Reklama

Reklama

Spalovač mrtvol

Trailer

Obsahy(1)

Film Spalovač mrtvol natočil režisér Juraj Herz podle stejnojmenné novely Ladislava Fukse. Jeho hrdina - zaměstnanec krematoria, je člověk nenormální, zatížený svým povoláním, psychopat a maniak, posedlý představou člověka jako mrtvoly a její přeměny v prach a popel. Člověk takto duševně narušený se dá pak snadno svést zrůdnou fašistickou ideologií k těm nejstrašnějším činům: zradě národa, ke kterému se dosud hlásil, udavačství, vraždám a spolupráci na masovém vyhlazování lidí. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 656)

elanius 

všechny recenze uživatele

(73/2016) / Ťažký film, ťažké hodnotenie. Nikde medzi, toto je buď za 0* alebo za 5*. S docela tenkou hranicou. Ako bežný divácky film je Spalovača proste nemožné hodnotiť, z tohto hľadiska film vlastne nemá moc čo ponúknuť. Tento film treba vnímať ako materiál ktorý ponúka množstvo temných a nepoznaných emócií a pocitov sprostredkovaných bizarnou atmosférou, kamerou a historickým kontextom. (9/10) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Vpravdě dokonalá záležitost... Každá stránka - režie, scénář, střih, hudba, herecký výkon, kamera... - se dají popisovat pouze v superlativech. Pro mě je a navždy zůstane úplným vrcholem Rudolf Hrušinský - geniálně zahrané... ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

První hodina filmu, nevím, není to ono, konec to sice zachraňuje, ale i tak, je to horší pětečka. Každopádně jeden z nejlepších českých filmů a nejlepší výkon Hrušínského. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně depresivní film....Přesněji řečeno..v tomto ohledu bezkonkurenční..;)Tento přívlastek ovšem sedí také na Rudolfa Hrušinského...bezkonkurenční a nezapomenutelné.. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Nejlepší herecký výkon v dějinách české kinematografie! Já toho pana Kopfrgingla prostě miluji! "Co abych tě, drahá, oběsil?" ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Nejlepší herecký výkon v dějinách kinematografie? Rudolf Hrušínský ve Spalovači mrtvol. Bez debat. Něco takového jsem ještě neviděl. Všechny ty pohledy, pohyby, grimasy, řeči i monology jsou v každé vteřině dokonalé. Děsivé drama o muži, který dost ujetě miloval svou práci v krematoriu, a o tom, jakých činů je schopen pod tlakem zvrácené ideologie. Opravdu monstrózní film. ()

Petr23 

všechny recenze uživatele

Hodně působivý horor, výrok ,,Nic není v životě jisté, jenom smrt" se mi vryl do paměti a při vzpomínce na tento film si ho vždy vybavím, navíc Rudolf Hrušinský, vdechl tomuto snímku takovou atmosféru, že vám mrazí v zádech ještě notnou chvíli po jeho skončení... ()

Millanium 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný klenot České kinematografie. Mrazivý výkon Jana Hrušínského, výborný přechod mezi záběry, kvalitní režie... krom toho, že se film v některých pasážích vleče snad až příliš pomalu, není mnoho co vytknout. Jediné s čím jsem měl možná trochu problém bylo umístění na csfd. Jít na film o kterém je zde napsáno, že je nejlepším českým a 12tým nejlepším filmem všech dost ve mně vyvolalo snad až příliš veliké očekávání a chtěl jsem jít s hodnocením o trochu níže. Po několika denním odstupu však musím říct, že je zde právem. ()

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

Bolo zaujímavé na to pozerať, ako sa zo vzorného otca rodiny, vďaka hnusnému nacizmu stáva blázon úplne mu preplo v palici a kvôli ríši bol ochotný zbaviť sa svojej milovanej rodiny. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní Rudolf Hrušínský dělá ze Spalovače mrtvol jeden z nejlepších českých filmů všech dob. Viděl jsem to v letním kině za tmy a popravdě - občas mi běhal mráz po zádech. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Kloubouk dolů :) Pan Rudolf Hrušínský st., zde podává výkon o kterém se nikomu nikdy nesnilo a je takový jak ho vůbec neznáme. Podle mě nejlepší herec CZ. Film má takovou chladnou atmosféru a je studený. Po prvním shlédnutí musím říct, že jsem nemohl oko odtrhnout. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Nikdo nebude trpět - Spasím je všecky! Nebeská sestava: Fuks (šílený spisovatel), Herz (geniální režisér), Hrušínský ( Pan Herec) a Liška ( Mistr filmové melodie). Každá Kopfrkinglova věta scénáře by se dala vytesat do kamene! Černobílé, mrazivé, uhlazené, slizké - divácky fascinující. Kombinace objektivů kameramana Miloty umocňující atmosféru do bizarnosti. Bezmocně oddaná Něžná.... Líbezná, Božská, Slunná mlčící Zina.... Zženštilý, ušatý Mili, toulající se Suchdolí. Zlatý fond československé kinematografie, formou i obsahem dokonalé dílo a můj nejlepší český film. "Utři si brýle, Mili! ...vida tá tyč, pan Dvořák jí chtěl odstranit..." - "Tatííínkůůů" ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Hrůzu nahánějící Hrušinský v roli pana Kopfrkingla - spalovače mrtvol. Válkou a nátlakem mu rupne v bedně a postupně pohřbí svoji rodinu. Vynikající psycho film! Není to taková atmosféra která udržuje diváka v napětí a očekávání, naopak je bizarní a klidná. ()

Související novinky

Zemřel herec Jiří Hálek

Zemřel herec Jiří Hálek

19.12.2020

Ve věku 90 let nás včera opustil český filmový, televizní a divadelní herec Jiří Hálek. Rodným jménem Hugo Frischmann vystudoval pražskou DAMU a ve filmu se poprvé objevil v roce 1948 v kraťasu… (více)

Zemřela herečka Vlasta Chramostová

Zemřela herečka Vlasta Chramostová

06.10.2019

Ve věku 92 let zemřela česká divadelní a filmová herečka Vlasta Chramostová. Chramostová byla výraznou osobností české kultury, v mládí vystudovala konzervatoř v Brně, později během komunistické éry… (více)

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Karlovy Vary odhalují program

Karlovy Vary odhalují program

17.04.2019

54. ročník mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech včera odhalil netradiční plakát a částečně taky hlavní program. Festival se bude konat od 28. června do 6. července a jak už je tradicí… (více)

Reklama

Reklama