Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 6

Recenze (416)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice neskutečně tupý, ale jestliže mám v hlavě plno vážných věcí a najednou na 141 minut zmizí a jsou prostě zmizelé a to jen díky tupoliádě na plátně, tak to je za mě super deal. Akcí film skutečně nešetří, je to něky za hranicí všeho myslitelného, ale kvalitně natočený a třeba ta "římská" naháněčka se fakt povedla. Na můj vkus se tam někdy zjevovalo zbytečně postav - sester, bratrů, maminek, že jsem si říkal, že kdyby byla třídní schůzka a přišli všichni Torettovi a Hujerovi nestačil by mrakrodrap. Akční čurbes se nedá brát vážně, ale kterej si jede to svý od začátku do konce aniž by se jednou zatvářil, že chce být víc než jen akční čurbes a to je docela sympatický. Někde mezi 3-4* , ale film se mě trefil do doby kdy zábava bodne a on bodnul dokonale dobře, takže nakonec 4* ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Čím víc přibývá tuku na telecí šíji Vina Diesela, tím je to díl od dílu blbější a blbější a vy si celou dobu jenom říkáte, co je horší, jestli šaškování Momoy, nebo pokusy o charakterní „shakespearovské“ herectví toho naboba, co to má celé pod palcem. Akci si člověk neužije, když ví, že 90% viděného je CGI, tedy tam necítí žádný lidský vklad, žádné riziko. Takže zatímco třeba takového Bullitta si i po padesáti letech dokáže člověk vychutnat  a má při něm příjemné mravenčení, tady jsem se už po 10 minutách blbnutí v Římě nudil jak Milouš Zeman svýho času na Hrádečku …. a raději bych jako on dělal něco užitečnějšího, třeba se opíjel :o). Navíc jsem kontinuálně z té série unaven i z lidské stránky, protože postavy, které dříve byly úhlavními nepřáteli, jsou zase NĚKDY kámoši největší, nebo v příštím díle zas naopak, zrovna podle toho, jestli se podařila s hereckým protagonistou podepsat smlouva …. a vám už to je všechno úplně u řiti. Aspoň že tu Charlize už produkce nenutila nosit ty nablblý paruky, tady jí to holce šiklo :o) __ PS: Nejlíp to tady ve svém komentu shrnul kamarád uživatel Kaka. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Vin diesel je nesmrtelný člověk bohužel, už dávno to nemá nic společného se závody, už je to kruh kdy vždycky nějaké rodinné koleno vyleze a chce se pomstít a to i tím stylem že se vrátíme zpět o pár dílů. Vzpomínka na Briana je vždycky srdeční záležitost. Ve směs byl celý film jedna velká akční šílená podívaná, ale ten konec doprdele jako vážně? Mega přehnaná událost, věřím že se sejdeme ještě pod vodou na měsíci, a nevím co všechno ,ubrat a nepřehánět. Prostě peníze dělají svoje. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Fast and Furious chce být jako jiné velké a úspěšné podniky. Například Marvel, nebo Mission Impossible. Má snahu poskládat jakési vlastní universum s vlastními pravidly, divácky oblíbenými charaktery a hlavně vydělávat miliardy dolarů. Kvalita má ovšem s každým dílem extrémní výchylky a u desítky je to zrovna ta směrem dolů. A přitom to v prvních minutách vypadá tak nadějně, když na scénu bleskově naskočí stručné rekápko a alternace legendární pětky. Desítka je ale špatná vlastně skoro ve všem. Legrace moc není, akce je tristní, triky extrémně špatně udělané a jestli tohle všechno se dá prominout kvůli vašim oblíbencům, tak tady nemají šťávu ani hlavní protagonisté (s výjimkou Jasona Momoy). Za snad největší filmařský fail považuji okatou snahu vykrádat nejlepší momenty jiných filmů a používat je v horším provedení/set-upu tady, aniž by měly tu stejnou přidanou hodnotu, nebo alespoň kýžený efekt. Takže je tu hodně trademarků a fragmentů z jiných dílů série, Face Off, Mission Impossible, Mad Maxe, apod. Z tohohle podniku se udělal miliardový kolos, ale poslední dva díly to vracejí zase někam na kvalitativní úroveň trojky/čtyřky (ne-li hůře), kterou už si dnes po všech těch veletočích těžko někdo pamatuje, notabene ocení. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že se tohle opravdu děje, ale že by se konečně FF série vrátila do starých kolejí, kde hlavní devízou filmu byly auta, akce a brutální tempo? Ve Fast X totiž ani zdaleka není tolik bullshit do očí bijících CGI sekvencí, při kterých se divák chytá za hlavu, ani debilní lítání do vesmíru, ale drží si celkem uvěřitelnou akci a dost se drží při zemi (kromě závěrečné honičky, kde jsem se občas dost pousmál a při které si tvůrci přeci jen nemohli odpustit jeden “přeskok” z auta do auta…), což působí přece jen daleko lépe, než přehnaně sebevědomé naivní kousky. Velkým plusem je ikonický záporák Momoa, který si egocentrického vyšinutého narcise střihnul prostě s radostí a jehož motivace působí přirozeně a nenuceně, potěší fajn akce, auta, honičky, přestřelky, klasická “family” (dík za nový meme materiál) a celkově z nového dílu nemám špatný pocit jako z předchozích, ba právě naopak jsem překvapen a nadšen zároveň. Humor šlape, vedlejšáky Johna Ceny a Stathama vykouzlí úsměv (k dokonalosti chybí snad už jen Dwayne) a ikdyž otevřený konec je dobrá nasrávka a trochu mi to do téhle série nesedí, tak musím říct, že jsem se bavil skvěle. Jen mi teda přijde, že Vin Diesel je už rolí trochu otrávený a jakoby zašlý životem, bez emocí a bez nálady…? Tak snad další kousek ovládne Hobbs a Shaw a budu spokojený na maximum. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama