Reklama

Reklama

Las garras de Lorelei

  • angličtina The Lorelei's Grasp (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Loreley (Helga Line) žije po staletí v jeskyni u řeky Rýn. Jakmile je měsíc v úplňku, mění se v bestii podobnou plazům a dostává chuť na lidskou krev. Když z nedaleké školy začne mizet jedna mladá dívka za druhou, vydává se lovec jménem Sirgurd (Tony Kendall) zabít toto monstrum. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kouzelný horror vycházející z poetiky Hammeru. Část filmu se odehrává v jakoby časově neurčité době, připomínající 18.-19.století. Jen obří nákladní lodě, plavící se za doprovodu melancholických tónů po řece, a motorka připomenou, že se jedná o století 20. Černý kočár s rudými závěsy skrývající tajemnou postavu se naopak jakoby vyloupne z temného středověku. Španělé sáhli po germánské mytologii - Lorelei (v závěru se proměňující ve valkýru), Sirgurd ( evokuje Siegfrieda), poklad Nibelungů, Valhala, Wotan... - a namíchali báječný koktejl romantiky, tajemna, krve a dobrodružství. Ženy jsou zde krásné, gore efekty patřičně šťavnaté (za vytrhávání srdce a leptání kyselinou by se ani sám velký Fulci nestyděl) a bestie se ukáže jen na tak dlouho, aby nepůsobila komicky. Legenda o Lorelei je zde připomenuta i jako příběh známý v básnickém podání Heinea Heinricha. Bazén s dívkami a hudba doprovázející záběry na internátní školu jsou připomínkou uvolněných 60.let. Konec jsem čekal trochu jiný, ale takhle to je asi nejlepší. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé... Armando de Ossorio poňal legendu o čarokrásnej siréne Lorelei, sediacej na útese nad Rýnom a navádzajúcej lodivodov do zradných skál, vskutku svojsky a pretvoril zlatovlasú Lorelei v šupinatú obludu, ktorá sa počas splnu zakráda do blízkej dediny a trhá jej obyvateľov na franforce. Pozoruhodné je aj to, akým spôsobom preniesol tento mýtus do prostredia 70-tich rokov a ako sa pokúsil existenciu bájnej bytosti racionálne objasniť za pomoci vedy (rádioaktívna dýka to istí...). Ten scenár popravde nestojí za nič a v podstate iba naoko zastrešuje hromadu gore scén, brutálnych mordov a prítomnosť pekných dievčat, ktoré de Ossorio potreboval zakomponovať do filmu. Mne sa však takáto forma prznenia germánskej (resp. gréckej) mytológie vcelku pozdávala. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další perfektní atmosférický horror z raných 70. let španělské kinematografie ... Ossorio sice trochu uměle kombinuje mytologii a mysticismus s obyčejnou vyvražďovačkou, ale prostě to funguje. Příšera trhá krásný ženský i chlapy (ti už tak krásní nejsou ... ) na kusy svýma pařátama, vytrhává jim v detailních gore-záběrech srdce z těla, vizuální stránka a atmosféra je přímo úchvatná, holky zde hrají taky moc pěkný ... No a to, že příšerák je trochu "gumovej" mi v rámci věku filmu vůbec nevadilo. Protože ho Ossorio většinou šikovně schoval někde za rohem, ve křoví či za dveřma ... Výborná španělská horrorová labůstka, která svým věkem jen získává ... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Během natáčení Ossoriových geniálních templářů si natočil tohle lehce opomíjené béčko. Já osobně čekal trochu víc ale to jen kvůli kvalitě templářů. Tohle se samozřejmě nevyrovná ale i tak je to zábava. Monstrum je sice celkem gumové(i když vidíme spíše jen pařáty). Film je celkem krvavý a narozdíl od templářů dost má dostrychlý spád. Konec sice trošku zklamal a některé scény jsou blbé jak pěst na oko. Ale i tak solidní podívaná. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama