Reklama

Reklama

Aloys

  • Švýcarsko Aloys
Trailer 1

Obsahy(1)

Aloys Adorn je soukromý detektiv ve středních letech, který žije a pracuje se svým otcem. Na život nahlíží z bezpečné vzdálenosti, a to prostřednictvím kamery, kterou natáčí čtyřiadvacet hodin denně. Obrovskou sbírku precizně uspořádaných nahrávek bedlivě střeží u sebe doma. Když však jeho otec zemře, Aloys zůstane sám a jeho pečlivě vybudovaný mikrosvět se začne rozpadat. Po prohýřené noci se Aloys probudí v autobusu a zjistí, že jeho kamera i nejcennější kazety byly ukradeny. Brzy mu zavolá záhadná žena, která ho začne vydírat. Nabídne mu, že nahrávky vrátí, pokud s ní Aloys vyzkouší jeden japonský vynález. Jedná se o podivný telefonní hovor, v němž má být jejich jediným spojením Aloysova představivost. Díky této hře v sobě Aloys objeví utajený svět fantazie. V telefonních hovorech dvojice uniká mimo realitu na opatrné námluvy. Ale dříve nebo později bude muset Aloys sebrat odvahu a najít skutečnou Veru, která možná není tak nekomplikovaná jako její snová verze. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Aloys má hodně smutný život. Měl ale to štěstí, že Tobias Nölle se ho rozhodl zfilmovat. Po audio a video stránce totiž nemá chybu. No a jak to tak bývá, tak první část filmu se rozjíždí na hodně solidní vlně, která baví, aby se následně stočila vážnějším směrem a snažila se nám předat i nějaké to poselství. Jenže bohužel závěr mi vyšel do totálního prázdna a tak nezbývá nic jiného, než si zavzpomínat na první půlku filmu a na tu druhou radši už nemyslet. Jeden z těch filmů, kde forma převýšila námět. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Asi nejmelancholičtější fim, co jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Líbilo se mi, že ačkoliv přechází mezi realitou a sněním, působí to lehce, nenásilně, a hlavně povětšinou přehledně. Výborný Georg Friedrich. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velké festivalové překvapení. Aloys je strašně příjemný film, troufám si říct, že pro dost obsáhlé publikum a nemůže nikoho úplně urazit. Vše začíná velice nenásilně. Po audiovizuální stránce byla opravdu balada tento film sledovat. Interiéry i exteriéry jsou vybrány velmi pečlivě, vše má charakter a své kouzlo. Nejvíc mě ale zpočátku ohromil výborný humor, který v Aloysovi zazníval v podstatě celou stopáž. První polovinu považuji za tu lepší. Nemůžu ale říct, že druhou by mě film nějak zklamal. Jen se na to divák musí dívat z nekritického úhlu a nechat se unášet fantazií a melancholickými momenty tamních postav. Georg Friedrich zahrál úžasného pedanta a postaral se o zábavu téměř sám. Pokud by měl humor být ve všech švýcarských komediálních dramatech stejně dobrý jako tady, určitě se nebudu vyhýbat dalším kouskům z tohoto evropského kouta. KVIFF 2016 ()

Reklama

Reklama