Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jenny (Adèle Haenel) je lékařkou, která provozuje malou praxi po svém starém a nemocném mentorovi. Ambiciózní mladá žena se chystá na velký kariérní skok – přestup na významnou kliniku a prestižní oddělení. Když se jednoho dne večer rozezní v její ordinaci zvonek, Jenny nereaguje. Je po ordinačních hodinách a má dost práce s nejistým Julienem (Olivier Bonnaud), který u ní vykonává praxi. Ráno se dozví, že neznámá dívka, kterou nepustila dovnitř, byla opodál nalezena mrtvá, nejspíš zavražděná. Hnána výčitkami svědomí se Jenny pokouší vypátrat její identitu. Nepřiznaně v ní ale hlodá i touha odhalit pachatele brutálního činu. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (47)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Psychologické, silně sociální drama, které ze začátku vypadalo vcelku zajímavě. Propojení práce doktorky a pátrání mě bavilo, ale nevím nevím, jestli by Jenny pátrala na vlastní pěst dál, i když ji bylo nejednou vyhrožováno, každopádně pro vyústění filmu to nutné je... Ano, ten už příliš moralistický a zcela zbytečný závěr, ten který zničil veškeré dosavadní dění a nechal film dá se říci bez emocí. Je to vlastně taková "Dardennovská klasika", ovšem změnu by to již opravdu chtělo. 55% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Šikovná a sympatická mladá doktorečka (Adèle Haenel) v červených a modrých svetríkoch namiesto klasicky bieleho lekárskeho plášťa behá od pacienta k pacientovi a popri tom zvláda ešte malú ordináciu. Trápia ju výčitky svedomia, že nepomohla, aj keď mohla...otázkou je, mala otvoriť, keď už mala po pracovnej dobe? Asi áno...Veľmi pomaly plynúca dráma bez nejakých silnejších zvratov. Tak trošku som sa cítila akoby som bola s tou doktorkou v práci, pripadala mi ako taká moderná Dr. Quinn, niekedy som sa o ňu až bála, aby sa jej niečo nestalo. Osud neznámej ženy z kamery mnou však nepohol, chýbali mi tam výraznejšie emócie alebo napätie, proste niečo mi tam chýbalo, takže film hodnotím len slabšími 3*. Povedala by som, že sa jedná skôr o TV film a nič by sa nestalo, keby som si La Fille inconnue nechala ujsť. Pozreté na ARTE 15.09.2021. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Tohle neni film, tohle je teze. Postavy jsou odfláknuté, dialogy na první dobrou, kamera pracuje celou dobu jenom s jedním plánem, pohodlně vždy usazeném ve středu záběru a ta proklamovaná sociální civilnost nejspíš funguje na canneské buržousty, kteří nikdy neměli potřebu navštívit maloměstskou kliniku či se setkat s jejími problémy a pacienty. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejlepší devízou tohoto filmu je pro mě ne příliš známá herečka Adéle Haenel, která svým vzezřením vypadá trošku jako Emma Smetana a stejně dobře i před tou kamerou vypadá. Pokud Vám sedne její běžná role obvoďačky, tak budete spokojeni tak, jako já. Jinak se jedná o obyčejný příběh z francouzského venkova, který je, podle mě, zvláštní právě onou obyčejností, do které mi Adéle perfektně zapadla. Působí to jak kdyby se to stalo u Vás a Vy byste byli přímo součástí jejího příběhu. Spolu se sympaticky souznějící Adéle mi to prostě sedlo. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dardennovci opět tam, kde jim to jde nejlépe. To jest mezi společenskými a morálními vazbami a s kamerou od prvního do posledního záběru přilepenou na hlavní hrdince. Mám jejich filmy rád, jenže příběh, jehož nosné téma je vražda a tajemství, nesmí být jednoduše takhle intimní a klidný. Pak musím dodat, že se stal docela nudným. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo od 12. října do 22. prosince 2015 v Seraingu v provincii Lutych. (bianci)
  • Po projekcii na festivale v Cannes sa bratia Dardennovci rozhodli urobiť ešte niekoľko zmien, čoho výsledkom je o 7 minút kražšia verzia, oproti tej festivalovej. (classic)

Související novinky

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

Reklama

Reklama