Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gege Cristofori býval kdysi docela známým zpěvákem populární hudby. Jednoho dne dostane pozvání od jihoamerické miliardářky, aby vystoupil na koncertě v Montevideu, kde kdysi slavil úspěch. Gege je na mizině a nemá na letenku, proto se vydá se do Jižní Ameriky na nákladní lodi. Na ní se setká s Ruggerem, zasmušilým kuchařem, který už léta odmítá vystoupit na pevninu. Muži si nejsou vůbec sympatičtí a Ruggero zavře Cristoforiho na půl hodiny do chladicího boxu, protože mu bez dovolení snědl zásoby. Gege se nachladí a přijde o hlas. V Montevideu ho Ruggero, který má výčitky svědomí, zavede do nemocnice, kde lékař diagnostikuje zablokování hlasivek. Konání koncertu je v sázce a Ruggero po jistém váhání souhlasí, že se bude za Cristoforiho vydávat, zatímco sípající Cristofori vystupuje jako jeho manažer. Jihoamerická miliardářka, která Cristoforiho pozvala, je ale ve skutečnosti producentka televizního programu, který hledá lidi, kteří se ztratili svým příbuzným. Cristofori měl totiž před 35 lety za svého pobytu v Montevideu kratičký románek s dívkou, o které už pak nikdy neslyšel, ona ale otěhotněla a porodila dceru. Před několika lety zemřela a její dcera Gilda hledá svého otce? (TV Nova)

(více)

Recenze (3)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

pro mě velké zklamán - Italové srandu umí! Tady nebyl moc silný scénář a absolutní propadák zpracování na kterém se podíleli režie spolu s herci ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nic naplat, italská komedie hodně připomíná osud komedií českých. Snaha vidět je, ale k pobavení takřka nic. Příběh je klasicky stavěný na nedorozumění, avšak dějová zápletka jako by se nemohla rozhodnout, má-li se brát vážně a nebo s jistým odstupem a jen diváka pobavit. Snímek natočil pro nás neznámý Rocco Papaleo, který si střihl i hlavní roli a napsal si i scénář. Svým způsobem je motiv hodně podobný snímků dvojice Richard & Depardieu. Máme tu dva podivíny s počátečními vzájemnými nevraživými sympatiemi, kteří se nakonec přinutí ke společnému přátelství, mezi nimiž se začne pohybovat mladá dívka. A teď jde o to, kdo z nich dvou je její otec. Rozdílem od zmíněné francouzské dvojice pro porovnání je, že oba jsou v podstatě charakteristicky naprosto stejní, tudíž jeden druhého nepřevyšuje, ani naopak a spíše je tam snaha vzájemného doplňování. To ale bohužel ztroskotává už v základech. Zkrátka a dobře, film jako celek spíše vypadá jako z nouze ctnost. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama