Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Ve svém plážovém kalifornském letovisku platí Chip za experta na osobní vztahy. Teď ještě kdyby tak svoje znalosti uplatnil taky na sobě. (Netflix)

Recenze (5)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 50% - Willa Arnetta mám už od dob jeho občasného přihrávání ve 30 Rock ve velké oblibě a když se rozhodl zabloudit do vod melancholické dramedy, zpozorněl jsem. Očekávané zamyšlenější Californication se bohužel dostavilo jen napůl. Serióznější a většinu času i uvěřitelnou verzi eskapád Hanka Moodyho sice Chipův příběh připomíná, ale psaný je tak líně, že si z něj nemám co vzít. Navíc samotný ústřední charakter je od samého úvodu nesympatický a kdykoli může něco pokazit, naprosto neomylně se pro takovou variantu rozhodne. V kombinaci s nezajímavými vedlejšími postavami tak lze snad jen obdivovat Arnetta za to, že se rozhodl vypsat z hříchů, které pravděpodobně vedly k rozvodu s Amy Poehler. Ze skutečnosti, že při práci na seriálu propukla nejen u jeho alter ega, ale i u Arnetta samotného, závislost na alkoholu, pak dokonce zamrazí. Jenže těch sebezpytujících, sebeobjevujících nebo jen a pouze zamyšlených kabelových vztahovek je dost a z posledních let namátkou Togetherness, Girls, Looking a konečně právě i ono Californication jsou někde úplně jinde. Promiň, Wille, málokdo by ti přál dobrý seriál tak moc jako já, ale Flaked jím zatím není. 2. série - 50% - Že nemůžu hodnotit lépe, to mě tváří v tvář fenomenálnímu výkonu Willa Arnetta mrzí ještě více než loni. Jenže i když zkorigovaný počet epizod potěší a zamezí ve vytváření zbytečných výletů a odboček, ani tak to nestačí. Někdo měl totiž šílený nápad udělat z polopříčetného přihrávače Coolera hlavní postavu a byť George Basil svoji přirozenou výstřednost změkčuje, jak jen může, pořád působí veškeré jeho linky zbytečně násilně a kdykoli byť jen zabředne do neuchopitelného dialogu, ztrácím pozornost. Naopak Dennis má na svoji linku štěstí, jeho vyvolenou se totiž stala Rosa v podání neselhávající Lenory Crichlow a ta si dokáže vytvořit neodolatelnou chemii s kýmkoli. A co se týče Chipa, ten má pořád dar dovést i tu nejpoklidnější situaci ke katastrofě, čímž mě vytáčí snad stále víc. O Flaked nedokážu s čistým svědomím říct, že je špatný seriál a myslím, že se spoustě lidem bude právem líbit. Já ale nedokážu přenést přes srdce to, že nikdy neudělá pořádný krok dopředu, ale vždycky jen stranou. ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný, emocionálně našlapaný seriál v atraktivních kalifornských lokacích s perfektním soundtrackem. Poklidně plynoucí příběh postupně odkrývá nové skutečnosti a překvapení. Vyprávění je často docela neurčité a tak trochu zahalené tajemstvím, vyžaduje dostatek divákovy pozornosti a nezřídka nechá diváka delší dobu tápat ve víru vlastních interpretací, než vše uvede na pravou míru... ()

Maslord 

všechny recenze uživatele

Slabučký seriál o stroskotaných hisťákoch. Neponúka toho veľa, ale ako ľahká oddychovka, či pozadie sa dá sledovať. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Melancholická oddychovka, která spíš než vtip přináší to drama. Netflix nabízí lepší věci, ale příběh je zajímavý a drží pozornost, přestože vám všechny důležité zvraty dojdou s patřičným předstihem, a Will "I've made a huge mistake" Arnett má takové charisma, že bych se na něj klidně vydržel dívat dalších osm dílů. Jenom si moc nedovedu představit, o čem by byly. ()

Reklama

Reklama