Reklama

Reklama

Inside

Trailer 1

Tehotná mladá vdova (Rachel Nichols) stratila počas autonehody manžela a prišla čiastočne o sluch. Počas vianočnej noci musí čeliť vo svojom dome zúrivým útokom tajomnej neznámej ženy, ktorá je zjavne posadnutá jej ešte nenarodeným dieťaťom. (Karamanlis)

Recenze (17)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude fail. A nepochopím, načo to vzniká. Keď chcem natočiť remake jedného z najlepších moderných hororov všetkých čias, ktorý vynikal predovšetkým v gore, a to dotyčné gore plánujem takmer úplne vynechať, príp. ho zjemniť o 90%, tak načo to točiť, že. Na rozdiel od debilného remaku Martyrs to bolo aspoň trochu napínavé a aspoň to neuráža, ale ak to porovnám s originálom, je to skôr úsmevné. Hlavná hrdinka vcelku fajn, ale prečo vybrali takú nevýraznú záporáčku? Na rozdiel od Béatrice Dalle, ktorá bola odporná už na prvý pohľad. Záverečná tretina si už ide vlastnou cestou, takže nie je to len bezduché okopírovanie originálu, čo sa dá pokladať aspoň za malé plus. Prípadne, možno niekto ocení, že mŕtvi policajti neožívajú (ak teda pôjde niekomu o logiku toho celého). Že mohla tá krásavica tú mrchu umlátiť a nespravila to, je už druhá vec. Rovnako pochybujem, že rozuzlenie niekoho psychicky dorazí. Takže podľa očakávania zbytočnosť, ktorá ma výnimočne nenasrala. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti manžela je pre Sarah (Rachel Nichols) jediným dôvodom pre šťastie jej dlho očakávané dieťatko. Vianočné sviatky chce prežiť sama, ale dočká sa prekvapenia. Avšak rozhodne nie príjemného. Pred jej dverami sa totiž zjaví neznáma žena, ktorá túži získať jej nenarodené dieťa za každú cenu. - Celkom ma tento remake bavil, ale to nezmení fakt, že je úplne neopodstatnený a očividne vznikol len kvôli tomu, že originálny záver v À l'intérieur je pre oči bežného diváka až príliš brutálny, za to pre mňa ide o jeden z najbrutálnejšich finišov v hororovej histórii a absolútny vrchol New French Extremity, ktorú o rok neskôr dotiahol snímok Martyrs. Všetky scény sú úplne totožné s originálom a líši sa len spomínaný záver, ktorý ma v kombinácii s tým veselým songom výrazne sklamal. A aj keď sú scény totožné, je tu jeden velký rozdiel. A tým je úplné minimum krvi. Ďalšie aspekty mi už prišli znesitelné, úlohy dobre zahrané a tempo ideálne, takže ak sa divák dokáže odpútať od zbytočných predsudkov, mohlo by ho to aj celkom baviť. + herečka z The Amityville Horror ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Miguel Ángel Vivas" má za sebou fakt solídne, ľahko nadpriemerné horory, a tak fakt nerozumiem tomu, prečo sa rozhodol pre "remake", keď má dostatok talentu nato, aby išiel vlastnou cestou. Áno, aj v tomto prípade preukazuje kreativitu, pričom oproti "originálu", je samotná story v podstatných bodoch rapídne odlišná, no popravde, aj Ja som čakal omnoho viac, keďže mňa osobne francúzsky "À l'intérieur" - že vyslovene nebavil. Keby sa tento príbeh, spojil s tamtým násilím, aj tunajší pohľad by bol pozitívnejší (asik). ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s riccim - tiež mi uniká dôvod vzniku tohto španielskeho remaku, pod ktorého scenár sa podpísali elitné persóny súčasného eurohorroru a režíroval ho Miguel Ángel Vivas, ktorý v žánri tiež nie je žiadnym nováčikom. Keď sa človek pozerá na tie zvučné mená, vraví si že toto z princípu nemohlo dopadnúť zle, lenže... Zmyslom remaku je podľa mňa odstrániť nedokonalosti a vychytať muchy pôvodnej verzie, najmä čo sa technickej a trikovej stránky týka, obsadiť do neho známe herecké tváre, prijateľné najmä pre ignorantské americké publikum, v prípade hororu ho urobiť napríklad násilnejší (toto by zrovna tu ale bolo sotva možné), krvavejší, desivejší a celkovo vizuálne atraktívnejší. V prípade Vivasovho Inside sa však nič z toho neudialo, jeho prerábka vo všetkých spomínaných ohľadoch za výborným francúzskym À l'intérieur naopak značne zaostáva a je teda potrebná asi tak, ako vianočná výzdoba na záhradnej latríne. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Šel bych do plna ale proč zkazily ten konec, atmosféra by se tady dala krájet nezkutečně moc. Vyšinutá ženská jak má být, i když měla své důvody dokázala mi vyvolat nepříjemný pocit. Těhotná ženská byla dost silná a plná odvahy a očividně si po smůle to štěstíčko zasloužila, ale ten konec, no hlavně že krev a nějaká oběť nechyběla takže spokojenost je. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Drzá, takřka svatokrádežná zpotvořenina velkolepě deviantního a temného francouzského originálu. Španělský rejža v drobnostech přeonačil scénář, zaoblil mu hrany a celou atmošku zprznil natolik prasáckým způsobem, aby byl jeho výplod stravitelný pro většinového amerického diváka. A totálně překopal závěr v takovém stylu, ze kterého se mi až zvedl pajšl. Syrovou, nezdravou a temnou úchylárnu nahradil sterilní, šablonovitý, středoproudový blivajz. Je zajímavé dát si oba dva filmy po sobě, pak ještě víc vynikne třeba fakt, jak banálně vstřícná je od samého začátku komunikace s divákem v americké variantě na rozdíl od tajemného, 'introvertního', málo sdílného originálu. Nebo že Sarah je blonďatá komunikativní sangvinická ovečka namísto temné mlčenlivé sfingy a namísto černé kočky vlastní odpudivého gaučového čokla (už tenhle fakt hovoří za mnohé). Harringové Madeleine je tuctová americká panička, které její vražednou psychopatku ani na chvíli nevěříte, na rozdíl od psychopatky v podání démonické Béatrice Dalle. A pak už to zmiňované finále... Eh. Neznat originál, uvažoval bych možná chvílemi i o čtvrté a po závěru dal zklamané tři. Ale tenhle film je tak naprosto zbytečný, až je mi z toho smutno. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo nezná originál, to může být oukej, ale jinak je to vlastně jen taková light verze francouzské řezničiny, která postrádá moment překvapení. Je sice pravda, že Vivas si jde asi tak po hodině vlastní cestou, ale vzhledem k samotnému závěru si nejsem tak úplně jist, jestli je to správně. Herecky bavila Rachel Nichols, ale co se hlavní záporačky týče, tak i když Laura Harring není špatná herečka, děsivé Béatrice Dalle nemohla ani náhodou konkurovat. 40% ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Nebol tak až tak hrozný remake. Áno, originál je brutálnejši, ale oceňujem, že to nebola bezduchá kópia, a tvorcovia prišli s niečim svojim, dokonca originálnym. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem dal kdysi 5 hvězd a hodně se mě líbila nicméně ani tento remake není k zahození. Bohužel to kazí konec příjde mě blbé, že ženská co přežije chrstnutí horké vody do ksichtu, náraz autem do sloupu. píchnutí jakéhosi léku do ruky a2 rány do hlavy foťákem umře takovým blbým způsobem. Někomu to možná příjde originální (chtěla tak moc to dítě, že obětovala svůj život za jeho), ale mě to příjde jako blbost. Jinak vraždy povedené. Optimálně je to mezi 3 a 4 nicméně dám 4 jelikož po hodně dlouhé době to je kvalitní španělský horor a povedený remake. P.s. Po tom co všechno ta ženská prožila by nejspíše potratila (už tu nehodu by to děcko nepřežilo ani omylem) nicméně to jsou výtky i k originálu. ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Není to taková mizérie jako US remake Martyrs, ale svému francouzskému originálu to sahá řekněme... po kolena. Takovouhle soft verzi bych čekal spíš od Amíků, ze Španělska mohla dorazit větší divočina, zvlášť když je jedním ze scénáristů Jaume Balagueró (REC, Zatímco spíš). Samo za sebe je to snesitelný průměrný thriller, ale pokud už znáte vynikající originál, je to naprostá zbytečnost. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Inside je horor,ktory nie je sice zly a Rachel Nichols rad vidim,nie je to po prvykrat,co hra v tomto zanri,ale pri porovnani s francuzskou verziou je toto ovela slabsie a nezrovnatelne s originalom...:-) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak espaňolové šlohli film a myslí si, že je dobře. Není. Tohle se jim nepovedlo už od prvních záběrů bouračky. Tam kde Bustillo a Maury již dávají jasně najevo notnou dávkou krve, že film nebude pro všechny, v této verzi se krve Vivas bojí. Prostě, abych to nenatahoval, je to remake skvělého filmu À l'intérieur, ovšem upravený pro děti a mateřské školky. Této verzi se však přesto nedá upřít spád, a dokonce i to překvapení pro diváka, který původní film nezná. Takže abych byl spravedlivý, těch čtyřicet dát musím. Ale je v tom započítán i ten závěr, který mi už přišel jako komedie. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netusil ze jde o remake, nicmene zacatek navodi, nabudi vytecnou atmosferu, pote co je identita stolkujici odhalena, nebylo to uz jaksi ono, i pres uvadajici kvalitu ke konci se da celkove hodnotit porad jako velmi slusna podivana, velmi jsem zvedav na puvodni verzi z roku 2007. ()

Reklama

Reklama