Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marek (Martin Sznur) se rozhodl opustit rodinnou farmu a najít si práci na moři. Při čekání v přístavu se seznamuje se sympatickým Francouzem Jeanem (Jules Sagot), který bude na lodi pracovat jako lodní inženýr. Zakrátko se z mladíků stanou milenci, každý však od jejich vzájemného vztahu očekává něco jiného. (bllm)

Recenze (2)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Příběh zde zřejmě nebyl jedinou nosnou stránkou filmu, vystačil by i na desetiminutový kraťas. Tím celým celovečerním snímkem bylo „i to všechno kolem“ kontejnerové lodní přepravy mezi světadíly (a i když kluci dopluli do Karibiku, tak vlastně jen z EU do EU – Martinik). A celkový dojem ze snímku mám překvapivě nadprůměrný, kdy tvůrci zdařile prokládali minimalistický děj jakoby dokumentárními částmi a určitě se někdy podívám znovu. 5798 ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Celkem jednoduchý milostný příběh odehrávající se převážně na velké nákladní lodi převážející kontejnery, v závěru pak na ostrově Martinque, kam loď dopluje. Film vynikne spíš minimalistickým zpracováním, než samotným příběhem. Dokumentárním způsobem zachycuje loď, práci na ní, přístavy, moře i život na ostrově. Některé scény a dialogy se odehrávají normálně, některé jsou popisovány pouze formou Markova komentáře v pozadí - a to bych viděla asi jako nejslabší bod filmu, ubírá to už i tak na malém množství společných scén. ()

Reklama

Galerie (17)

Reklama

Reklama