Reklama

Reklama

La noche de los brujos

  • USA The Night of the Sorcerers (více)

Obsahy(1)

Tým výzkumníků odcestuje do africké džungle zkoumat tajemné mizení slonů v jedné oblasti. Místo toho však objevit kmen voodoo-zombie, kteří vylézají ze země, chytají ženy, bičují je a odsekávají jim hlavy na krvavém oltáři. Ženy poté promění v upíry, kteří znovu vyhledávají další ženy. (Epistemolog)

Recenze (12)

obitus 

všechny recenze uživatele

Dva roky po svém nejslavnějším filmu přišer de Ossorio s trashovitou záležitostí o afrických upíro-čarodějnicích. Ostatně, proč ne. Film je to viditelně levňoučký, ale nechybí průměrná dávka gore, doplněná o stejnou nálož nahých (a velmi krásných) žen. Ty se po přeměně ve zlé leopardí čarodějnice pohybují zásadně zpomaleně (prakticky španělský trademark), ale atmosféru podobnou Blind Dead sérii se ani náhodou dosáhnout nepodařilo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jedno prokleté místo v afrických lesích, dvě useknuté hlavy, tři nahé baby... a přesto ty čtyři díly série Blind Dead přijdou nejvíc vhod. Tenhle trash je totiž nesmírně ubíjející, narychlo splácnutý, bez napětí, za to s komickým gore. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ani ne strašidelný, jako spíše zábavný voodoo horror. Na začátku je rozkošné bičování hezké bílé ženy černým šamanem, až z ní hadry (tedy oděv) lítají. A pak šup s ní na oltář, mačeta a hlavinka se kutálí za doprovodu rudé záplavy. Film má několik předností - krásné ženy (které se ochotně vysvléknou), příjemné gore a rozjuchanou hudbu, co se v patřičném okamžiku změní v bzučivý svist známý z hammerovek (Fernando García Morcillo). Vydařené je i ožívající pohřebiště, vše ostatní je ale špatně. Několikeré opakování stejné scény je ubíjející, nahánění obětí zdlouhavé, noční scény točené ve dne s filtry mizerné, džungle kašírovaná. Zhlédnutí nelituji, jednou ale dostačující. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Příběh o upířích čarodějnicích, které se v noci mění na leopardí ženy, je poměrně jednoduchý, plný nádherných polonahých žen s trochou gore... Co však filmu citelně chybí, je atmosféra... Tak nějak jsem čekal, že Ossorio s atmosférou zakouzlí stejně jako v případě La Noche del terror ciego, což se mu však ani zdaleka nepodařilo... A to je škoda, protože tenhle kousek tak nelze hodnotit jinak než průměr... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Amando de Ossorio do ústredných rolí svojich filmov s obľubou obsadzoval pekné ženy, nemajúce problém sa pred kamerou vyzliecť, ktoré rád konfrontoval s nejakým monštruóznym prekliatím a podobne je tomu aj v La Noche de los brujos, pojednávajúcej o tajomných leopardích ženách, praktizujúcich kdesi v africkej džungli vampirizmus a woodoo mágiu. Ono však práve tieto, do leopardích kožušín zaodeté a v spomalených záberoch po džungli poskakujúce amazonky sú kameňom úrazu tohto španielskeho hororu. Ich neprirodzené, rádoby desivé pózy, afektované šklebenie sa a cerenie upírskych špičákov pôsobia hlúpo a myslím si, že film by sa bez nich kľudne zaobišiel a vystačil si so zmŕtvychvstalými domorodými šamanmi, ktorí tu sú odsunutí na vedľajšiu koľaj, aj keď by to asi nebolo moc inovatívne a evokovalo by to de Ossoriových slávnych obživlých templárov, čomu sa maestro chcel iste vyhnúť a možno aj preto do scenára zakomponoval tieto čudesné divožienky. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je tam hodně exotiky, ladných slečen, co se nijak nestydí a i nějaké ty kozačky se objeví. Hledám ale tohle v horrorech? Protože víc ten film nenabízí. Scénář je naprosto tragický. I ty záblesky gore jsou jednotvárné a vlastně se jen jedna věc opakuje několikrát po sobě. Některé věci jsou přímo komické (pobíhání leopardích čarodějnic). Faktem je, že Ossorio tu a tam dokáže nahustit atmosféru a krásu okamžiku (první vylézání mrtvol z hrobů), ale i to vlastně je jen jedna z mála věcí, která se mu povedla a pořád ji jen opakuje dokola (viz. jeho tetralogie o slepých Templářích). Až mě mrzí, že se na tomhle filmu dají opravdu ocenit jen ty holčiny, kozičky a kozačky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tie démonické leopardice ( aj keď sú mimoriadne erotogénne ), niesu v spomalených záberoch tak efektné, ako zhnitý kostlivci na tátošoch z predchádzajúcich de Ossoriových opusov. Nutno ale dodať, že aj napriek mnohým ústupkom a chýbam, rejža dokáže sprostredkovať hutnú atmosféru a vytvoril jeden z tých viac pozerateľných eurotrashov. Zombies, sexy chicks, ( minimal ) gore, suspense. Vitajte v noci čarodejníc. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Výborný eurohorror, ktorý len o minimum zaostáva za režisérovou Blind Dead sériou. Prostredie Afriky je exotické a atmosferické, tajomné rituály taktiež, poverčivý domorodci a spomalene pobehujúce čarodejnice, plus nemŕtvy kult, objavujúci sa stále v noci, sú skvelé ingrediencie na eurohorror.. Nesmieme zabudnúť na krásne herečky a podarené gore(i keď netreba čakať žiadny gorefest), plus v podobe pomerne pomaly dávkovaného deja, v ktorom ale vynikne i podarená tiesnivá atmosféra, sa može stať pre niekoho i mínusom, ale to je veľmi subjektívne. Páčil sa mi i úplný záver, i keď záchrana v poslednej chvíli je diskutabilná, osobne mi plusy prevážili mínusy. Ako som už spomínal, pre mňa podarený eurohorror. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že de Ossorio je režisér jednoho filmu, potažmo jedné série, protože ani s jeho dalším filmem, tentokrát s názvem NIGHT OF THE SORCERERS nejsem ani trochu spokojený. Nápad s africkým prostředím a netradiční variantou afrických upírek je sice dobrý, ale provedení nestojí za nic. Atmosféra je tatam, což je hlavní zbraň de Ossoria a tak zbývají pouze gore detaily a ženské. Obojí je sice zmáknuté velmi slušně (hlavně teda ty ženy), ale to je na režiséra de Ossoriova formátu hodně zoufalý výsledek. Už ani nemůžu říct, že jsem zklamaný, protože jsem podobný výsledek po dvou předcházejících de Ossoriových filmech čekal. Snad si u mě pan režisér vyspraví pověst alespoň snímkem MALENKA, na který mám v plánu brzo se podívat. PS. Rada na přežití : Pokud se někdy v Africe ocitnete v obležení upírek z džungle a křováckých zombií, stačí, abyste hodili svůj nábojnícový pás do nějakého ohně, který je poblíž a máte po starostech. Kdo viděl film, pochopí. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Co je mrtvé, to už nezabiješ! Tedy z počátku to tak vypadalo. Ale stejně jako zombie, mají i leopardí ženy svá slabá místa. Jeden rituál střídá druhý a nakonec z celé expedice zůstane jen nic netušící další oběť. Takže pořád dokola ta samá hra, na stejném místě! ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Přestože mě Amando de Ossorio svým uznávaným filmem Las Garras de Lorelei ROZHODNĚ nijak nepřesvědčil, rozhodl jsem se tomuto režisérovi věnovat čas a projet alespoň část jeho tvorby. Tentokrát jsem tedy sáhl po tomto kusu, který ale v zásadě nese stejné neduhy jako výše zmíněné veledílo. Příběh bych už ani moc neřešil a uznávám, že jeho smysluplnost není v daném žánru asi to nejpodstatnější. Co mi ale naopak podstatné přijde, je do očí bijící samoúčelnost některých (rozuměj většiny) scén, které vlastně slouží jen jako vata k zaplnění scénáře. Já určitě nic proti nahotě ve filmu nemám, ba naopak, ale tady mi přišlo, že jsou ty holky placené podle toho, kolikrát která ukáže kozy. :-) Musím říct, že mi jejich promiskuita lezla ke konci už na nervy. Když to vezmu kolem a kolem, tak jsou v celém filmu zajímavé asi tak tři scény (rituální obětovaní dívek), kdy především v prvních dvou případech si příznivci lehkého sadomasochismu přijdou na své. :-) Jinak je ale i tento film dost slabý, byť se mi přece jen líbil o malinko víc než Lorelei. Ale to bude nejspíš tím, že jsem slevil na požadavcích... ()

Reklama

Reklama