Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesmírná loď Hvězdné flotily narazila na neznámý objekt, o kterém se domnívá, že zničil jejich komunikační relé. Rozhodnou se jej prozkoumat. Jedná se však o klingonský posvátný artefakt, a když je při průzkumu jeden z nepřátel zabit, mají Klingoni záminku k útoku... (TV Prima)

Recenze (49)

TinyMartina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem lehce rozpačitá. Na jednu stranu se mi pilot líbil, po vzoru filmové trilogie mnohem víc akce a krásný vesmír. Dějová linka, pokud se bude odvíjet v závislosti na konfliktu federace s klingony by mohla být akční a zajímavá. Zasazení nového seriálu před kapitána Kirka a to ještě jen 10 let jsem moc nepochopila. Stejným obdobím se zaobírají už zmíněné filmy J. J. Abramse. Posunout Star Trek vesmír do neznámé budoucnosti by bylo asi lepší z mnoha důvodů, ale jako zápor bych to neviděla, tvůrci, předpokládám, vědí proč se rozhodli právě takhle. Noví Klinogoni jsou celkem fajne a skalní fanoušky potěší hojná mluva v klingonštině. S USS Discovery, jejím kapitánem a posádkou jsme se v prvním díle nesetkali, těžko tedy hodnotit chemii mezi postavami a dialogy, na kterých byli postavené předešlé seriály. Nevíme nakolik budou postavy z pilotu figurovat v dalších epizodách. Upřímně doufám, že moc ne, ale obávám se opaku. Comander Michael Burnham je nesympatická, nešťastně obsazená a celkově otravná, ale hrozím se, že zůstane hlavní postavou i nadále. Škoda. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pár minutách je okamžitě jasné, že tohle není Star Trek (ještě méně než ENT nebo turecký ST) a "Klingoni" připomínají spíš gorily než Klingony. Děj a technologie vůbec nepasuje někam před TOS. Ale snažím se na to koukat jako seriál na motovy ST, i tak je to těžké, nezajímavé, nenápadité. Jediný, kdo mě zaujal je samozřejmě Mr Saru a nejspíš jediný důvod, proč na to zatím vydržet koukat. ()

Reklama

mikhail 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po 5-tich častiach...Po dlhom čase nový Startrek seriál a hodnotenie riadne rozpačité. S takou produkciou a rozpočtom by som očakával niečo lepšie...neviem to presne opísať, ale chýba tomu niečo. Azda príbeh...ten je taký...no ťažko uveriteľný a nevtiahne Vás do deja. Navyše Klingoni...vyzerajú ako figúrky z Lunaparku..Pôvodní boli lepší. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky na úrovni niektorej kinoprodukcie. Nečakaný odklon od pôvodných myšlienok, ale inak skvelý. Podobný odklon bol aj Stargate Universe od pôvodných sérii, tým teraz neporovnávam doslovne, nakoľko Star Treky nikdy neboli natoľko humorne odľahčené ako Star Gaty... Som jednoducho Trekkie, Star Gate Fan aj Star Wars Fan. Asi tak. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Tak nám začal nový Star Trek, a to parádním dvoudílným filmem předvádějícím novou hlavní postavu. Tíhl jsem k Orvillu, kdyby se Discovery nepovedlo, ale dělat jsem to nemusel, protože tohle zatím vypadá ještě lépe. Paní z TWD mi sedla, roli má zajímavě napsanou, všechny efekty jsou parádní a ač mnohdy přehnané, nikdy ne tak, aby kazily zážitek. Máme zbrusu nové intro a příjemnou hudbu využívající to, co již známe. Lodní počítač dostal z nutnosti nový dabing, se kterým zdá se přišla po vzoru Mass Effectu i VI. Myslelo se na hodně věcí. Tohle fakt bude konečně Star Trek pro 21. století. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Zábery scén odohrávajúcich sa na púšti crepusculanskej planéty boli natáčané v Jordánsku. (koba)

Reklama

Reklama