Reklama

Reklama

La noche del terror ciego

  • Portugalsko A Noite do Terror Cego (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 13. storočí páchal fanatický klan rytierskych Templárov neľudské činy - verili, že obetovaním žien a vysávaním ich krvi získajú večný život. Justícia ich za to potrestala vypichnutím očí, obesením na verejnosti a pochovaním na ich vlastnom zámku. Dnes je zo zámku zrúcanina, nachádzajúca sa uprostred prázdneho španielskeho vidieku, a rytieri v ňom každú noc vyliezajú z hrobov, sadajú na kone, a podnikajú lov na ľudí. Naši hrdnovia - dve kamarátky (ktoré spolu kedysi v mladosti prežili lesbické rozkoše) a jeden muž (ktorý chodí s jednou z nich a flirtuje s druhou) sa vydávajú na výlet. Starým vlakom, prechádzajúcim španielskym vidiekom so starou zrúcaninou na obzore Jeden z najvýznamnejších euro-hororov, ktorý v sedemdesiatych rokov zaznamenal mimoriadny rozkvet.
První ze série filmů Tombs of the Blind Dead (1971), Return of the Blind Dead (1973), The Blind Dead 3 (1975) a The Blind Dead 4 (1975). (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Dryáčnický španělsko-portugalský horor (“Noc slepé hrůzy”), který se snažil přilákat diváky velkým množstvím zombie-rytířů, sadistickými krvavými scénami, zbytečným zobrazením nahoty a primitivního znásilnění. Proto se na základě zhlédnutí tohoto díla dívám na režiséra Ossoriu ,“španělského mistra hororu”, spíše jako na podnikatele než umělce. Ty dvě hvězdičky lze dát jen za úžasně působivé exteriéry zříceniny “kláštera templářů" (kteří si přinesli z Egypta satanistický kult), jež je ve skutečnosti zříceninou cisterciáckého opatství Santa María la Real de Valdeiglesias u Madridu. To je nádherný objekt! ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Tento úvodní kousek ze čtyřdílné série o "slepých mrtvých" je velmi pozoruhodný svoji legendou a příběhem o templářské sektě, která se nezdráhala využití černo magických rituálů pro dosažení nadměrné moci. Spojení Templářů a krvavých obětí mi sice moc nejde z historického hlediska dohromady a na tento rytířský řád spíše vrhá pejorativní význam, ale v rámci temnoty příběhu budiž. Velkou výtku bych měl k tempu, které je docela ubíjející a příběh postrádá poutavější rozuzlení. Mrtvolná atmosféra zombie rytířů a jejich pomalé šourání plus lokalita hradu jsou těmi nejvíce zábavnými prvky, které dělají film spolu s kamerou kuriózním. Tato španělská odpověď na Romerovu klasiku sice stojí pro oldschool hororové čumily za pozornost, ale moderního diváka bude brutálně nudit. Vzhledem ke stáří filmu radši zůstanu na slabších třech. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Viděl jednou a stačilo. Film má velkou atmosféru a potenciál. Nápad s mrtvými templáři je opravdu skvělý,jsou děsiví,nebezpeční. Takoví,jaké by jste nechtěli potkat v noci na hradě nebo v někde v lese.Pár hezkejch holek,nějakej ten sex,nejvíc se mí líbí jak vycházejí z hrobu. Nějaká ta gore scéna,ale viděl jsem to,už dávno a to byl zážitek. Kéž bych to viděl znovu!!! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

La Noche del terror ciego je v mnohých ohľadoch dosť zlou snímkou, ponúkajúcou množstvo nelogizmov, neadekvátnych reakcií a strojených hereckých výkonov, napriek tomu však nesporne má svoje pochmúrne čaro a dokáže aj navodiť zimomriavky, čo je vzhľadom na rok jeho výroby obdivuhodné. Amando de Ossorio začiatkom 70. rokov nemal problémy na striebornom plátne vkusne predviesť nahotu či lesbickú náklonnosť, casting na obsadenie ženských postáv prebehol možno tak, že de Ossorio zašiel do modelingovej agentúry a vybral si 4-5 najkrajších dievčat z tých, ktoré boli ochotné rozopnúť si pred kamerou blúzku (okúzľujúca je najmä hlavná protagonistka prvej polhodinky filmu María Elena Arpón), takže na výsledok takéhoto skĺbenia hororových a ľahko erotických atribútov sa pozerá celkom príjemne. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Španielska hororová klasika. Veľmi pekne nakrútené lokácie starovekého hradu, v spomalených záberoch a za zvukov temných chorálov snímaní osedlaní kostlivci-rytieri v čiernych plášťoch. Solídna dávka sexu, jemné gore, neodolateľne trashovitá poetika, a famózny záver. Film je tak pomalý a udeje sa v ňom toho tak málo, že sa väčšinu času nudíte. No keď sa začne schylovať k záveru, nervy máte ako struny a ste v extáze. Zaujímavý príspevok zo starej dobrej Euro-Shock školy, ktorý príjemne oživuje súčasný nezáživný horovoý prúd. Nech mi Peter Jackson netvrdí, že v týchto rytieroch nenašiel svojich Nazghulov! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Film sloužil jako inspirace pro finskou doom metalovou kapelu Hooded Menace. Mrtví templáři z filmu se objevují jak na obalech alb, tak v textech jejich písní. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama