Reklama

Reklama

Spalovač mrtvol

Trailer

Obsahy(1)

Film Spalovač mrtvol natočil režisér Juraj Herz podle stejnojmenné novely Ladislava Fukse. Jeho hrdina - zaměstnanec krematoria, je člověk nenormální, zatížený svým povoláním, psychopat a maniak, posedlý představou člověka jako mrtvoly a její přeměny v prach a popel. Člověk takto duševně narušený se dá pak snadno svést zrůdnou fašistickou ideologií k těm nejstrašnějším činům: zradě národa, ke kterému se dosud hlásil, udavačství, vraždám a spolupráci na masovém vyhlazování lidí. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 656)

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Obrovska skoda, ze do topky filmov sa zmesti len desat titulov, pretoze po Turinskom konovi, Satantangu a dnes uz aj po Spalovacovi mrtvol mam obrovsku chut updatovat svoj zoznam. Neskutocne spracovanie genialnej knihy Ladislava Fuksa. Vykon Rudolfa Hrusinskeho bol viac ako vyborny a jeho hlas ma celych 95 minut hypnotizoval. Tento po mnohych strankach groteskny film si zasluzi, aby ho kazdy rok davali v televizii popri inych ceskych skvostoch a neupadol do zabudnutia. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Dokonalý herecký koncert Rudolfa Hrušínského a skvělá manželská dvojice v podání Menšíka a Myslíkové! ()

sNeDy 

všechny recenze uživatele

Jeden neskutečný herecký koncert ještě nedělá 5 hvězd. Celé mi to přišlo až moc absurdní a přehnané a úplně nechápu, proč se hodinu rozehrává zrůdnost pana Kopfrkingla, aby se to pak celé spláchlo sprintem na konci. Ano, Herz zaslouží pochvalu za odvahu, Hrušinský další uznalé pokývání hlavou, ale celkově zůstává jen pocit, že jsem našel další legendu, která šla mimo mne. ()

Aere 

všechny recenze uživatele

Morbidní, ale nádherná podívaná. Životní výkon Rudolfa Hrušínského, který svým švejkovským tónem hlasu jde doslova přes mrtvoly. Stvoření psychopata ukázáno snad tím nejkrásnějším způsobem. Vrchol české kinematografie. ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Děsivý až nudně rozmlouvavý horůrek, který vás bude mrazit celým filmem. Zajímavé je, jak hodný a poctivý pán změní svůj názor na židovskou komunitu jen kvůli svému arijskému kamarádovi a zabije svojí celou rodinu. Něco podobného se stalo asi Hitlerovi, jenomže ten si to navíc vymyslel. R. Hrušinského bych si nikdy nedokázal představit v této roli, ale nevadil mi v ní. Snímek mě v průběhu celkem uspával, ale asi mi nesedla ta správná horová vlna, která by vás měla udržet na hladině pomocí hlasu Hrušinského, který ladí napínavou atmosféru. Na druhou stranu se mi líbily i některé vtipné scénky. Obzlášť V. Menšík to dokázal hezky paradoxně rozveselit větou: "Ona je snad blbá!" To mě pobavilo. Vzhledem k tomu, že je tento film považován za umělecké dílo, nebudu labuť a dávám mu průměrné hodnocení. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Hrušinský je každopádně třída, klobouk dolů a tan závěr je taky docela drsnej, ale jinak tak trošku nuda. 62% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Krásná a nesmrtelná ukázka dokonalého hereckého umu v příběhu, který ve své minimalistické podobě vyřkne vše. Hrušínský exceluje, hudba, režie, kamera,střich, dokonalý koktejl. Nicméně přesto všechno mi něco vadilo, jen nevím co. Není to žánr, tan sice nemusím, ale to zde nehrálo roli. Za mne 90%. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Päťdesiat rokov a stále aktuálny. Nímand, ktorý má morálne zásady, ale zároveň chce byť niekým, nemá problém ich vymeniť a za cieľom vyššieho dobra otočiť o stoosemdesiat, s pocitom vlastnej nadradenosti, len aby ho niekto podporil v jeho postoji, aby niekam patril, každý ho chce zničiť, každý mu chce vziať [jedno čo], všetcí odlišní sú nepriatelia, sounds familiar, people from facebook, twitter, dezinfo scéna? ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu převratový monumentální snímek, který vyniká svou psychologickou atmosférou a velkým hereckým výkonem Rudolfa Hrušínského, kterého bezpochyby považuju za jednoho z nejlepších československých herců všech dob. Nečekal jsem, že mě to bude bavit, ale opak je pravdou a ve výsledku jsem spokojený. Čisté 4* ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Doba druhé republiky, morbidní prostředí pardubického krematoria, působivá kamera a taktéž černobílé provedení dělají ze Spalovače mrtvol už tak hodně mrazivý film. Když si k tomu přidáme pana Kopfrkingla, toho spalovače, který byl divný už od samého začátku a poté se nechal zlákat Reinkem (Ilja Prachař), jedná se mistrný horor podle vynikající literární předlohy. Jen škoda toho, že ta manipulace Reinkea s Koprfinglem tu nevyzněla do takové míry jako v samotné knize. Tím největším hajzlem byl totiž právě Reinke a až po něm zmanipulovaný Koprfingl. [51042. hodnocení, 1571. komentář, 89%, 47. nejlepší film, 81. nejoblíbenější film] ()

Aurus odpad!

všechny recenze uživatele

0,5/10. Tak tohle to jsem teda ještě neviděl. Jak to tohle může mít 89%? Tohle si zaslouží maximálně 5% a to bez prdele. Příběh je katastrofální, postavy jsou tak nesympatické, hudba je špatná, atmosféru tento film nemá, napětí zde neexistuje, lokace ani nejsou zajímavé a kamera filmu je docela na piču. Pro mě jeden z nejhorších filmů které jsem kdy viděl. Už nikdy nechci vidět znovu. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Ta atmosféra z toho filmu vyloženě sálala. A rozhodně tomu pomohlo to že to bylo natočeno černobíle, ale největší zásluhu na tom má stoprocentně naprosto úžasný Rudolf Hrušínský. Jde o velmi dobře odvyprávěný příběh, s velmi zajímavou kamerou a spoustou zajímavých záběrů a musím říct, že pro mě rozhodně toto bude jeden z nejzajímavějších českých filmů. Co se týče toho žánru horor, tak nevim nevim, ale tehdy asi jo. Jinak nesmím zapomenout zmínit Vladimíra Menšíka, který se sice ukázal jen párkrát, ale vždycky pobavil. 7/10 ()

Související novinky

Zemřel herec Jiří Hálek

Zemřel herec Jiří Hálek

19.12.2020

Ve věku 90 let nás včera opustil český filmový, televizní a divadelní herec Jiří Hálek. Rodným jménem Hugo Frischmann vystudoval pražskou DAMU a ve filmu se poprvé objevil v roce 1948 v kraťasu… (více)

Zemřela herečka Vlasta Chramostová

Zemřela herečka Vlasta Chramostová

06.10.2019

Ve věku 92 let zemřela česká divadelní a filmová herečka Vlasta Chramostová. Chramostová byla výraznou osobností české kultury, v mládí vystudovala konzervatoř v Brně, později během komunistické éry… (více)

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Karlovy Vary odhalují program

Karlovy Vary odhalují program

17.04.2019

54. ročník mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech včera odhalil netradiční plakát a částečně taky hlavní program. Festival se bude konat od 28. června do 6. července a jak už je tradicí… (více)

Reklama

Reklama