Reklama

Reklama

El buque maldito

  • USA Horror of the Zombies (více)

Obsahy(1)

Film zavede diváka do jiné dimenze. Na moři zabloudí dvě modelky v malém člunu a vítr je zavane k tajemně vypadajícímu korábu. Děvčata ztratí spojení se světem a jedna z nich vstoupí na palubu... K černé lodi pak dorazí i skupinka, která dívky hledá. I oni navštíví palubu korábu a ocitají se uvězněni na lodi mrtvých Templářů. Podaří se jim z lodi dostat zpět do svého světa?
Třetí ze série filmů Tombs of the Blind Dead (1971), Return of the Blind Dead (1973), The Blind Dead 3 (1975) a The Blind Dead 4 (1975). (surface)

(více)

Recenze (25)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ossorio ve třetím díle přesídlil na loď vypadající jako "Bludný Holanďan", což je sice velice zajímavé, ale jinak mu v rámci filmu jako celku dochází značně dech... Ve filmu se skoro nic neděje, děj je hloupý, dialogy hloupé, herci nesympatičtí, gore žádné ... To prostředí má úžasný potenciál, ale film jako celek vyloženě selhává. Zombáci se mi zdáli ještě pomalejší než v předchozích dílech a snad bych je osobně nominoval na "nejpomalejší zombáky ve filmu" ... Konec je výborný, mám dojem, že si zde pan "mistr" Fulci vzal "trochu" "inspirace" při závěru svého Zombi II (1979) ... Starý, nudný, utahaný horror ... Zvlášť, když ho vidíte postupně po předešlých dvou dílech ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší díl celé série. Vážnost filmu potápí, stejně jako tu hořící papírovou lodičku na konci, toporné osazenstvo, jejich trapné dialogy a nepovedené efekty. Trvá dost dlouho, než se naši mrtví templáři ukážou na scéně, a když už se tak stane, jsou opravdu šíííleně pomalí! Ale musim uznat, že dostihnou každého! Kdyby tohle pokračování neobsahovalo šťavnatou scénu popravy uječené blondýny a povedený konec s vynořením, šel bych s hvězdičkou ještě níž. Ještě se sluší dodat, že snímek běžel kdysi na RTL pod názvem Loď plovoucích mrtvol. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Třetí setkání s templáři jsem odkládal, ale nakonec jsem byl docela spokojený. Tedy žádná sláva, ovšem ani průšvih. Vpodstatě gotický horor, kdy místo tajemného hradu je Bludný Holanďan. Mlha, zlověstné plachty, ticho, nadzvedávající se víka sarkofágů, kostlivý hnát. Různorodá skupinka zachránců je přesvědčena, že má vše pod kontrolou. S nemrtvými se ale těžko bojuje. Pomohl by oheň, jenže veškeré dřevo je vlhké a benzin ze dvou zapalovačů vystačí jen na malý kříž.... Když někoho zaskočí stvůry, snaží se prchnout. Když zaskočí blondýnu, tak ta si stoupne a čeká na masakr. Dnešního diváka asi pomalé tempo nenadchne stejně, jako mizerné triky a legrační kostlivci. V té době by jim i na Barrandově (nebo dnešním Zlíně) udělali špičkovou maketu korábu.... Pro mě milá připomínka naivních hororů a jako bonus jsem měl vtipné titulky s neuvěřitelnými hrubicemi (ale i tak díky za ně). ()

juta 

všechny recenze uživatele

Skoro na chlup stejné jako předcházející filmy s oživlými templáři, akorát že se to tentokrát odehrává na lodi. Jinak je to zase o tom, že se mluví o blbostech skoro celý film, žádný pořádný děj, opět je tu znásilnění a vraždění přichází až ke konci tak jako v jedničce a dvojce. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Templárski zombieci – Piráti Karibiku, .....teda Atlantiku, putujú oceánom na svojej mimo-dimenznej galeóne, schátralej plachetnici duchov, naslepo naprieč svetadielmi. Robustná loď, extrémne zahalená do morského oparu, si razí svoju cestu až do náručia mladých modeliek v plavkách, ktoré nedokázali včas sa odpratať z cesty valcujúcej sa smrti. “Hey, you can do what every you like. I'm getting out of this garbage scar.“ Záchranná výprava za mladými slečnami sa pomaly rozbieha. ### Nedá mi, aby som sa nepripojil k dojmu, ktorý vo svojom komentári načrtol už uživateľ Flipnic. Mám na mysli čiastočnú Fulciho inšpiráciu, vychádzajúcu z Ossoriovej Blind dead série, ktorej kontúry hlavne z tejto tretej časti El Buque maldito, Fulci z časti zmodifikoval vo svojom horore ZOMBI 2 (1979). Viacerými, ale zato nepriamymi odkazmi na Ossoria, sa taliansky majster goru vo svojej verzii nevyhol či už zámerne alebo nedobrovoľne podvedome. Známych otrhaných templárskych zombiekov Španiela Ossoria, nahradil otrhanými španielskymi zombie dobyvateľmi (Spanish Conquistadors); v samotnom úvode filmu nechal Fulci priplávať do new-yorkského prístavu malú plachetničku duchov aj s oživlým nákladom; a iné drobnosti. Záverečná bezvýchodiskovosť a zombieci vo vode, sú len akýmsi Fulciho inšpiračným bonbónikom. Ešteže ten jeden Ossoriov templársky zombiek sa pri záverečnej invázii zadrhol niekde v oceáne, aby sa následne už so zmeneným výzorom mohol o päť rokov nato pobiť so žralokom :-) Fulci dobre vedel kde hľadať inšpiráciu! ()

666teen 

všechny recenze uživatele

I nemrtví Templáři si chtějí v klidu užít dovolenou na žůžo okružní plavbě Atlantikem. Ale parta nablblých modelek, jejich šamstrů a debilního profesora přes počasí jim to kazí. Rytíři oproti předchozím dílům ještě zpomalili, takže by jim utekl i artritický lenochod a i efektů GORE není MORE, ale LESS. Tenhle film nemá hluchá místa, tenhle film hluché místo je. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Totálně promarněná příležitost, kterou námět a prostředí staré lodi poskytuje. Neschopnost tvůrce působí, že vše je nemastné - neslané, stupidní, úchylácké, nudné. Ossorio je jedním z největších břídilů, který si ani nezaslouží být hodnocen vážně. Slabé dvě hvězdičky. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný a kvalitatívne nevyvážený film. De Ossorio v tomto pokračovaní pritlačil na pílu, pohral sa s hororovou atmosférou a vylepšil masky, výsledkom čoho je niekoľko mrazivých pasáží s nemŕtvymi templármi, ktorí ukazujú, že im to svedčí aj mimo ruin ich domovského Berzana, no dojem z týchto vydarených okamihov je devastovaný vyslovene tupým scenárom, dialógmi a prostoduchými postavami. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nemrtví slepí templáři jsou zpět. A já koukám, že jsem nějak přeskočil dvojku, ale nezdá se, že bych tím nějak utrpěl. Ossorio se s tím nějak moc nepatlal, prostě jen v podstatě natočil to samé, co v jedničce, jen nahradil starou zříceninu starou lodí a lesbickou scénu znásilněním. Ale je fakt že v té mlze a za doprovodu praskání a vrzání staré lodi jsou Templáři mnohem působivější. A v samotném závěru (nechci spoilerovat, i když je to nad slunce jasné) z nich fakt mrazí. Ty závěry Ossoriovi fakt jdou. Sedmdesátkové modelky jsou super. 3,5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Akoby film ani nerežíroval režisér predošlých častí, ale nejaký remeselne menej zdatný nováčik, ktorý sa ho snaží napodobniť. Takmer žiadna strašidelná atmosféra, znásilnený scenár a ten do očí bijúci trikový model titulnej Galeóny, ktorá ale fakt nemusela vyzerať ako lodička do vane. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tento horor mě nejvíc vyděsil tehdy, když jsem zjistil, že mám před sebou ještě asi tři čtvrtě hodiny jeho sledování a pětičlenná skupina už nastupovala na nevelikou lod', ze které není úniku. Nedokázal jsem si vůbec představit, co se tam může ještě takovou dlouhou dobu dít a ono se tam "překvapivě" nedělo skoro nic. Docela mučivý zážitek, ale hořící papírová lodička na konci pobavila. 30% ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tretí diel, a opäť divácka láska na prvý pohľad. Ossoriovi sa podarilo koncept príjemne osviežiť, miniatúra lode síce nevyzerá ako reálna loď, ale akonáhle sa ocitneme na nej, je to super. Krásne dlhonohé modelky v plavkách, utekajúce po tajomnej lodi s nemŕtvymi templármi... Whats there not to like? Ale aj nádherne urobený interiér lodi, backstory k tomu, nasvietenie potulovania sa po nej, farby, hmla... Templári natočení úplne famózne, kamera im vojde skoro až pod kapucňu a masky sú stále fenomenálne. Alebo ako vystupujú z vody, prekvapivý záver... Tentokrát sa na nich čaká dlhšie, ale aj tak, celá táto španielska pecka stojí za to, podľa môjho názoru. Toto sú filmy, pre ktoré som hororový fanúšik! ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Co stojí v tomto díle nejvýš jsou démonické postavy rytířů, tajemná loď a spousta mlhy. Ostatní je paskvil. Naprosto nechápu výběr postav, ziskuchtiví podnikatelé, kteří se neštítí nekalých praktik, ani pitomoučké modelky nejsou z těch, komu bych přál přežít, jediný, kdo za to stál byl profesor Gruber. Několikrát jsem se ze srdce zasmál naprosté nesmyslnosti děje, někdy drobným chybám tvůrců. (Za rytíři se zavírá poklop a jak se na jednu stranu prohýbá, je jasné, že jej zavírá někdo ze štábu mimo kameru a ne pekelná síla, tím je veškeré napětí v tahu...) V podstatě jsem si film užil, bohužel ne jako skutečný horror, ale jako nepovedený a nechtěně vtipný film, což ovšem pro mne není důvod hodnotit výš. ()

Chatterer 

všechny recenze uživatele

Templáři útočí potřetí. Na starém korábu, který pluje po moři a nemá na něj vliv zub času. Asi nejslabší článek celé Ossoriovi série. Postavy se místy chovají nelogicky a ty jejich dialogy. To se mi občas zvedal kufr. Film klasicky nad vodou drželi templáři. Pro pobavení to stačí. 60% ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tretí diel Ossoriovej ságy o slepých mŕtvych má z môjho pohľadu niekoľko vážnych trhlín. Prvou je tempo, v celom filme sa v podstate nič nedeje a krivka napätia a gradácie sa od úvodu po záver pohne zhruba o centimeter, čoho výsledkom je niekoľkonásobný mikrospánok počas projekcie. Druhou je výrazná absencia gore scén s porovnaním predchádzajúcich dielov. K ukázaniu nejakej tej krvi, prípadne násilnej scéne príde len raz a aj tú scénu herečka pokazila tak ako len mohla. A treťou je nie príliš dobré budovanie napätia. Ossorio sa rozhodol vydať cestou strachu a nie krvi a násilia, čo mi k tejto sérií moc nesedí a celkovo to nepovažujem za zvládnutý počin. A celkovo mi ani nápad o lodi z inej "dimenzie" moc nevyhovoval. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Sérii ,,Blind Dead" jsem měl to velké štěstí vidět v jeden den všechny díly. I proto můžu tomuhle dát 60%,-samostaně by to bylo minimálně o dvacet dolů. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Templariski rytieri z La noche del terror ciego tentokrat presidlili na lod vypadajucu ako Bludny Holandan. A hoci je to uz poslabsie, a na 3 hviezdy to vytiahla scena popravy, uvrestane zenske a scena s vynorenim : 60 % ()

Koly 

všechny recenze uživatele

De Ossoriův nápad oživit sérii tím, že změní prostředí je určitě chvályhodný, ale funguje jenom napůl. Templářum prostě nejvíc svědčí zříceniny hradů, kamenné hrobky, meče a koně. Stará galeona přitom vypadá hodně dobře a nemůžu říct, že by se mi scény na ní nelíbily, ale prostě to celé dohromady nefunguje (alespoň u mě ne). Na druhou stranu si u mě režisér výrazně šplhnul celou závěrečnou pasáží, kdy si už přeživší lidé myslí že mají po problémech a hlavně pasáž, kdy vylézají Templáři z moře vypadá skvěle. Nejlepší je ale úplně poslední záběr před zavěrečnýma titulkama. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Krasojízda pokračuje! V komornějším třetím dílu Ossorio jednoznačně zabodoval ve výběru prostředí staré galeony plující ve věčné mlze, scénou popravy blond holky plus následné hostiny a skvělým žánrovým závěrem. Kdyby se více zadařilo po trikové stránce ( viz. komentář Piggsy ), šel bych opět na plný počet. Takto jsou to "jenom" 4*. ()

Reklama

Reklama