Reklama

Reklama

Na druhé straně

(festivalový název)
  • Chorvatsko S one strane (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vesna se už dvacet let snaží zapomenout na minulost, která její rodinu kdysi skoro zničila. V jiném městě a pod jiným jménem našla nový život, sama vychovala dvě děti a nyní už je i babičkou. Jednoho dne ale zazvoní telefon a do jejího života znovu vstoupí otec jejích dětí, známý válečný zločinec. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (4)

soviczka 

všechny recenze uživatele

Proti otevřeným koncům vůbec nic nemám, ba naopak, ale... Konec tohoto filmu úplně sebral jakýkoliv smysl všemu do té doby viděnému, spláchl to do záchoda a na diváka vztyčil prostředníček... To snad nemohl pochopit ani intelektuál v manšestrákách, nebo...? ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2016 - Z popisu jsem čekala film s více napětím, opravdu jsem nečekala to tiché komorní drama, které jsem nakonec viděla. Netuším jestli to byl hlavní záměr tvůrců filmu, ale z konce jsem byla trochu zmatená. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Válka v bývalé Jugoslávii skončilla před dvaceti lety. Lidé, kteří byli tehdy jejími aktéry žijí. Někteří utekli před svou minulostí pryč. Někteří si odpykali trest a jsou na svobodě, většina potrestána nebyla, ale před svým svědomím nikam utéct nemůže. Mnozí byli potrestáni neprávem nebo si to upřímně myslí... Žádný trest však nikomu nikoho nevrátí... S one strane je film, který nepřináší jednoznačné odpovědi. Nikoho neobviňuje, nehlásá žádnou neotřesitelnou pravdu. Nechává diváka v nejistotě a to je vlastně jeho poselství, protože unáhlených soudů, překroucených faktů, polopravd a opakovaných lží, které se staly obecně přejímanou pravdou, bylo v téhle válce víc než dost... ()

Reklama

Reklama