Reklama

Reklama

La noche de las gaviotas

  • Španělsko La playa de los sacrificios (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyvatelé malé zapadlé vesnice střeží děsivé tajemství. Během sedmi dní, které se opakují vždy po sedmi letech, musí vydat ze svých řad mladé děvče jako obět pro Templáře. Jinak by jejich vesnice byla zmasakrována. A protože místní lékař, který se přistěhoval, jednu z budoucích obětí zachrání, Templáři se zlobí...
Čtvrtý ze série filmů Tombs of the Blind Dead (1971), Return of the Blind Dead (1973), The Blind Dead 3 (1975) a The Blind Dead 4 (1975). (surface)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru najslabší sequel zo série Blind Dead. Z jedného nápadu sa štyri filmy uživiť nedajú a v Night of the Seagulls je to už poznať. Oproti Ghost Galleon, ktorá priniesla učitú originalitu aspoň čo sa prostredia týka, sa štvorka vracia na pevninu do torza sídla rádu, spriazneného s temnými silami a opäť prináša ultrapomalých zombie-templárov, ktorých výskyt je oproti predchádzajúcim dielom poredší, postavy, ktorých neschopnosť a nemohúcnosť ma miestami až iritovala a kopec chybičiek a nelogickostí. Keď napríklad v závere ústredná dvojica vnikne do opusteného templárskeho hradu, po jeho stenách sú rozmiestnené horiace fakľe, takže je v ňom rozsvietené ako v Las Vegas... načo by si preboha kostlivci, prebudiaci sa po stáročiach zo svojich hrobov dávali námahu s nejakými fakľami, navyše vzhľadom k tomu, že boli slepí im asi nejaké osvetlenie mohlo byť úplne ukradnuté... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Asi to tak bude: čtvrté pokračování sympatických kostlivců s podnázvem Noc racků (doslovný překlad se naštěstí neuchytil) je opravdu tím nejlepším, co se v této sérii urodilo. Film se opět odehrává v prostředí, které mrtvým templářům sluší nejvíc, a to v zapomenuté vesnici pod hradem. Nic proti korábu v trojce, ale tam se toho příběhově moc nedělo. Postavy už nejednají jak debilové, záhrobní rytíři opět cválají na koních a do toho nám hrozí smrtí znovu ten děsivý chorál. Režisér tentokrát použil krom osvědčených motivů i Lovecraftovy prvky, takže společně s modrým nasvícením mořského pobřeží, nepropustnou mlhou a tajemnou sektou vytvořil pro milovníka evropského horroru skutečnou lahůdku. Sice to skončí trošku unáhleně, ale po té dávce solidního napětí mu to odpouštím. Po nemastné trojce je tedy Night of the Seagulls parádní zakončení ságy BLIND DEAD. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První část této série mě převelice zklamala, takže jsem na nějakou dobu ztratil chuť dokoukat ji celou ... dnes jsem se konečně odhodlal pustit si alespoň poslední a zde nejlépe hodnocenou část. A dá se říct, že platí stejné výtky, jaké jsem měl i u jedničky, ačkoli mě celek tentokrát bavil o kousek víc. Použité hororové rekvizity (zřícenina, tajemná vesnička, mrtví rytíři) se musí jednoznačně pochválit, bohužel se s nimi nepodařilo natočit film kvalitativně odpovídající jejich potenciálu. Ačkoli jsem si toho snažil (s ohledem na stáří filmu) nevšímat, vytáčela mě jedna věc: proč je na většině nočních scén poznat, že se natáčely za slunného odpoledne? To si filmaři alespoň nemohli počkat, až se zatáhne, aby nebyly všechny ty stíny tak hrozně do očí bijící? Vždyť má ten film slovo "noc" i v názvu, proboha! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Logiku tady nehledat. Pak je z toho atmosférický, spomalenými záběry na zombie-rytíře na koních a temnou hudbou s démonickými chorály takřka hypnotický hororový zážitek. Dějově se posunující kupředu tak, aby ani na chvíli nenudil. Rozkrývání tajemství zakletého pobřežního městečka je průběžné a v krátkých větách. A právě jeho tíha je hlavním motorem filmu. Spolu se skvělými (i na dnešní dobu!) maskami démonických “nazgulů” a působivě komponovanou ponurou výpravou. Samozřejmě, jistou dávku naivity to má. Ale není to ani náznakem směšné. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Z prvého dielu: "Tombs of the Blind Dead" som skočil rovno do štvorky. Sériu som si tak trochu skomprimoval. Neľutujem. Starí spráchnivení rytieri vyzerajú rovnako ako v jedničke. Nasadajú na rovnako spomalené kone. Nezmenene a nekonečne túžia po krvi. Namiesto nápaditej recyklácie prosté zopakovanie. No istá odlišnosť sa nájde. Na rozdiel od prvej časti už tieto krvilačné nemŕtve kreatúry nie sú tak bezbreho náhodné pri lovení obetí, ale majú akýsi cestovný poriadok, záväzný pre celú dedinu. Táto nepísaná norma zároveň zosúlaďuje dej filmu so všeobecným postupným zošnurovávaním spoločenských pravidiel. Napriek uhrančivo odpudivej kráse nemŕtvych uctievačov šesťstoročného krvavého kultu a ponurému sprievodnému chorálu je zvyšok slabota. Pár scén sa dokola opakuje, čajky furt škriekajú, noc je uprostred dňa a tak. Strach sa vplyvom neustáleho točenia sa okolo opakovaných nedokonalostí stráca. Výsledkom je preto len nadstavená a prevažne nudná kaša. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama