Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Burnhamová se dostává jako nový vězeň na USS Discovery. Kapitán Lorca chce, aby pro něj pracovala, ona v tom však cítí nějakou levárnu. Na spřátelené lodi mezitím dojde k nehodě a posádka zahyne. Všechny podle všeho zabil podivný tvor... (TV Prima)

Recenze (31)

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále nie som presvedčený o tom či sa pozerám na Star Trek seriál lebo to má spracovaním bližšie k filmom. V tejto epizóde som ale už mal trochu pocit, že sa predsa len zostrártrekovatevia aj keď vizuál tomu stále neodpovedá. Mal som ale taký pocit ako by sa mi páčilo kam sa v novom šate a skladbou dialógov uberá, a to vpred. Kam to ešte nevedno. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem napsal, úvodní dvou-díl byl jen rozjezd, abychom pochopili hlavní představitelku a skutečny Star Trek začíná až touto epizodou. A je to rozjezd jaký jsem si představoval  a na další díly se těším. Je tady několik věcí, které nejsou v souladu se Star Trekem a dobou ve které se to odehrává! Holohrafické monitory, komunikace i simulátory! Úplně špatné uniformy, jsou hodně velký přešlap, takhle to do své doby nemá šanci zapadnout! I Abrams byl ve svých velkofilmech k detailům citlivější... Hlavní postava, žena jménem Michael, není moc sympatická a ještě ten květák co má na hlavě to podtrhuje. Odsouzená na doživotí (dost sporně, když těch 8k lidí nezabila ona!), ale rovnou ji šoupnou k nejtajnějšímu projektu flotily?! Je to skvělý, ale na detailech mohli víc zapracovat aby to ten Star Trek alespoň připomínalo... ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, chápu obvinění Burnham ze vzpoury, ale proč proboha na ní hází vinu za všechny ty mrtvé a začátek války, kterou evidentně vyvolali "Klingoni"? Bohužel kolem toho se točí půlka epizody a Burnham má nesnesitelně moc prostoru na úkol Sarua resp. kapitána Lorcy. Aspoň že se v druhé půlce už něco (co by vzdáleně mohlo připomínat Star Trek) trochu děje, a ačkoli vysvětlení proč měly na druhé lodi tak protažené ksichty chybí, koukat se na to zatím ještě dá. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně poutavější než úvodní pilotní dvouepizoda, bez které by to ovšem nedávalo smysl, takže se bez ní neobejdeme. Loď zajímavá, a pravděpodobně ještě mnohem zajímavější v útrobách. Kapitán neskutečnej kanón, který po dlouhé době nevypadá jako karikatura důstojníka Federace. Posádka má potenciál a zatím mi všechny charaktery sedly. Sonequa je ve velmi nezáviděníhodné pozici, snaží se seč může, ale lehké to mít nebude. Scénáristé by z ní asi chtěli mít to nejlepší ze všech světů (vulkánsko-lidská Ripleyová a spol.). Přesto jí hodlám dát šanci. Temnější tón novému Star Treku sedí a nabízí zajímavé možnosti. Od dob Deep Space 9 jsem zatím neviděl Star Trek, který by ukazoval lidstvo i z jeho temných stran, takže jakýkoli pokus v tomto směru vítám. Star Trek byl vždy sympatický především tím, že ukazoval, že lidé jsou schopni své temné stránky překonat a být lepšími než by kdy mohli doufat. Hodnocení této epizody je zbytečně nízké, pojďme jim dát šanci! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl a troufám si říct, že zároveň opravdu první, jelikož episody 1a2 fungují samostatně a mají funkci zcela uvozovací. A baví mě to, fakt mě to baví, ale bohužel je to provinilé bavené, jelikož je tam hrozně moc věcí, po kterých mám hořkou chuť na patře, je tak jasně patrná béčkovost a aura sci-fi seriálů devadesátých let, ale... Sakra, furt mě to baví. Jen doufám v menší episodičnost a větší důraz na celkový děj, prosím pěkně, smutně, prstíčkem hrabu. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama