Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jenny (Adèle Haenel) je lékařkou, která provozuje malou praxi po svém starém a nemocném mentorovi. Ambiciózní mladá žena se chystá na velký kariérní skok – přestup na významnou kliniku a prestižní oddělení. Když se jednoho dne večer rozezní v její ordinaci zvonek, Jenny nereaguje. Je po ordinačních hodinách a má dost práce s nejistým Julienem (Olivier Bonnaud), který u ní vykonává praxi. Ráno se dozví, že neznámá dívka, kterou nepustila dovnitř, byla opodál nalezena mrtvá, nejspíš zavražděná. Hnána výčitkami svědomí se Jenny pokouší vypátrat její identitu. Nepřiznaně v ní ale hlodá i touha odhalit pachatele brutálního činu. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (47)

aniabo 

všechny recenze uživatele

Už mě otravuje a unavuje Dardennovské sociálno. Všechno musí být sociální. Drama je sociální. Zápletka je sociální. Všechny postavy jsou sociální. Interiéry jsou sociální, exteriéry jsou sociální. V pohodě napsaný příběh je strašně sociální a tím pádem únavný. Bratři, prosím už příští rok netočte, pokud to bude další stejný film, děkuji. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejlepší devízou tohoto filmu je pro mě ne příliš známá herečka Adéle Haenel, která svým vzezřením vypadá trošku jako Emma Smetana a stejně dobře i před tou kamerou vypadá. Pokud Vám sedne její běžná role obvoďačky, tak budete spokojeni tak, jako já. Jinak se jedná o obyčejný příběh z francouzského venkova, který je, podle mě, zvláštní právě onou obyčejností, do které mi Adéle perfektně zapadla. Působí to jak kdyby se to stalo u Vás a Vy byste byli přímo součástí jejího příběhu. Spolu se sympaticky souznějící Adéle mi to prostě sedlo. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Domnieval som sa, že pokiaľ sa v tomto snímku pritvrdí, bude to nad rámec mojej akceptácie. No keďže ma zaujal námet, dal som bratom Dardenn-ovcom šancu. Koniec koncov, na obdobné nápady človek nenarazí často, tak prečo si neodskočiť zrovna do Francúzska, ktoré môže rovnako prekvapiť, ako Kórea svoju kvalitu neustále potvrdiť. Bohužiaľ, nestalo sa. Netvrdím, že je "Neznáma .." vyslovene zlým filmom, no tempo je rapídne pomalé, odkrývanie skutočností zas bez žiadaného výkyvu emócií, akoby sa riešila strata pexesa. Dúfal som teda, že aspoň záver bude mierne strhujúci, no celý tento počin sa vezie na tak neuveriteľne reálnej vlne, že skrátka žiadnym spôsobom nedokáže zdvihnúť adrenalín. Škoda, lebo pointa v podobe "výčitiek" môže byť vďačná téma. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dardenneovci si vyskúšali detektívku a na to, aby ju nakrútili viac uspokojivo, by s ňou museli mať viac skúseností. Pátranie na vlastnú päsť, kedy polícia príliš neprotestuje, len občas naznačí, že hlavná postava by sa mala radšej starať o seba, je doménou skôr štylizovaných trilerov, než filmu s morálnymi posolstvami. Je prekvapivé, že Jenny sa síce okolie vyhráža, ale k ohrozeniu jej života nedôjde, čo je možno snahou vyhnúť sa žánrovým klišé, ale vzhľadom na okolnosti by realite viac zodpovedalo nejaké to skutočné násilie. V pozadí prípadu sledujeme súčasné sociálne problémy krajiny, resp. Európy, ktoré ale už pôsobia ako klišé (prostitúcia prisťahovalcov, nelegálni imigranti) a zároveň psychologický ponor do myslí vinníkov (postavy tu majú väčšiu či menšiu mieru viny voči obeti), ktorý je zaujímavejší a zaslúžil by si väčší priestor. 70% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní lékařka Jenny cítí odpovědnost za skonání mladé ženy, kterou v návalu nadřazenosti nad citlivějším stážistou Julienem odmítla ošetřit po pracovní době. Vzdá se kvůli pocitu viny své nadějné kariéry tím, že převezme ordinaci s nepojištěnými pacienty z řad těch nejchudších a zároveň pátrá na vlastní pěst po totožnosti násilně usmrcené dívky. Peripetie, jimiž si přitom musí projít než dosáhne kýženého cíle, ji však zbaví veškerých iluzí. Drama s psychologicky tíživou atmosférou, které sice párkrát sklouzne k nudnějším pasážím, ale i tak stojí za to se na něj podívat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Po projekcii na festivale v Cannes sa bratia Dardennovci rozhodli urobiť ešte niekoľko zmien, čoho výsledkom je o 7 minút kražšia verzia, oproti tej festivalovej. (classic)
  • Natáčení probíhalo od 12. října do 22. prosince 2015 v Seraingu v provincii Lutych. (bianci)

Související novinky

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

Reklama

Reklama