Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Georgiou stojí v čele plánu, jak ukončit válku s Klingony jednou pro vždy, ale posádka Discovery se nechce ztotožnit s její násilnou taktikou. Michael sužují vzpomínky na strasti z minulosti... (TV Prima)

Recenze (17)

wenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení i přes neúplné pochopení toho, co tam ta klingonská žena bude vlastně dělat. Stala se prezidentkou klingonkoule jen z toho mandátu, že má v jádru planety Terranskou bombu a teď bude vyhrožovat odpálením pokud ji přestanou sloužit? Až ji kuchnou tak se obratem vrátí na Zemi nebo jaký je plán? ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna hvězdička za císařovnu v bordelu a zhulenou Tilly, jinak je to totálně promrhaná šance na jakékoliv zakončení, které by mělo špetku logiky nebo alespoň koule. Po těch několika odvážnějších hrátkách s obměnami ideové a politické korektnosti v minulých epizodách se scénaristé zbaběle vrací zase na úplný začátek. Do striktně feministického vesmíru, kde se několik silných žen sejde v podzemní jeskyni, pět minut žvaněj o tom, zda zmáčknout červené tlačítko nebo ne, a pak je najednou vše vyřešeno. Takže konec na úrovni postmoderní disneyovské pohádky. A zbytek jsou tuny nesmyslného rozebírání osobních traumat nesympatických postav, ideový balast a politické blouznění. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

On the eve of battle, on a cold and windless night, an old general turned to a young soldier. "Tomorrow," said the master, "you will know fear." The young soldier, who had not yet experienced the agony of war, looked at the general with quizzical eyes. "How will I know fear if I do not know what it looks like?" The general replied, "You will know fear, because it speaks very fast, and it speaks very loud."... If that is how fear acts, recognizing it is easy. But as the young soldier considered the general's advice, she asked the question facing us now: "Once I know fear, how do I defeat it?" ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, ani ten cliffhanger s Enterprise, ani karanténa během pandemie mě nedonutí pokračovat s druhou sérií. Tak možná za pár let až zapomenu, jaká ztráta času první série byla ... ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naštěstí finále uspěchané nebylo a "správňacké" zakončení nechybí, což vzhledem k dalším Star Trek seriálům muselo být. Hudba při závěrečných titulcích je z TOS, což se skvěle hodilo :-). ()

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podtitul tejto epizódy by mohol byť "Na poslednú chvíľu sme si uvedomili, že je tu koniec série a treba nám ten zbytočný príbeh o vojne s Klingónmi dáko uzavrieť". Aj Worf by s dešpektom poznamenal, že tento diel veru nebol dobrý deň na zahynutie v hrdinskom boji. :-p Najmä, ak sa nám po Qo'nose ponevierajú klingónski príbuzní čúrajúceho Slotu. (Ja chápem, že Klingóni sú od prírody drsňáci, ale nemal som z nich doteraz nikdy dojem, že sú totálne nevychovaní polomagori. Tento seriál im nerozumie a robí si z ich postáv trápnu srandu.) Aspoňže Burnhamová hodí do záverečného príhovoru trochu toho trekovského idealizmu. V tomto seriáli ten idealizmus často bolestne chýba. :-( //// Zaujímavé komentáre: cyphercz, DarkSikorski ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem to někde psal je to skvělý seriál a kdyby to nemělo v názvu Star Trek, byly by čísla i vyšší, protože to propojení s klasickými ST tady moc nefunguje. Na dobu ve které se to odehrává je to až moc přetechnizované a akční, odehrávají se zde události, které do historie ST nezapadají, skokový pohon by Voyageru o sto let později určitě pomohl, ale nikdo o tom neslyšel. A časové paradoxy ve druhé sérii ještě přijdou... Ale protože se to jmenuje Star Trek, tak se to vždy bude srovnávat, ať už vizuálně, tak historicky i obsahově a na tom bude Discovery o něco hůř, protože do filozofie Star Treku jednoduše moc nezapadá... ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6/10. Eeee tak to mu říkám scénaristická nemohoucnost, jakým způsobem ukončili první řadu a válku s Klingoni je takový nesmysl, až to fyzicky bolí. Enterprise to nezachrání ale jako vějička do druhé řady, dejme tomu. ()

graytomcat odpad!

všechny recenze uživatele

Najslabsia cast celej serie a to v jej finale. Vsetky zmeny v konecnom dosledku neznamenali nic. Vlastne mohli preskocit 14 predchadzajucich epizod a zacat koncom tej poslednej. ()

Reklama

Reklama