Reklama

Reklama

Spalovač mrtvol

Trailer

Obsahy(1)

Film Spalovač mrtvol natočil režisér Juraj Herz podle stejnojmenné novely Ladislava Fukse. Jeho hrdina - zaměstnanec krematoria, je člověk nenormální, zatížený svým povoláním, psychopat a maniak, posedlý představou člověka jako mrtvoly a její přeměny v prach a popel. Člověk takto duševně narušený se dá pak snadno svést zrůdnou fašistickou ideologií k těm nejstrašnějším činům: zradě národa, ke kterému se dosud hlásil, udavačství, vraždám a spolupráci na masovém vyhlazování lidí. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

on nehádá, je to součást jeho vytvořeného světa, prostě si z toho prezidenta udělal toho, koho chtěl...celý film si pohrává s realitou...všimni si, že když začne polemizovat o tom, kdo je na tom obrazu, objeví se tam ta černovlasá postava o níž jsme zde diskutovali v roce 2014 :) Přesněji tady...a která je takový varující symbol nebezpečnosti toho jeho světa...

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Já to pochopila tak, že ho jednak zaujal ten obraz jako takový - bez ohledu na tom, kdo na něm byl; a druhak, že ty pány, co zmínil, pouze tipoval (resp. "střílel od boku"), možná v žertu. Mám dojem, že říkal snad i něco na způsob, že by to klidně mohl být třeba "ten či onen". :-)

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Jedna věc mi ve filmu není jasná. Proč se pan Kopfrkingl hádá o to, kdo je na obrazu? A proč jednou říká, že je to nikaragujský prezident, a jindy francouzský ministr penzí?

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Idée_fixe, mchnk

ad0lph

ad0lph (hodnocení, recenze)

Chystám sa na projekciu tohoto snímku - a všimol som si zaujímavých anomálií >> rôzny distribútori dostali rôzne nahrávky (nie kópie) neviem si to vysvetliť, prakticky sú v rôznych nahrávkach scény natáčané zo sekundárnych kamier.. podobne ako pri Švejkovi...!

na příspěvěk reagoval Spinosaurus

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

Film jsem si koupil v restaurované verzi na bluray a musím říct, že vůbec nejsem spokojený se zvukem. Oproti DVD je takový strašně utlumený, nakonec jsem ho musel odpojit od domácího kina. V televizních reproduktorech už to bylo OK, ale přece jen bych čekal, že po restaurování bude zvuk kvalitní, přitom je fakt hůře namixovaný než na DVD. Máte někdo stejný názor? 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel Artass smazal svůj příspěvek.

palox

palox (hodnocení, recenze)

na jednej strane velmi zaujimave, na druhej velmi nudne... vysledok 3*

kessi

kessi (hodnocení, recenze)

Nemáte někdo náhodou takovou verzi, která je doslova černobílá - hodně vykontrastovaná, asi nějaká chyba. Kdysi, před tak 10 lety tahle verze kolovala internetem, ale teď už ji nemůžu najít...dík

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Nerad pouzivam hlasky z tohoto filmu, lebo je perverzny, uchylny a zvrateny ... 

Valmy23

Valmy23 (hodnocení, recenze)

Zdravím nevite někdo z jake knížky si pan Kopfrkingl tak rad čte. Jméno titulu. 

na příspěvěk reagoval mchnk

Ludja

Ludja (hodnocení, recenze)

Strasna psycharna. Je treba na to mit naladu a hlavne trpelivost, nebot prvnich 60 minut je to naprosto o nicem.

na příspěvěk reagoval mchnk, Martin741

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

"Je drazí Štědrý večer a dnes chrám smrti zahálí, dnes se nespaluje...i když by se na tak štědrý den spalovat mělo, aby se co nejvíce duší vymanilo z okovů tohoto bytí, vzlétlo do vesmíru, našlo nová těla...Štědrý den má být štědrý i pro mrtvé...alespoň ti kapři z toho něco mají..." 

na příspěvěk reagoval Martin741

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

rcbn

ale nechtělo se mu do toho, kvůli nesčetnému množství záběrů. Nakonec ovšem s režisérem Herzem a kameramanem Milotou vytvořili něco opravdu nezapomenutelného :)

rcbn

rcbn (hodnocení, recenze)

Hrušínský v roli Kopfrkingla - snad nejlepší herecký výkon v dějinách naší kinematografie.

na příspěvěk reagoval mchnk

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

Folwar.

zdravý rozum byl v oné době vzácnost .)

 

qwerty47: je to prostě výjimečný a tajuplný snímek :)

qwerty47

qwerty47 (hodnocení, recenze)

mchnk

J, to by dávalo smysl, viděl jsem film několikrát, ale až teď jsem nad tím nějak tak zauvažoval. :-) Spíš jsem myslel, že Menšík má podobnou symboliku jako předzvěst něčeho zásadního. A dívka spíš připomínala postavu ze Sedmé pečeti.

na příspěvěk reagoval Martin741

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Já jsem ji spíš bral jako symbolické ztělesnění zdravého rozumu.

na příspěvěk reagoval mchnk

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

qwerty47

Tak dvojici Menšík - Myslíková bych jako specifický symbol něčeho nebral, spíš jako humorné osvěžení, vedle černého humoru...někdo jejich účast nechápe, někomu dokonce vadí, nicméně tato dvojice byla i v knize a bylo by ignoranství je ve snímku vypustit. A hlavně, v závěru je postava Menšíka dost zásadní...."vzpomínáte si...viděl jste nás tady, procházel jste se zde s nějakým chlapcem..." a onu černovlasou (jenž panu Koprfkinglovi připomínala jednu od Walmezu), zde beru jako určité varování před jeho činy. Vždy, když si pohrává s realitou, nebo někoho až nebezpečně zasvěcuje do svého světa, objeví se ono "varování" Na konci ovšem jen zoufale utíká...tak to vidím já :)

na příspěvěk reagoval qwerty47

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

mchnk

takych hlasok tu bolo. vcera som mal chut na kvalitny horor, a volba padla na Spalovaca. nabuduce asi dam Kladivo.

Uživatel JohnMiller smazal svůj příspěvek.

Uživatel Martin741 smazal svůj příspěvek.

Uživatel JohnMiller smazal svůj příspěvek.

iNvasive

iNvasive (hodnocení, recenze)

Geniální! A když spojíte super příběh, dobrou zápletku a grandiozní výkon Rudolfa Hrušínskýho, tak vám vznikne film na kterej se nedá zapomenout.

na příspěvěk reagoval Martin741

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

Jaharm

já myslim, že všechny její knihy budou stát za to. Podle toho co Kopfrkingl popisuje, by se to taky možná dalo přesněji určit. Dej vědět, jestli něco vypátráš :) 

Jaharm

Jaharm (hodnocení, recenze)

mchnk

Jo jasně, že neurčenost knihy utvrzuje atmosféru filmu, ale já nějakou shodou náhod dostal chuť si právě tu jeho knihu přečíst a něco mí říká, že ve filmu mohli použít nějaké reálné dílo ( nejspíš tedy od Néelové). Budu dál pátrat

na příspěvěk reagoval mchnk

Související novinky

Zemřel herec Jiří Hálek

Zemřel herec Jiří Hálek

19.12.2020

Ve věku 90 let nás včera opustil český filmový, televizní a divadelní herec Jiří Hálek. Rodným jménem Hugo Frischmann vystudoval pražskou DAMU a ve filmu se poprvé objevil v roce 1948 v kraťasu… (více)

Zemřela herečka Vlasta Chramostová

Zemřela herečka Vlasta Chramostová

06.10.2019

Ve věku 92 let zemřela česká divadelní a filmová herečka Vlasta Chramostová. Chramostová byla výraznou osobností české kultury, v mládí vystudovala konzervatoř v Brně, později během komunistické éry… (více)

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Karlovy Vary odhalují program

Karlovy Vary odhalují program

17.04.2019

54. ročník mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech včera odhalil netradiční plakát a částečně taky hlavní program. Festival se bude konat od 28. června do 6. července a jak už je tradicí… (více)

Reklama

Reklama