Reklama

Reklama

Transformers: Probuzení monster

  • USA Transformers: Rise of the Beasts (více)
Trailer 1

Autoboti a Decepticoni nejsou jedinými Transformery, kteří se mezi námi skrývají. V hlubinách amazonského pralesa už tisícovky let tiše přežívá druh Maximals, který si jako pozemské krytí zvolil zástupce zvířecí říše. Bohužel se v naší sluneční soustavě objevila hrozba, která je původně vyštvala z jejich domoviny – Unicron, nemilosrdný požírač všeho živého. Příběh nových Transformers se odehrává v devadesátkách, v době, kdy Optimus Prime ještě nebyl ten pravý lídr ostřílený četnými bitvami na život a na smrt. Aby dokázal po boku Maximals čelit existenční hrozbě, bude muset nejprve zkrotit své ego a respektovat vůdce „zvířecích botů“, Optima Primala. Transformers se navíc budou muset vypořádat s tím, že se o jejich existenci dozvěděli dva obyčejní smrtelníci, Noah a Elena, oba dost šílení na to, aby jim pomohli v bitvě s mnohem silnějším nepřítelem, i když na to nemají parametry. Přece jen jde o jejich planetu. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (241)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Až na ty počáteční otravné antibělošské žvásty, to nebylo v rámci série tak špatný. Samozřejmě je to stejně chytré, jako kdyby jste námět nechali vymýšlet desetileté dítě. Ale po tolika transformeřích filmech, už musí mít dostatečnou míru nadhledu tvůrci i diváci. Sem tam fórek, jen ztuha vyvažuje utraidiotskou hlašbu ze strany Optimuse...nejkýčnější stupidentity filmového plátna. Ostatní postavy byly vcelku OK, což  není v tak pitomém filmu těžké. Pokud chcete vypnout ...jakože dát mozku úplně odpočinout, tak je TPM v pohodě. Není uspávací, stačí přepnout do módu: svěrače, víčka, 20% audio a 95% video vstup a na 2 hodiny můžete upadnout do řízeného kómatu. Proberete se s neodbytnou touhou zachránit svět, což je jen dobře...on to fakt potřebuje. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nie zlý pokus o reštart transofermerov presne na moje narodeniny. Len tie hrozné postavy. Tušim iba autobot optimus mal v slovenskom znení pôvodný dabing. Efekty sa dali. Najviac to však zabil rozhorčení párik nad nami ktorému vadil detský smiech a arogantná teta a jej otázka načo ste tu prišli s deťmi? 4* ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Na zemi sa ukryje tajný kľúč, ktorého majiteľ dostane moc na zničenie sveta. V ceste mu však stojí skupinka Autobotov, Maximalov a ľudí. Boj o záchranu sveta sa môže začať. Herecké obsadenie: To čo ma lákalo na tejto sérií paradoxne neboli robotí bojovníci ale precízne vybraná hlavná protagonistka, ktorá bola vždy neskutočne sexi a keď jej olej z deceptikonov stekal po obaženom tele moja dušička pookriala. A tak sme dnes v korektne liberálnom svete nahradili Megan Fox - Dominique Fishback, čím sme si splnili rasové kvóty ale ja sa pýtam prečo? Prevedenie: V podstate od prvého filmu sa točíme stále v jednom kruhu a poviem vám, že ho mám celkom rád akurát tu sme zle obsadili hlavných hercov, hlavného zloducha v podstate nevidno lebo je to veľká guľa a na konci sme nezničili žiadne mesto do základov. Takže to čo bolo na predchodcoch zábavné sme jednoducho hodili do koša a urobili túto rasovo vyrovnanú chujovinu. Pocity: Som vytočený. Dobre sa na to pozerá a vyložene tam nie je nič zlé. Ale ak už viete že sa to dá robiť aj inak a lepšie tak prečo toto muselo uzrieť svetlo sveta. Pridaná hodnota: Letný akčný blockbooster, ktorý mi dúfam rýchlo vyšumí z hlavy. 29% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

na můj vkus málo robotickejch vopic.... kdyby se nejnovější Transformeři nesli v duchu prvních 6 minut – tedy jako uvědomělá megalomanská over-the-top robotí podívaná s bohatou mytologií, kdy divák v podstatě sleduje oživlou fantazii dítěte který si hraje s hračkama [v čemž podle mě tkví pomyslný kouzlo týhle franšízy] – málo co bych upřímně vyčítal, protože sám mám slabost pro blockbustery u kterých není potřeba nic než jenom vypnout mozek. Následně však Rise of the Beasts dělá téměř identický chyby, jichž se dopouštěly i filmy od Michaela Všechnomusíbouchnout Baye. Sice zde není zas až tak přehnaný akcent na technicistní Bayovské pojetí, ale spiš než na fikci se zde zas a znova víc soustředí na "pseudo-humanistický" úhel pohledu, kdy zas a znova dostávají víc prostoru lidi a příběh se zas a znova odehrává na Zemi. Nemluvě o tom, že zvolený pojetí je strašně infantilní a dětinský, a nemá tak efektivní multi-generační tah na branku jako v případě filmů od Baye.... inu, promarněný potenciál odlišit novodobý restart Transformers odlišným směrem. Teas na crossover s G.I. Joe ale potěšil.... #lethimcum ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nebýt Optima Primea a jeho léty zocelenému charisma, byla by to příšerná hovadina. Ač první díl této série nijak neuctívám, přijde mi smutné nahradit Mega Fox nějakou obtloustlou ošklivou černoškou. A popravdě mě to štvalo tak, že mě i zbytek počernění transformerů docela iritoval. Tam, kde u Thora pro finální boj vytáhli nějakou starou rockovou klasiku (no dobře, Imigrantsong od Zepelínů, á-á-áááááá-á :)), tady se pro černochy použila zase jejich hudba. Takže mi hodně přijde, že Probuzení monster vyloženě cílilo na černého diváka. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (26)

  • Počas natáčania v Peru jedno peruánske dieťa ukázalo svoje kresby Transformerov režisérovi Stevenovi Capleovi Jr. a ten ho za odmenu pozval na premiéru filmu a zaplatil za renováciu strechy jeho školy. (Arsenal83)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama