Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 4 (1975) (série)


Svatba (S04E34)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1975, 17 min

Obsahy(1)

Lež má někdy krátké nohy! Po smrti manželky se chce otec (M. Růžek) Tomáše (J. Hartl) oženit, a to s mladou a půvabnou slečnou Pekařovou (M. Dvorská). Ta u nich dokonce začne i bydlet. Tomáš však její přítomnost nese velmi nelibě. Vše vyvrcholí, když mu otec zatají svatbu a namluví mu, že jeli se psem ke zvěrolékaři. Jenže Tomáš všechny překvapí. O svatbě totiž ví a přijde novomanžele překvapit na hostinu... (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já se omlouvám, že nejsem tak rozumnej jako vy, a moh bych se dopustit nějaké hlouposti.." A jak slíbil, tak i udělal.. A ožral se jako Dán !! Bohužel ani Dudek s Dietlem si svou porci hlouposti a neumětelství rovněž nedokázali odpustit, když přišli s příšernou šmudlou bez příběhu, smyslu i pointy, jakkoli si na ni ten Hartlův voiceoverový dovětek snaží hrát.. Hrát ovšem nemá co ani on, ani Martin Růžek s Milenou Dvorskou.. A takové mrhání hereckými esy a v neposlední řadě i diváckým časem nelze tolerovat.. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto příběhu jsme nuceni nesnesitelně dlouho sledovat ožralého Hartla, jak jde vratkým krokem chodbou, opírá se o zeď, pokračuje chodbou, hledá klíče, otvírá si dveře, jde, věší kabát (nepodaří se), pokračuje bytem, opírá se o nábytek, pokračuje bytem, vrazí do dveří, potácí se na hajzl, myje se, potácí se z hajzlu, zastaví se (protože mu je blbě), až nakonec padne na postel a tím vysvobodí sebe i diváka. Celá tato anabáze trvá zabijácké tři minuty, tedy zhruba 20% celé stopáže. A jinak to stojí taky za hovno. ()

Reklama

štísko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyto příběhy ze starých časů, jsou samostatnou kategorií. A tak by měly být hodnoceny. Nemohou být srovnávány s dnešní produkcí. Ani ta produkce nic adekvátního ke srovnání nenabízí. Mě se tento díl líbil. Ale s výhradami. Opilecký Hartlův výstup byl opravdu moc natažený. A to udělalo na tak malém prostoru hodně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka o svatbě vlastně nedává smysl. Spíše působí, jako by se nešťastný syn chtěl někomu svěřit - nejlépe celému národu. Možná s nadějí, že zúčastnění a jejich okolí se v tom pozná a zjistí pravdu. Konec je totiž takový, že se vlastně hrdinové nesmíří a je pouze řečeno, že to trvalo dalších x let. Není divu. Otec si přijde s novou ženou, synovi nic neřekne, přitom už není malé děcko, nic nevysvětlí a hned spolu začínají bydlet. O svatbě mu lže a ani jej na ni nepozve. Jasně tak naznačil, kdo je pro něj důležitější. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak, když si padesátník nečekaně domů přivede ženu a ještě o dvacet let mladší, kterou si i vezme za ženu. Děti na to reagují všelijak a je jedno v jakém věku. Maminka, která je po smrti, prostě v očích dětí chybí. Inscenační provedení nikdy nebylo věrohodné, takže i toto zpracování vypadá dosti podivně. Vyprávění se táhne a doslova nudí. Děj je značně omšelý, takže po herecké stránce není v podstatě o co stát. Ale je fakt, že Jan Hartl tu opilost přeci jen mohl zahrát daleko lépe. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama