Reklama

Reklama

Transformers: Probuzení monster

  • USA Transformers: Rise of the Beasts (více)
Trailer 1

Autoboti a Decepticoni nejsou jedinými Transformery, kteří se mezi námi skrývají. V hlubinách amazonského pralesa už tisícovky let tiše přežívá druh Maximals, který si jako pozemské krytí zvolil zástupce zvířecí říše. Bohužel se v naší sluneční soustavě objevila hrozba, která je původně vyštvala z jejich domoviny – Unicron, nemilosrdný požírač všeho živého. Příběh nových Transformers se odehrává v devadesátkách, v době, kdy Optimus Prime ještě nebyl ten pravý lídr ostřílený četnými bitvami na život a na smrt. Aby dokázal po boku Maximals čelit existenční hrozbě, bude muset nejprve zkrotit své ego a respektovat vůdce „zvířecích botů“, Optima Primala. Transformers se navíc budou muset vypořádat s tím, že se o jejich existenci dozvěděli dva obyčejní smrtelníci, Noah a Elena, oba dost šílení na to, aby jim pomohli v bitvě s mnohem silnějším nepřítelem, i když na to nemají parametry. Přece jen jde o jejich planetu. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (239)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Z původní military akce se série přetransformovala v rodinný film s devadesátkovým feelingem. Oproti Bayovské sérii zde chybí efektní akce celkově film nevypadá úplně dobře ani po vizuální stránce. Na druhou stranu film nenudí a jednoduchý příběh jede neustále dopředu a je z velké stránky oproštěn od infantilního humoru a připomene osmdesátkové a devadesátkové dobrodružné filmy se sci-fi elementem. Ne vyloženě dobré ale bez problému snesitelné. 50% ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

5-6/10. - Co si budem film měl skvělý napumpovaný začátek, který výborně šlapal na plné obrátky, měl plno nápadů. Film nám představoval sympatické postavy, ale během 2 aktu se to tvůrcům tak nějak rozpadlo celé pod rukami. Nevyužití zápletky s Unicronem. Nudné a suché dialogy. Film naštěstí zachraňovala skvělá hudba a ozvučení, která sice nemá na původního epického Steva Jablonskyho, ale i přesto přece jen obstála a fungovala a když ve filmu znělo Arrival To Earth měl jsem znovu husinu a skvěle do filmu zapadalo. Film i přes změnu designu autobotů má pěkný audiovizuál a studio do filmu nacpal dost peněz, má to zábavnou akci a bitky, ale to zcela nezachraňuje film. Když jsem čekal film s Unicronem s podnázvem Rise of The Beast čekal jsem, že tu dostaneme slibný návrat na vrchol v podání filmové 3 série mého milovaného seriálu Transformers Prime, ale záporák Unicron funguje jako obyčejný trapný záporák co má být náhražkou Megatrona a není vůbec nebezpečný jako v původním seriálu a naše hlavní postavy vyváznou ke konci filmu bez šrámů jakoby se nic nestalo. Celkově vypadá to i na druhou část podle konce a já se na něj i možná těším, protože tím tento film ještě víc zachrání. Film možná z části se snažil vykrádat i vztah Bumblebeeho a Sama z původních dílů a nahradit ho novým hrdinou společně s Miragem. Neříkám nic, oba jsou skvělá zajímavá a sympatická dvojka. Hlavní hrdina má své cíle, má rodinu a scénáristi se snažili ho plně prokreslit a dát mu duši, ale mě jako divákovi za celý film nijak nepřirostl k srdci a nevybudoval si ke mně ten vztah co by měl. I přesto, jak film vypadal z trailerů katastrofálně a kvůli tomu jsem na něj nechtěl jít ani do kina, tak z toho vylezl obstojný výsledek, který mne překvapil, nenadchl ani neuchvátil natolik, abych si řekl, že to je dobrý film. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím kolikátý díl Transformers to je. Kdybych měl film hodnotit samostatně bez ohledu na předchozí díly, tak bych asi tomu ty 4* dal. Ale v rámci série musím dát pouze 3*, jelikož na první dva díly se to vůbec nechytá a na díly s Markem Wahlbergem také ne. Zde mi vadila ústřední lidská dvojka, ta mi vůbec nesedla. Tvůrci jeli asi latino-černošské obsazení asi na popud režiséra Stevena Caple Jr. Ovšem Maximálové byly fajn a spolu s Autoboty a poskoky Unicrona nám předváděli skvělé akční kousky. Musím říci, že jsem se během těch 2 hodin nudil jen malou část filmu, jinak to bylo celkem napínavé a bitvy také nebyly špatné. I když samozřejmě Michale Bay to zvládal lépe. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Máme tu stoupající popularitu hispánských herců a ani Transformers nezůstali pozadu. V druhém z prequelů se tedy s novým hrdinou Noahem vydáváme v devadesátkách na další cestu kolem světa, díky které celá filmová franšíza dává ještě menší smysl. Občas si říkám, jestli by nebylo lepší podobné série restartovat než na ně lepit jeden prequel nebo sequel za druhým a doufat, že se jim v rámci ságy podaří odstartovat novou trilogii... a to tady ještě lákali na možný crossover s G. I. Joe... ach jo. Lidští protagonisté jsou jinak nesympatičtí a vazbu jsem si nevytvořil ani k jednomu z robotů. Padouši jsou ještě horší než Deceptikoni a obecně to působí jen jako předražený animák, na který jste se dívali v sedm hodin ráno než jste šli do školy. Smutné, kam to tyhle značky, ať byly jakkoliv (ne)kvalitní dotáhly. Hodnocení: 35 % ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Patrně nejnudnější blockbuster letošního roku. A mrzí mě to, jelikož několik dílů mám za 5* a sérii mám celkem dost rád. Po tomhle dílu však bude lepší, když si série dá zas na 5 let pauzu. Neřikám, že je na filmu něco vyloženě špatně, režiséra Stevena Caple Jr. oceňuju za jeho Creeda 2, kterého mam fakt rád, ale zkrátka po 7 vidět znovu v podstatě to samé, navíc bez fetišitiského puncu Michaela Baye, už zkrátka omrzelo a vlastně mě nejvíc bavilo akční finále, které bylo krizitované za to, že se v podstatě odehrává na místě, kde nic není, aby se alespoň nějak ušetřily náklady na výrobu, protože Transformeři z podstaty vždycky budou drahý projekt. Bumblebee (2018) mě bavil více, ale katastrofa to není. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (26)

  • Peter Cullen mal v čase uvedenia tohto filmu 81 rokov, čo z neho urobilo druhého najstaršieho herca, ktorý dal hlas Transformerovi. Najstarším je George Coe, ktorý nahovoril Wheeljacka v Transformers 3 (2011) a v čase jeho vydania mal 82 rokov. (Arsenal83)
  • Keď Elena (Dominique Fishback) číta online časopis o starovekých artefaktoch, jeho autori majú priezviská Takara a Tomy. Toto sú mená dvoch hračkárskych spoločností (zlúčených v roku 2005), ktoré vyrábajú a navrhujú transformery v Japonsku. (Arsenal83)
  • Od chvíle, kdy Bumblebee získá svou novou formu jako terénní Camaro, jsou jeho kola nekonzistentní mezi jeho robotickým a vozidlovým režimem, přičemž některé záběry ukazují jeho běžná kola Camara namísto terénních. Nejvíce je to viditelné u kol na jeho ramenou. (mikki089)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama