Reklama

Reklama

Sicilské přízraky

  • Itálie Sicilian Ghost Story (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V malé sicilské vesnici, ležící na pokraji lesa, se ztratí Giueseppe – místní třináctiletý chlapec. Jeho spolužačka Luna ho však miluje a proto se s jeho nevysvětlitelným zmizením nehodlá smířit. Vzbouří se proti místnímu kodexu mlčenlivosti a nevyřčených úmluv a sama se vydá do temného lesa, do kterého ústí tajemné jezero. Pouze jejich nezlomná láska jí dokáže pomoci na její strastiplné cestě. Snímek "Sicilské přízraky" je inspirovaný skutečným příběhem mladíka Giuseppeho di Mattea, který byl v roce 1993 unesen proto, aby umlčeli jeho otce Santina – mafiánského informátora. Film sebevědomě překračuje hranici mezi chmurnou realitou a povznášející fantazií; prvky nadpřirozena se objevují jako uklidňující balzám na narušené vztahy v rodině, ve škole i v celé společnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (15)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne a bez premysleni, famozni prace, ktera si zaslouzi obdivuhodne hodnoceni. Myslim, ze tohle je presne ten pripad, kdy vsechna ale ztraci na vaze..ano dejova linie je mozna pomalejsi, ovsem pribeh je vam dan na stribrnem podnose zcela nezjistne a primocare. Ta sila, etericnost a nelitosnost dvou cistych dusi, je opravdu nepopsatelna. Tohle je film, kde vse ostatni je irelevantni. Klobouk dolu vsem, kdo se na tomhle snimku podileli. ()

viap 

všechny recenze uživatele

Príbeh Luna a Giuseppe je inšpirovaný skutočnou postavou 12 ročného chlapca Giuseppe Di Matteo, ktorého príbeh šokoval verejnosť v 1996.Bol synom sicílskeho informátora mafie, a bol unesený , aby donútili jeho otca prestať pracovať s políciou.Zadržiavali ho ako rukojemník po dobu 779 dní a napokon uškrtil a telo rozpustili v kyseline.Je to temná rozprávka o ľudskej krutosti, ale aj o jemnej sile tínedžerskej lásky. Kvalitná práca s kamerou sa pekne prelína s nádhernou hudbou Soap&Skin. 4/5. / Sofia Film Fest/ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Iste sa táto látka dala spracovať rôznymi spôsobmi, najmä ako napínavá gangsterka sledujúca jeden únos v mafiánskej komunite, kde by sme okrem uneseného sledovali najmä osudy otca snažiaceho sa dostať do basy bývalých kumpánov a zároveň jeho snahu o nájdenie syna. Ale talianska autorská dvojica na to ide z úplne odlišného konca a ponúka nám rozjímavú drámu založenú na zakázanej teenagerskej láske, kedy má divák priamy prístup do mysle oboch postáv. Po pozretí filmu budete mať pocit, že vás skutočne obohatil, že ste videli niečo originálne, ale zároveň ten primárny pocit vo vás bude veľmi ťaživý a neviem si predstaviť, kto by sa chcel k Sicílskym prízrakom dobrovoľne vrátiť. Čo ale vôbec nemyslím ako kritiku, možno práve naopak. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Atmosférické artové drama o lásce a krutosti. Sílu mu dává uvědomění si toho, že to je podle skutečné události, příběh je v podstatě velmi jednoduchý a jasný, byť neskutečně silný a krutý. Celý film jsem si lámal hlavu nad tím, kdo stál za kamerou, protože ten vizuál byl zkrátka perfektní a ejhle, on to geniální Luca Bigazzi, za nímž stojí snímky jako Božský, Velká nádhera, Mládí či Krásný únik. ()

machopoltar 

všechny recenze uživatele

fuuuuuu,,tak toto je silna kava,,,,,poslednom case dostavam vela podobneho o talianoch,,,,co je to za narod,, co su to za ludia,,,,,,,len clovek s obrovskou bolestou, uctou dokazal podat krutost skutocneho príbehu touto formou, prostredníctvom filmu,,,,,,,ja som z toho aj po týzdni uplne mimo,,,,,,,film je pomaly, ale to patri k veci aby vas pripravil na silný vnem,,,,,,, ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama