáristovi série Chrisovi Morganovi, který to byl tehdy ještě relativně schopný udržet na kolejích. Co se děje v těch akčních scénách zde je daleko za hranicí něčeho, co bych si bál v šesti letech vymejšlet s angličákama i kdybych věděl, že se na mě nikdo nedívá. Megatuny nonsensu na vás útočí v kadenci co dvě sekundy, nemá to žádnou procedurální, technickou či gravitační kotvu. Chechtáte se, jak si postavy spolu mezi auty povídají přes vysílačky, dokud nezjistíte, že už nějakou dobu to dělají prostě bez nich a nikdo to neřeší, aby pak Charlize Theron v kontaktní bitce během vteřiny přeprogramovala jednou rukou laserové rameno tak, aby zaútočilo na její oponentku (které mimochodem doposud tím samým laserem zcelovalo ránu). Jak jste vůbec schopný tohle vysvětlit tomu herci? Fast X spadá do mnou aktuálně vyvíjené teorie nihilistického blockbusteru, který vznikl v rámci kolektivního podvědomí o blízkém konci a tím pádem nespoutaně plýtvá prostředky pro něco, co už je úplně jedno, nemá to společný nic nijak s ničím v tomhle světě, jenom je to dlouhý, obří a pomáhá to zapomenout na blížící se konec spirály. Navíc mám velké podezření, že tím jak to vypadá, co se tam děje a jak tam ty herci hrajou, tak si tam úplně všichni dělaj strašnou piču z Vina Diesela, jehož snaha udělat si skrze tuhle sérii nějaké vážné renomé akorát říká, že ten člověk už je totálně brain damaged, čemuž teda napovídá i to jak vypadá a jak hraje. Další díl musím vidět už jenom pro to, jak mi na začátku samozřejmě vysvětlí, že s tou atomovou ponorkou na Antarktidu přijela Gal Gadot sama. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Problém nejméně dvou posledních dílů Rychle a zběsile tkví v tom, že po páté-šesté už opravdu nejde vymyslet zase jeden "one last job" tak, aby film působil aspoň trochu důstojně a funkčně. Problém je taky v tom, že postavy už několikrát hrubě porušily nejen zákony fyziky, ale i logiky a určité lidské přirozenosti. Pokud tedy tohle všechno pochopíme a oprostíme se od očekávání něčeho, co funguje jako kompaktní film, namísto kompilace cool akčních scén, můžeme se stále solidně bavit. :) 5/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jsem až překvapený jak mě to bavilo, kina nakonec ani nelituji - s velkým vracením se do minulosti se tady pokouší o vlastní Endgame styl zakončení, a co z trailerů vypadalo jako laciná ždímačka toho lepšího co v sérii vzniklo, to nakonec docela dobře funguje.  Z příběhu starých dílů si pamatuju prd samozřejmě, ale některé akční scény v paměti utkvěly, a bavilo mě jak je tady "remakují" v upgradovaných variacích. Ta přepálená akce tady pořád nemá konkurenci - a nic jiného jí naštěstí moc nezaclání, jen občasný humor zakrývající intenzivní debilitu příběhu - celý ho pak ještě víc  sráží neukončenost, ale tady na příběhu stejně nikdy nezáleželo, jen na těch lunaparkových atrakcích, a těch je dost. A hlavně, je tu luxusní Momoa, který ten film zachraňuje a táhne dopředu přímo  neskutečně. Jak jsem ho nikdy moc nemusel, tak tady velmi doceňuji, tím spíš když ve stejné době jako tohoto zábavného magora hrál i diametrálně odlišného a taktéž vynikajícího Duncana Idaho v Duně. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Čím víc přibývá tuku na telecí šíji Vina Diesela, tím je to díl od dílu blbější a blbější a vy si celou dobu jenom říkáte, co je horší, jestli šaškování Momoy, nebo pokusy o charakterní „shakespearovské“ herectví toho naboba, co to má celé pod palcem. Akci si člověk neužije, když ví, že 90% viděného je CGI, tedy tam necítí žádný lidský vklad, žádné riziko. Takže zatímco třeba takového Bullitta si i po padesáti letech dokáže člověk vychutnat  a má při něm příjemné mravenčení, tady jsem se už po 10 minutách blbnutí v Římě nudil jak Milouš Zeman svýho času na Hrádečku …. a raději bych jako on dělal něco užitečnějšího, třeba se opíjel :o). Navíc jsem kontinuálně z té série unaven i z lidské stránky, protože postavy, které dříve byly úhlavními nepřáteli, jsou zase NĚKDY kámoši největší, nebo v příštím díle zas naopak, zrovna podle toho, jestli se podařila s hereckým protagonistou podepsat smlouva …. a vám už to je všechno úplně u řiti. Aspoň že tu Charlize už produkce nenutila nosit ty nablblý paruky, tady jí to holce šiklo :o) __ PS: Nejlíp to tady ve svém komentu shrnul kamarád uživatel Kaka. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Pekná symbolika je, že 10. film série bude mať premiéru v roku, kedy uplynie 10 rokov od tragickej smrti jedného z hlavných predstaviteľov, Paula Walkera. (andykanadan)
  • Při záchraně malého Bryana Toretta (Leo Abelo Perry) a Mii Toretto (Jordana Brewster) v domě prorazí Jacob Toretto (John Cena) s jedním z nepřátel podlahu. K tomuto manévru použije svůj signifikantní chvat z wrestlingové kariéry, který se nazývá „attitude adjustment“. (sQelle)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama