Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (182)

POMO 

všechny recenze uživatele

Solidní napínák o hře na sadistického kocoura a zranitelnou myšku. Kvalitně řemeslně natočený, s dobře vybranými herci i výživnými momenty ve scénáři. Jenom informaci, že ten barák má nerozbitná okna, měl divák dostát dřív, ať se celý čas nediví, proč je záporák nezkusí rozbít. ***1/2 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle - jako za pár dnů natočená jednohubka, kterou si Flanagan střihnul mezi většími / ambicióznějšími projekty, je to fajn. Ale určitě nic, na co by se mělo nějak víc vzpomínat a co by mělo sbírat pomalu nadšené ohlasy na velkých festivalech. To mi úplně nejde na rozum. Hush je prostý home invasion slasher, který staví svou existenci na tom, že jeho ničím nemotivovaný záporák si se svými oběťmi rád hraje jako kočka s myší a současně je docela neschopný, takže dá hlavní hrdince nejednu příležitost, aby ho zvládla odpravit. O hluchoněmé hrdince se toho také moc nedovíme a tak neexistuje zásadnější důvod, proč jí nějak víc fandit. Je to prostě taková kočkovaná, která ve mne nevzbudila výraznější emoce. Sound design fajn. Nejlepší na celém filmu závěrečná pozitivně nabuzená skladba v titulcích. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1milión║ Tu Flanagan trošku tápa na otrepanom klišé a banálnosti. Príde to tak dosť na rýchlo upečené, nemá to také späté napätie, ktoré by si dokázalo sledujúceho podmaniť. /50%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hluchonemá spisovateľka verzus zabijak. Čistá hra na mačku a myš. Skôr psychologický thriller ako horor. Nebudem v tomto prípade Flanagana nejako veľmi chváliť, pretože podobných (a aj lepších a napínavejších) snímkov tu už bolo, a v nadprirodzených hororoch mi jeho tvorba príde zaujímavejšia, aj keď niekde začať treba. Beriem to ako solídny priemer. Nudné to nebolo, aj keď viac ma zaujímalo, ako to celé dopadne, menej už krvavé naťahovačky medzi dvoma hrdinami. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Plus Flanaganovi, že hororové témata občas vystřídá a nevěnuje se pouze jednomu ( Doufám, že někdy v budoucnu bude i Explo!). Hush v mých očích nemá příliš čím zaujmout. Jedná se o velmi Light Home Invasion, v kterém je krve poskrovnu, zvrat žádný a záporák po sundání masky už nepůsobí dostatečně creepy. Napětí občas funguje, ale párkrát jsem se sám přistihl, že se už i nudím, poněvadž nic zásadního se zde nestane. Možná příště dojde i ke znásilnění a k torture :D hehe. 55ˇ% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Je sama doma. V dome. Ktorý je v lese. A zrazu sa vonku zjaví neznámy útočník, ktorému ide bohvie o čo. Jedno z mála vydarených home invasion, ktorému dosť dáva príjemné prostredie (luxusný dom v lesoch, aký by ste určite chceli aj vy), sympatická hrdinka + jej postihnutie. Je totiž hluchonemá. To tvorcom umožňuje prísť s viacerými osviežujúcimi nápadmi. Vôbec, celkovo ide miestami o značne originálny film (hlavná postava zomrie v polovici filmu?!). ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pamatujete na horor z žánru Home a Invasion k tomu, kde vrahoun obecný šikanoval slepou holku v jejím baráku, aby nakonec chudák zjistil, že z holky se vyklube hotovej Daredevil s kundou co ho sejme? No tak tohle je něco podobnýho. Tady se totiž vrah také zaměří na postiženou hrdinku Sáru (bo jak se jmenovala), která je postižena hluchotou a jako bonus němotou (a dle mého má i dost silnej začátek slepoty protože aby periferně neviděla, že metr od ní vrahoun kuchá její kámošku asi půl minuty a místo toho čuměla všude okolo tak to vypadá minimálně na šedej zákal) . Chudák vrah je z toho ze začátku těžce v prdeli, chtěl působivě vstoupit na scénu a místo toho je dokonale ignorován. Když mu dojde, že ani stopadesáté bodnutí do mrtvoly, Sářin pohled k němu nestočí, zkusí ještě chvilku bouchat na skleněné dveře a pak to zabalí a s pocitem trapnosti odtáhne mrtvolu stranou. Tím mohl film skončit, jenže tenhle blb tu pozornost prostě chce a tak se dál snaží , aby si ho Sára všimla a to se mu nakonec povede a má z toho takovou radost, že i sám odejde z baráku, do kterého hravě vešel, aby se do něj po zbytek filmu mohl najednou pracně dostávat, s tím že na konci tam zase lehce vejde. Chápete to? Já kurva ne. Ale tak co...Sára mi byla celkem sympatická už tím že jako hluchoněmá držela celej film hubu a nemohla hystericky ječet každých pět vteřin jak to bývá v jiných hororech. Nějaké to napětí tam je, pár hezkých scén dokonce taky a já zjistila, že vrah a Sára spolu žijí v zájemné symbióze, jelikož čím se Sára chová logičtěji, tím se vrah chová debilněji a já nakonec musela uznat, že je to malej hubenej přizdisráč, co zabíjí ženský protože na chlapa by neměl a i je radši načne kuší, než je dodělá nožem, aby mu náhodou nenakopaly prdel. Takže jsem fandila Tiché vodě a že kurva břehy opravdu mele je fakt, protože na konci to byla mela se vším všudy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ludia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ludí velmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovatelkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, ale je jasné, že sa nejedná o žiadnu priatelskú návštevu. - Čím ďalej, tým viac, mám pri pohlade na filmografiu pána Mikea Flanagana pocit, že si pred ním čoskoro fanúšikovia moderného hororu budú s pokorou klakať na kolená. Po prekvapivo kvalitnom Oculuse opäť dokazuje, že hry s myslou diváka sú jeho zálubou a Hush je velmi kvalitným Home Invasion hororom. Prináša niekolko nových, velmi kvalitných nápadov a dokazuje, že Home Invasion je v posledných rokoch jedným z najsilnejších hororových subžánrov, čo ma nesmierne teší, pretože je zrovna môj najoblúbenejší. Herečka v hlavnej úlohe je velmi pôsobivá a odviedla skvelú prácu. Technická stránka je výborne zvládnutá a intenzívna hudba kvalitne nahrádza malé množstvo dialógov. Prostredie je pôsobivé, malý domček priam ideálny pre hru na mačku a myš. Záporák nebol úplne prepracovaný, čo je škoda, ale tento nedostatok býva pre Home Invasion horory v poslednej dobe velmi príznačný. Masku má však peknú a zbraň je tiež ideálne zvolená. Trochu mi chýbal vyšší bodycount, ale Hush si vybudoval parádny dojem aj bez neho, keďže išlo o už spomínanú hru na mačku a myš. Mike Flanagan má u mňa čoraz väčší rešpekt a pevne dúfam, že u jeho prichádzajúcich hororov nenastanú žiadne problémy so štúdiami a pod. ako tomu bolo u Somnie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jedna handicapovaná oběť, jeden vrah bez motivu, jeden barák v lese a jedna dlouhá noc může začít. ČEKEJ DO TMY to není, ale koukat se na tenhle komorní home invasion dá, protože atmosféra, nápady, napětí a neiritující postavy nechybí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Děvka jedna, já hned od začátku věděl, že to přežije.. Neschopný kocour hrající si na Viléma Tella vs. hluchoněmá myš. Home invasion, při kterém se do domu moc nejde, řemeslně sebevědomé, šablonu bez nějakých přetahů nerušeně obkreslující. Ozvláštnění zvukem ticha (jako když se člověk potopí do napuštěné vany) či variace možných konců v hlavě hrdinky se míjí účinkem a navíc překáží logické nesrovnalosti, jako třeba že vrah někoho patnáctkrát bodne do břicha a oblečení má čisté jak na konci reklamy na prací prášek. Princ hrůzy Flanagan by měl zvážit, jestli si pořád nechávat posílat scénáře od agenta jménem Mirror.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nečakane trápny a iritujúci home-invasion balast, ktorý je smutným úkazom toho, ako sa z talentovaného (a kedysi nádejného) hororového tvorcu stáva patetická figúrka v komerčnej Blumhouse shit-company. Svoj kreatívny POHREB zrejme už onedlho dokončí so sequelom Ouija 2 a remakom I Know What You Did Last Summer :( Ale aspoň budú mať decká zase čo pozerať, že. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Home invasion je už tak často využívaný hororový subžáner, že si aj medzi tými jeho celkom dobre vyzerajúcimi príspevkami musím vyberať. Hush sa do toho užšieho výberu dostal, za čo vďačí hlavne režisérovi Flanaganovi, ktorý ma už o svojich kvalitách predtým presvedčil a síce sa ani tentoraz očakávane nejedná o nič výnimočné, ale s výsledkom som celkom spokojný. Keďže sa film venuje prakticky len dvom postavám, tak sa možno nedá očakávať až tak akčné a krvavé prevedenie, ako vo väčšine iných príspevkoch tohto subžánru, ale celkom mi to vyhovovalo. Dej očakávane neponúkne nič výnimočné, ale aspoň sa stále niečo deje, pričom veľkým plusom je rozhodne hlavná hrdinka v podaní Kate Siegel. Tá je nielen sympatická, ale aj jej hluchonemá postava je veľmi dobre zvládnutá, snaží sa správať v rámci možností čo najrozumnejšie a tak sa jej nedá nefandiť a navyše to celý čas bez problémov ťahá. Celkovo mi inak táto situácia určite nepríde dôveryhodná a hlavná hrdinka by nemala najmenšiu šancu, ale predsa len sa to tvorcom v rámci veľmi obmedzených možností podarilo podať celkom uveriteľne, aj keď s výrazným prispením hlúposti samotného záporáka. A ten tu na rozdiel od hlavnej hrdinky zase skôr sklame, nevyvoláva vôbec žiadny rešpekt a tak je tu vlastne len za zabijaka, ktorý sa dokáže postaviť nanajvýš tak bezbrannej žene. Režijne mi to príde dosť dobre zvládnuté, takže Mike Flanagan ma ani tentoraz nesklamal, viacero scén sa mi v jeho podaní dosť páčilo, predsa len sa nájde pár aj tých krvavých momentov a páčila sa mi aj hudba. Takže žiadny žánrový klenot sa nekoná, ale inak ma tu vlastne nič nesklamalo, kvalitne zvládnutý home invasion na jedno pozretie. 65% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně natočená rutina, která nepřekvapí, ale ani nezklame. Tvůrci už pár let sahají po nejrůznějším ozvláštnění, tady vsadili na po meningitidě hluchoněmou dívku, která proráží coby spisovatelka a svá dítka píše o samotě na odlehlé vile uprostřed lesů. Venku chlapík s maskou a nožem, který zřejmě obdivuje lidového hrdinu Viléma Tella. Jeho kuš má zálusk na nevinné děvče, jeho motivaci ovšem neznáme. A to je pro mě asi největší problém. Každopádně její handicap dává snímku poměrně zajímavý rozměr: například když vyhazuje spálenou večeři, její kamarádka tři metry za ní dostává několik ran nožem do zad. Posléze už pochopí, je k smrti vyděšená, ale vzdát se nehodlá. A docela logicky pro to něco dělá. Režisér Mike Flanagan v posledních letech hned několikrát potěšil diváky tohohle dost zatuchlého žánru, poměrně sebevědomý závan přináší i nyní. Je to jednoduché, ale zároveň docela účinné. Jen tu masku bych zabijákovi nechal na hlavě déle. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potom ako Maddie v detstve stratila sluh i hlas, rozhodla sa v dospelosti pre kariéru spisovateľky. Opustila veľkomesto, presťahovala sa do krásneho domu uprostred hôr. S väčšinou priateľov je v kontakte cez internet, a tak z času na čas je občasná návšteva blízkej osoby skôr výnimkou než pravidlom. Keď sa jedného večera predo dvermi Maddie-nho domu namiesto priateľa objaví šialený vrah v maske s kušou v ruke, zdá sa že je mladá žena vďaka handicapu v značnej nevýhode. Nerovný súboj v podobe hry "na mačku a myš" sa môže začať. Flanagan sa celý život húpe na vlne priemernosti. Sem tam trošku vyskočí (Oculus), sem tam trošku upadne (Absentia). Neviem veru o žiadnom snímku z jeho tvorby, ktorý by posadil na riť väčšie množstvo divákov. Odvážnejší, "na úspech predurčený" projekt v ruke nikdy nemal a ani nikdy nezrealizoval, ide si svojou cestou na terajšiu dobu štandardne spracovaných hororov. Nie je to žiadny Wan, pričom pochybujem, že raz natoľko ohúri, aby mu hororový fanúšik padol k nohám. Mýliť sa však môžem, a úprimne, prajem to každému jednému z tvorcov, aj jemu. Lenže aj tento "Hush", nie je žiadny "rush". Lepšie momenty striedajú tie priam hlúpejšie, až má človek pocit, čo to za scenár zase spatril svetlo sveta. Já teda neviem, ale bývala snáď v pápežovom pope mobile? Pancierové steny, nepriestrelné okná? Či mám vďaka konaniu či správaniu považovať záporáka za úplného idiota? Ale aby som len nehanil, vyslovene bez atmosféry tento počin nie je. Keď k tomu prirátam celkom podarený soundtrack, vďaka krátkej stopáži celkom rýchle tempo, živí záver, jedná sa o celkom obstojnú jednohubku. Flanagan talent má, len tomu vždy niečo chýba. Som teda zvedavý na jeho nový "Before I Wake" - 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zpočátku slibný scénář se čím dál více propadá do bahýnka průměru, nad jednáním hlavní hrdinky i vraha nezbývá než kroutit hlavou, nicméně režie i díky rozumné stopáži dokáže diváka udržet ve střehu až do konce. Žádný úžas, žádný velký průšvih. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sympatický horor splňující všechna žánrová klišé a přesto nenudící. Fakt to nebyla mladší nepřiznaná ségra Angeliny Jolie? O život bojující Kate Siegel bych jako novou Laru Croft bral stokrát radši než obličejově nesedící Vikander, větší výstřih se dá na compu udělat vždycky... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už jsem byl svědky podstatně lepšího dobývání do domečku. Počáteční atmosféra je fajn, ale postupem času začne působit hlavní padouch, čím dál více amatérsky. Chválím rozumnou stopáž. U tohohle typu filmu je 90 minut až nad hlavu. Hlavní hrdinka opravdu vypadá jako mladší ségra Angeliny Jolie. Flanagan po zajímavém a netradičním hororu Oculus přecejen zase až tak zajímavým režisérem není. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jakási obdoba thrilleru Čekej do tmy (1967), jen zdejší spisovatelka na téměř samotě vidí, avšak je hluchoněmá. Jakmile se objeví vrah za prosklenými dveřmi, je jasné, že bude bojovat o holý život. A když zjistí, že jí vzal mobil a následně vypne proud (fakt nevím, proč mají majitelé pojistky venku, aby k nim kdokoliv mohl, a ne uvnitř), zdá se, že osud má zpečetěn. Hra kočky s myší měla vyhlídky na zábavu, jenže to by hlavní představitelka nesměla dostat do rukou scénář k fantastickému filmu, jelikož leckterá scéna je nereálná a mám pocit, že možná někde v půlce by už bylo rozhodnuto. Sice je fakt, že člověk prý v sobě dokáže zmobilizovat neuvěřitelné síly, ale někde jsou hranice.... Navíc každý sice dělá chyby, ovšem snaha za každou cenu opustit dům se ukázala nereálnou hned na začátku. Naše hrdinky byla ovšem jiného mínění. Závěr byl už tak trochu z hororů typu Pátek 13. Hodně slabé 3*.... ()

Reklama

Reklama