Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se několik studentů z 6.A vrátí domů s bolestí břicha, je svolána mimořádná třídní schůzka kvůli šikaně... Rodiče dětí ze 6.A se sešli na mimořádné třídní schůzce kvůli šikaně. Dorazí i tři dvanáctileté studentky - Denise, Bella a Mina. Učitelka Louise i někteří z rodičů jim za nesoulad ve třídě přisuzují vinu a dívky jsou nařčeny ze šikanování ostatních spolužáků. Vyjde však najevo, že učitelka možná neudělala všechno, co bylo v jejích silách, aby se s konflikty ve třídě vypořádala, a někteří rodiče začnou zpochybňovat její rozhodnutí přizvat dívky na jejich setkání. (Cinemax)

(více)

Recenze (2)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mimořádně zajímavá konverzačka. 1) Spoiler. Navzdory výmluvným dialogům (nebo právě kvůli nim) nemám ani tušení, kdo má pravdu, jestli šikana probíhala a pokud ano, v čem vlastně spočívala. 2) Film předvádí demokracii v praxi. Slyšíme spoustu slov. Mluví se o všem, neexistuje žádné tabu. Diskutující se projevují svobodně a beze strachu. A k ničemu to všechno nevede. 3) Pro 40letého scenáristu a režiséra Petera Modestije v jeho dosud nejdelším krátkometrážním snímku je hlavním prostředkem dialog. Divák má pocit, jako by neviditelný seděl na schůzi a sledoval, co se tam děje. Zazní nejrůznější názory a postoje a pak se lidé rozejdou. Co si z viděného a slyšeného odneseme, je na každém z nás. 4) Nechápu, proč je film označen jako dokumentární. Zase někdo netuší, o čem píše... ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Tak tohle není dokument ani náhodou. Ale tvůrci by asi měli radost, že atmosféra, kterou navodili, působí natolik autenticky, že dokáže méně zkušené diváky zmást. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama