Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory rozkazům hvězdné flotily chce Lorca ukončit válku s Klingony jednou provždy a to za použití té nejlepší zbraně, kterou má posádka USS Discovery k dispozici – lodi samotné... (TV Prima)

Recenze (23)

Rhea odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento komentar pisi jako shrnuti toho, co jsem zatim videla, protoze to buhuzel nejde jinak (nechce se mi komentovat a hodnotit kazdy dil). Serial je prusvih. Jsem celkem fanouskem Star Treku, ale nijak skalnim a nepovazuji se za znalce. Videla jsem ale nejake stare filmy (prvni byl Khanuv hnev asi ve 12 a dlouho jsem mela nocni mury z toho hnusneho hlista, co se lidem dostal do mozku skrz ucho), krome Next Generation vsechny serialy (z NG jsem videla jen par dilu) a take ty nove filmy. Takze bych rekla, ze tak trosku ducha Star Treku chapu a prave tento duch zcela absentuje v Discovery. Pro me je Star Trek takovy mily svet plny nadeje v lepsi budoucnost, plny touhy objevovat a poznavat. Svet lehce naivni a idealisticky, svet, v nemz nechybi silna pratelstvi, mezilidske i mezidruhove pochopeni, cest a odvaha a dobro vitezici nad zlem. Svet, v nemz existuje i humor a laskave spickovani a naopak se tam nevyskytuje nejake radoby hlubokomyslne filosofovani a slozita psychologie postav. Discovery je presny opak. Humor tam skoro neni (pokud za nej nebudeme povazovat krecovitou socialni nemotornost kadetky Tillyove), pusobi to skoro porad depresivne, postavy se tvari, jako by jejich nasledujici minuty mely byt posledni, v prvnich dvou nebo trech dilech mi prislo, ze cely serial asi bude nejaky nitrozpyt hlavni postavy (ty zabery na jeji vyraz upreny kamsi do blba za doprovodu dramaticke hudby byly nekonecne a neskutecen otravne, to neustale motani se kolem jeji minuosti a psychickeho rozpolozeni dtto), coz se dikybohu nestalo. Postavy maji nulove, skutecne nulove charisma a lezou vam spise na nervy (Michael Burnham je asi ten nejotravnejsi hlavni hrdina, ktereho jsem videla - nejsem moc agresiivni typ, ale kdykoliv tu herecku vidim, svrbi me pest), navic hrajou opravdu hrozne, pusobi jako ochotnici, co umi akorat dramaticky a napjate hledet nebo se tvarit sokovane (krome Tillyove, ktera se umi jeste trapne pitvorit). Kdyz do toho jeste zacnou mluvit, tak se vam protaceji oci v sloup (kdo psal ty dialogy, by zaslouzil petadvacet na holou), tolik patosu a tak malo obsahu... Proste abych to zakoncila (protoze koukam, ze se mi to tu velmi neprijemne natahuje), ten serial je uplne otresny a takovou tresnickou na nepozivatelnem dortu je ta usilovna korektnost (pokud mozno kazdy druhy cernoch - nejlepe jako kladna nebo mocna postava, homosexualni par, zenomuz Michael Burnham, alias asi treti pohlavi...). Divim se, ze kapitan je bily muz, ale kdovi, jak to bude v dalsich dilech... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po predchádzajúcom dieli výrazné zlepšenie. Rozhodne viac napätia. A v zásade končíme niekde inde, kde sme začínali. Je to schématické a očakávateľné, ale zároveň aj zábavné. Pre mňa spokojnosť. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy odfláklá režie - například v polovině série skoků vidíme Stametse na pokraji zhroucení, ale po jejich skončení už po něm neštěkne pes - ale jinak to vypadá, že to už zase konečně o něčem je. Tylera definitivně zařazuji na seznam postav, které je nutno co nejdřív odprásknout. Nebo je to možná nový trend v balení: na chladnou a výkonnou ženu jako je Michael uděláte největší dojem tím, když se uprostřed smrtelně nebezpečné akce nervově zhroutíte a necháte jí, aby vyhrála souboj s nepřátelským velitelem a zachránila jak misi, tak vás. Pak se jí v kajutě s brekem přiznáte, že milujete svou bývalou mučitelku a ejhle: už máte dojatou dívčinu v náručí. To gay líbání před akcí je asi taky nový level ve star trek vztazích. Sice nejsem v tomhle předpojatá, ale mezi těmi dvěma herci prostě chemie nefunguje, takže to vypadá jen jako další zbytečná queer korektní póza. Ale abych jen nekritizovala, je to slušně akční, Michael se uspokojivě vyrovnala se svou minulostí, Lorca se zase jednou chová jako pořádný kapitán a závěr docela navnadí. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší dosavadní díl? Určitě, ono to ale nebylo tak těžké. Konečně to trochu připomíná sci-fi a Lorca má poněkud větší prostor. Možná bych i přemýšlel o 4*, ale to by museli vědět, kdy epizodu včas ukončit. Posledních 10(!) minut bylo zase dost špatných. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice je to nejlepší díl z první půlky season 1, ale i tak to je stále velká slabota a spíš jakési vesmírné eko-fantasy než Star Trek, navíc plné nevyrovnaných polopsychopatů co neustále brečí/křičí/či jinak dávají průchod svým nestabilním emocím, jak banda rozrušených teenagerů... tohle že mají být vojensky trénovaní důstojníci/profesionálové?:D A to radši ani nemluvím o technické stránce jako je aktivace pohonu stylem "pouťový kolotoč ve vesmíru", či samotná "vesmírná houbová síť", o který nějak záhadně nikdy nikdo neslyšel v celým TOS, TNG, nebo takovém Voyageru, kterému by kapánek, fakt jen malinko pomohla v cestě domů... ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak byl skvělý rozjezd, tak byl skvělý dojezd před vánoční pauzou. Nalomený šéf bezpečnosti, lidský pohon se zhroutil (ani se nedivím po takové zátěži) a Discovery se ztratila (nejspíš do jiného vesmíru). ()

Tribe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě epizody byly skvělé, pak to byla trochu houpačka, ale tohle zakončení je naprosto parádní. Fakt se mi to líbí. Jediné, co se mi na této epizodě nelíbilo, jsou ty dva bazeranti (resp. scény, kdy se jejich bazeranství projevuje), ale s tím se holt nedá nic dělat. Je to Star Trek se vším všudy a jsem moc rád, že se tento projekt vydařil. Pevně doufám, že to bude mít pořád stejnou kvalitu i v dalších dílech. Live long and prosper ()

KeittoRoche odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomhle díle se jen brečí - všichni jen brečí - Herci jsou neustále vyjukaní – pořád se něčeho bojí – Pořád fňukají jako blbečkové. Takhle se postavy ze Star treku nechovají. Tady se jen uměle navozuje iluze něčeho zajímavého a dojemného – Prvoplánová, mělká a totálně odfláknutá práce s atmosférou a nezvládnutá logika vyprávění děje. - Je to prefabrikovaná umělotina a emocionálně rozplizlá filmařská žumpa bez reálného intelektuálního a morálního přesahu, kterým se Star trek vyznačuje. Je to jen předstírání hlupáků a ubožáků, že vytvořili jakoby „morálně/chytrý“ seriál. Tohle se může líbit jen lidem, kteří si zvykli sledovat záplavu nových sračkoidních seriálů a nepřijde jim divné, že zde chybí u postav profesionalita. --- Navrhuji odstranit Discovery ze všech fanouškovských stránek Star treku a všech Star trek encyklopedií. Co se stalo v Discovery - nestalo se !! Discovery není Star Trek ! Smrt podvodu jménem Discovery ! ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl jednáním, resp. spoustou jednání proti rozkazům dost připomíná charakter Kirka... :) Me vždy jsou vojenské rozkazy to nejlepší, co je v danou chvíli potřeba udělat. :) Ten závěr byl trošku čekaný, ale o to víc se těším na další díl! :) ()

Reklama

Reklama