Reklama

Reklama

Slunce života

  • Česko Suntan (festivalový název) (více)
Trailer 1

Kostisovi, který dospěl do středního věku, život proplouvá mezi rukama. Coby nový lékař na maličkém ostrůvku tráví pochmurnou zimu o samotě. Jakmile ale konečně dorazí léto, ostrov se promění v prosperující destinaci divokých dovolených, nuda pláží i bujarých párty. Když Kostis potká nádhernou a koketní Annu, bezhlavě se do ní zamiluje a ze všech sil se na ni snaží zapůsobit a dobýt ji. Krátce na to začne Kostis trávit takřka veškerý svůj čas neřízeným pitím, holdováním večírkům a dokonce i hrátkami s Annou. To, co se zpočátku jevilo jako znovuobjevení jeho dávno ztraceného mládí, se pomalu promění v posedlost poté, co se Kostis rozhodne udělat všechno pro to, aby si svou Annu udržel. (Cinemax)

(více)

Recenze (19)

POMO 

všechny recenze uživatele

Citové pobláznění jednoho joudy živelnou hipisáčkou. V psychologicky přesném dramatu, který se pohříchu nerozvine v něco vyhrocenější a překvapivější než v lehce nedořečenou festivalovou symboliku. Jako portrét do zoufalství spadlého samotáře ale funguje dobře a zaujme i nahlédnutím do fungování společnosti na malém řeckém ostrově. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Celou dobu na toho doktůrka řvu, hlavně se nezamiluj vole a prásk v půlce filmu bylo vymalováno. Přitom i podprůměrně inteligentní žirafa by danou situaci přečetla. Poslední třetinu film nabírá až thrillerový spád a abych řekl pravdu moc mně k tomu létu, plážím a bezstarostnosti nesedl. Rozumím hlavní postavě a jeho osamocení a bylo mně ho líto, ale měl se na to vysrat a být king momentální situace. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vzorové evropské drama, které z dané kinomatografie (v tomto případě řecké), předvádí to nejlepší z dramata, co předvést dokáže. Zajímavé prostředí ostrůvku Antiparos, neméně zajímavý náhled do života tamní populace pár řeckých lidí a jedna blbá holka, která si z tamního nešťastného Řeka udělá obětního beránka. Jenže to netušila, co se později bude dít. Závěr jede psychologicky totální hranu. Jen škoda, že režisér nebyl víc doslovný. Očekával jsem závěrečné strhnutí do temnoty, který dobře znám z filmové Skandinávie, ale té jsem se ve výsledku nedočkal. Škoda. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, co píše už uživatel dopitak. V podstatě je to strašně smutný příběh i když jsem jim to moře záviděla, cítila jsem to teplo a mořskou vodu snad i doma. Ono to vypadá na to, že to je jen pro jednu generaci, ale když jsem se snažila ponořit do jeho hlavy, tak mi ho bylo líto a opravdu obsazení herců bylo v tomto příběhu velmi dobře vybrané. A je to pro všechny.........kdo viděl, tak to pochopí. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Doktorko mal parádne kruhy pod očami. Niet sa čo čudovať ... neustále žúrky. V podstate mi ho ani nebolo ľúto ... smutné bolo len to, že z toho úplného dna spred rokov, sa vlastne nikdy nedostal. Čudný patrón. Muzika miestami slušná. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Perfektní studie osobního života stárnoucího chlápka, jemuž před pár lety ujel vlak a který si uvědomuje, že pokud by ještě chtěl rodinu, nezbývá než jít štěstí naproti a drapnout nějakou slušnou holku a co nejrychleji ji nabombit. Přičemž hrozí nebezpečí, že napoprvé trefí nějakou šlápotu, jíž pak bude po zbytek života klopit na výživném. Z praktického pohledu je Kostac sexuálním looserem, jemuž přivonění vehnalo krev do bicepsů a jeho samotného pak vehnalo do arény, kde se má porvat se všemi o jedinou plodnou samici.____Navíc se natáčelo na Antiparu, ostrově který jsme v 2016 na našem kykládském putování na jeden den navštívili. Dr. Kostis je dokonalým antihrdinou ve smyslu hollywoodského krasavce - pupkatý, připlešlý, chlupatý, s poněkud přihlouplým kukučem, sucharský doktor - tedy prototyp průměrného Evropana po čtyřicítce. V hlavní roli Makis Papadimitriou, Annu hraje Elli Triggou, dobrou roli má i Yannis Tsortekis - chlapíka jménem Takis, který pořád opakuje, že v létě tu bude "loads of pussy", kámo. Dívky jsou tu svlečené a protože se velká část filmu odehrává na nádherných plážích a průzračných vodách Antiparu, kde jsou nudisté tolerováni, nazí tu chodí i muži. Pro milovníky Egeje povinnost, ačkoliv konec je, hmmm, trochu tvrdý. A film v žádném případě není romantický! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tragikomická pohádka o probuzení muže ve středním věku. O krizi středního věku a zklamáních bylo natočeno hodně filmů ,ale co dělá film Argyrise Papadimitropoulose úspěšným je situování děje uprostřed srpna na sluncem zalitém řeckém ostrově, z něhož sálají krásné prázdninové časy. Závěrečná scéna vás bude ještě dlouho strašit. Film byl promítán na Febiofestu. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Viac nudistický film som nikdy nevidel, veru nie. V kontexte toho však nech nezanikne výkon Efthymis-a P., dokonale zahrané, očami, často bez slov, menej vie byť oveľa viacej.... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak pohodový doktor to bol, a takto ho zničila Láska? Jeden z tých "from Hero to Zero" filmov, tentokrát z gréckej produkcie v exotickom ostrovnom prostredí počas letných prázdnin. Základ tejto drámy bol veru výborný, aj samotná zápletka, ktorá sa zameriavala na zmenu prvotne hanblivého dobráka doktora Kostisa na paranoidné neodbytné monštrum. Na jednu stranu mi ho bolo ľúto, no zároveň mi bol odporný. Ale tak, Láska dokáže človeka naozaj zmeniť na nepoznanie - v tomto prípade tá platonická forma "Lásky". Čo sa týka celkovo filmu, tak musím viacmenej pochváliť, aj keď som čakal ešte o čosi väčšiu dramatizáciu toho celého. Ale aj tak, v podstate milé prekvapenie. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s ostatními, jedná se o opravdu smutný příběh. Bylo mi Kostise líto, stačí se jen trochu vžít do jeho postavy a pochopíte.. (i když myslím, že muži ho možná pochopí lépe než ženy.. - krize středního věku.) Romantický film to teda není ani náhodou.. (označení v žánru). Moc se mi to líbilo, hlavně díky krásné letní atmosféře Řecka a to moře..... Hned se mi po něm zastesklo. ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem puritán ale scény se sexuálním podtextem ty byly opravdu přepálené.Tohle si Řekové pustí do "baráku" ??? To je jako : "hele my si tady můžeme dělat co chceme"...Jinak to nevidím ,protože obsah neměl myšlenku.O hodnotě nemluvím! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Další prapodivné řecké drama ( které má na začátku formu nezávislého filmu) s koncem nekoncem s doktorem na prázdninovém ostrůvku, který je životní lůzr a ze dna beznaděje ho na pár dní vyvede dvacítka, která tam polovinu filmu běhá nahatá nebo kalí na diskotékách. Dám i tři hvězdy protože: 1) sluníčko, moře, nahatý holky .. a kluci 2) deset minut před koncem solidní psychothriller 3) discokalby vtáhly do děje a vrátili mne do studijních časů ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Příjemná přirozená nahota a nečekaný originální konec. Jinak celkem nudné upovídané drama, plácající se mezi doktorovou ordinací, plážemi a nočními kluby. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční film, který zprvu prozáří svit sluníčka a opojná atmosféra léta a dovolených, aby se to celé v závěru žánrově zvrtlo kamsi do tenat Normana Batese :-). ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Dokážu si úplně představit, jak by mě taková roštěnka někde v Řecku úplně rozhicovala a co bych asi dělal, kdyby to z její strany bylo jen tak pro zábavu. Kostats byl hroznej chudák, celou dobu jsem mu v duchu říkal, ať už toho nechá, že to má marný. Nenechal - a konec hodně drsnej... otevřenej. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Já neustále čtu originál jako Sultán,až jsem si říkal,že Kostis jím je.No to chyba lávky.On doktůrek dostane takovou lekci,že český překlad vyzní jako asi ten nejlepší překlad.Tohle slunce života dostane hodně slušnou práci,hlavně v srpnu,kdy je nejvíce turistů.Celou dobu je film jak švýcarský hodinky,jen by někdy člověk řekl,že pár prostřihů z discoték by se mohlo klidně ubrat.Kostise člověk začne mít rád,protože se prostě jako chlap v něm dokáže absolutně ztotožnit.Jedna holka,která Vám změní život a to doslova.V tomhle film jel hodně na srdce,kdy by si jeden říkal,tak už vypadni,ale ono srdce a hlavě neporoučíš.Samotný závěr byl inferno,jen doopravdy neskutečná škoda nekonce,takhle jsem dostal to,co jen bylo viděno,ale zas na druhou stranu,možná v tom je ta síla.Nějaký větší nedostatek nacházím jen těžce,protože tenhle styl a náměť to sakra můžu.Nejhorší na tom je,že člověk přišel o všechno a ani neví jak do toho rychle zaplul.Menší škoda,že fakt nevíme Kostisovu minulost podrobněji,kde je vysvětlena jen nezájmem,vyhazovem a těžkým obdobím.Myslím si,že by snímek dostal ještě větší level,ale zase sluníčko,pláže,holky a kluci nahatý,pařby,piva,pacienti,turisti a gloryhole..... ()

Konev odpad!

všechny recenze uživatele

Co to bylo? Děsně nesympatický doktor, kterého uvidíte chvilku ordinovat, ale pak už jen od rána do večera a od večera do rána chlastat, kolo bych si o něj neopřel. Jedna blondýnka nemá zrovna s kým, tak si to rozdaj a on pak celý zbytek filmu za ní běhá, aby ji znova měl. A ten konec, to bylo co? Jestli se takhle baví lidi na tom ostrově, tak se nedivím, že má Řecko tak velký dluh. A ty slečny, co chodí po večerech sami v temných uličkách? Poslal bych jim tam pár utečenců, dávaly by si pak slečny po nocích pozor! ()

laurinq 

všechny recenze uživatele

Pohľad na muža tak zlomeného životom, že sa chytil prvej vidiny lásky.. takto to dopadne keď človek hľadá náplasť na svoje staré rany a nakoniec to má oveľa horší dopad. Veľmi smutný príbeh večne neopätovanej lásky. (len mňa zaujímalo čo sa vlastne stalo s predchádzajúcim doktorom keďže na to bolo mnoho narážok?) ()

Reklama

Reklama