Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 12 h 1 min (Minutáž: 40–66 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Anson Mount, Shazad Latif, Wilson Cruz, Michelle Yeoh, Rachael Ancheril, Alan Van Sprang (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Kvůli záhadným událostem v různých částech galaxie vyrazí Discovery na novou misi pod velením dočasného kapitána, kterým je Christopher Pike z lodi Enterprise. (Netflix)

Recenze (37)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podruhé a zase ne úplně dobře, místy vlastně hrozně špatně. Michael není protagonistka, je to špatná women empowerement šablona přikrytá nekončícími záchvaty pláče a klišovitými výlevy. Od ní se má Spock učit? Dejte pokoj! Vrchol bezmoci je epizoda, kde zemře postava, jejíž role byla do té chvíle zhruba stejně významná, jako role fešácké ofiny kapitána Pikea. Z nějakého důvodu si ale během dotyčného dílu tvůrci vzpomněli, že jí dost opomíjeli, tak se snaží budovat dojem ztráty - řevem a spoustou honosných frází. Jenom málo figur tu funguje na jiném principu, než na iritujícím napětí mezi převážnělostí a otravnou rozpustilostí. Výjimky: (občas) Pike, Spock, badass čínská milf a ta zbytečná bába, co jí skvěle hraje Tig Notaro. Showrunneři by si povinně měli dát maraton Expanse s cílem odkoukat, jak se dělá realisticky působící hard sci-fi. Bitvy jsou furt pěkné, nápady tu jsou, ale se všemi pokusy aktualizovat Star Trek mytologii to pořád působí jako nezvládnutý Janek z hvězd. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Druhá série určitě nebyla perfektní, ale oproti první sérii to byl vcelku posun vpřed. Především si cením způsob, jakým způsobem autoři pracovali s vedlejšími postavami, kdy se konečně nejednalo jen o náhodné osoby do počtu. Dalším pozitivem bylo i přivedení Pike na scénu, což přineslo další zajímavou dynamiku a možná (trochu nešťastně) podtrhlo, že Discovery potřebuje na pozici velitele nějakou zajímavou "osobnost." Navíc se mi líbila i ta vyváženost mezi hlavním příběhem a epizodními ději, které především v první půlce řady fungovali bravurně a udržovaly diváka v solidním napětí, co vlastně za tím vším bude. Škoda, že v druhé půli se přibývajícími "odhaleními," to kouzlo trošku ztrácelo, přesto druhá série myslím zafinišovala nanejvýš důstojně. Jen ta Michael je stále jako hlavní postava nijaká. povedené díly 2x05 - Saints of Imperfection ,2x06 - The Sounds of Thunder, 2x14 - Such Sweet Sorrow, Part 2 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi mě to iritovalo o trochu méně, než prvné série, ale stále mi přijde, že to nemá se Star Trek světem moc společného, prostě takový spin-off Star Treku obecně. Nejsem sice žádný Trekkie, ale seriál dost popírá předchozí původní staré seriály tím, co a jak se děje a může dít. A to, že na konci všichni mlčí to fakt nezachrání. Karfiol a její výrazy na mě také fakt nepůsobily a Spocka si mohli nechat autoři snad úplně od cesty. Nu což, úplně špatné to není, ale stále u mě platí, že Orville je prostě mnohem, MHOHEM více Star Trek. MNO-HEM! ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta 1 hvězda je jen za Pikea a Enterprise. No, jestě za Number One. Nejlepší komentář...Xichtr0r. Souhlas. Nebo, že by ten nový appendix s Pikem byl konečně! to pravé STovské? No....z čiré opičí zvědavosti (jen kvůli němu a jeho lodi) mrknu na pilot a zjistím, zda mi opět bude nabíhati žíla na spánku. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná první polovina, která nabídla zajímavej děj, tajuplnou sezónní zápletku, super efekty, napětí... Žel bohům, s tím, jak se to blížilo ke konci série, to začalo dávat menší a menší smysl a i když jednotlivý epizody pořád dokázaly pořádně zabavit tak, jak space opera zabavit má, musel jim člověk leccos odpustit a snažit se u toho moc nepřemejšlet, protože ke konci série co epizoda, to minimálně (v tom lepším případě) jedna nějaká kravina, která vůbec nedávala smysl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druhá řada je slabší než první,přesto mě většinu času bavilo jí sledovat.Možná to bude tím že nejsem velký trekkie a neměl jsem přehnaná očekávání a ani jsem neměl potřebu nijak blíž zkoumat jestli to vůbec dává smysl.Co se každopádně ve druhé řadě ukázalo naplno a je to jeden z hlavních důvodů proč jen tři hvězdy,je to,že Michael prostě není postava,která by měla táhnout celý seriál.Chápu,že je potřeba silných ženských hrdinek,ale je smutné,když minimálně tři "vedlejší" strčí hlavní postavu do kapsy...60% ()

Xicht0r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Burnham super hero origin story", Star Trek se nekonná. Absolutně imbecilní zápletka s cestováním v čase, kde nic nefunguje a nedává smysl kdykoliv se člověk jen trochu zamyslí nad tím bordelem co se na obrazovce děje v přemíře "lens-flare", gopro akce a neustále točícíse kamery. Oproti předchozí sérii se trochu zlepšilo zapojení postav z můstku (už i víme jak se jmenujou WOW!), ale na kvalitě jim to nijak nedodává, jelikož je to banda nezajímavých jednohláškových blbečků, který tam jsou jenom k tomu, aby nám připomínali jak je Burnham hrozně vyjímečná. K tomu přidejte tlustou otravnou zrzku, císařovnu "one man army" Georgiou, vykastrovanýho Spocka a pseudo kapitána Pikea, který moc nevypadá, že ve skutečnosti něčemu velí...jelikož jsou vždy poblíž silné ženy Burnham, Georgiou, Cornwell atd. aby mu řekli co má dělat. Ano i druhá série je protkána silnou femi-propagandou, která chvílema dosahuje opravdu maximální absurdnosti (viz jakákoliv bojová scéna...). Vynechám-li "nenápadnou" agendu z hodnocení, tak mám stalé velký problém s neúctou k ST lore, který je překrucován a kompletně ničen v každém dalším díle. Především Spock (ale i Sarek) dostává opravdu na frak, když je nám podán jako dislektik opovrhovaný Vulkánci a jen díky Burnham je tím čím v budoucnosti je a jak ho známe...NE prostě NE! Zápletka nás postupně zavede na několik vcelku zajímavých míst, ale tak nějak nemám pocit, že by to byl děj odehrávajícíse ve světě ST...o Federaci nevíme vůbec nic, jen slyšíme o Starfleet (flotila = Discovery a Enterprise zjevně) a především Sekci 31, která je tak tajná, že to vypadá jak kdyby to byla hlavní složka Starfleet. Politika, morální problémy, mezi-rasové tření...nikde, opravdu je toto ST? Místo ST dostáváme ubrečený "hrdiny" řešící "epický" problémy v řádech minut a to prosím v kontinuálním ději, kde mají autoři možnost rozvádět zápletky po vzoru GoT, Expanse atd. Výpis toho co vše je na ST:D špatně je daleko delší a moje utrpení ze sledování obrovský, ale viděl jsem snad všechny ST a budu i dál sledovat tuhle pohromu, abych si měl na co zanadávat. :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se mi první série líbila a bavila mně od začátku do konce, tohle bylo docela často poměrně utrpení. První dva díly byly parádní (a Frakesův New Eden je absolutně geniální a jako by z oka vypadl jakémukoliv jinému Treku, jen ne z Disca). Pak se mi líbil díl, ve kterém se poprvé objevil Spock, jehož představitel mi po prvotní nedůvěře velmi imponoval a díl s Talosany, který byl taky geniální od začátku do konce a konečně nějak navázal na to, co známe už od úplného začátku. Ještě pochválím casting. Kromě parádního Ethana Pecka, který postavě Spocka rozhodně nedělá ostudu, musím vyzvednout také Pika v podání naprosto božího Ansona Mounta, pravděpodobně jediné pozitivum celé téhle série. Jediná nejlepší postava druhé řady. A jinak to bylo... no, docela špatné a nejednou mně to fakt sralo. Kromě stupidních zápletek s Oddílem 31, který je tady neskutečně debilní a neatraktivní, je pak v seriálu obrovské množství stupidních a retardovaných postav, které mě serou: všechny. Tady není sympatický fakt vůbec nikdo. Soneqa, která mně v první řadě srala jen částečně, mně teď sere úplně, Saru, který je tam zbytečný, mně pomalu štvát začíná a Tilly, kterou jsem měl v první řadě nejradši, je tady vyloženě na zabití a já jí fakt nesnáším, a nejen proto, že se chová jako kráva. Stamets zase celou sérii brečí, že mu nevychází vztah s bůhvíproč vzkříšeným doktorem (proč, proboha, jakej to vůbec mělo smysl, sakra?), takže tyhle dva mně serou taky a u těch ostatních si vůbec nepamatuju jména. Naštěstí to finále se zase povedlo a slibuje velké věci do budoucna, tam, kam se ještě žádný Star Trek nevydal, takže snad to bude dobré, protože tahle série je prostě špatná. Fakt hrozně, hrozně moc. Tak, že mi zprotivila úplně celou Discovery včetně první řady, která mně na podruhé už taky tolik nebrala. A jen kvůli tomu, že to luxusně vypadá se na to fakt dívat nebudu. Ale bohužel se na to nebudu dívat ani kvůli Pikovi a Spockovi. Hlavně u Pika zamrzí, že v další řadě už nebude. ALe abych furt nekritizoval, ta rodinná linka Spocka, Michael a jejich rodičů je napsaná výborně, tohle byla lahůdka sledovat. A to závěrečně vysvětlení, proč jsme o Burnhamový nikdy dřív neslyšeli, snad ani lepší být nemohlo. Tohle se povedlo. Ani nevím, kolik mám dát procent. Docela by mně zajímalo, co pěkného by na to řekli Leonard Nimoy a Roddenberry. Asi nic moc. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoilery. Druhou řadu jsem vzdal v šestém díle, přesto jsem ze zvědavosti dosledoval zbytek seriálu alespoň skrz shrnutí jednotlivých epizod. Proto můžu kysele prohlásit, že zápletka je opravdu tak hloupá jak se zdálo a vysvětlení opravdu nedává smysl. Začneme pozitivy. K nim patří výborně zahraný kapitán Pike, jehož postava má přesně vyladěnou směsici odpovědnosti a divokosti, aby ho člověk obdivoval a zároveň by zaním šel třeba do pekla. Druhé pozitivum je epizoda New Eden, která mi jako jedna z mála z STD přišla Star Trekovská. Až na pitomou myšlenku "sjednotili jsme všechny víry, protože komu jsme měli děkovat za záchranu, jakému bohu?" Já bych řekl, že to že byli v kostele a zachránil je anděl, je docela jasná indicie, ale budiž. Třetím pozitivem je Doug Jones, jenž vynikajícím způsobem zahrál od základu špatně napsanou postavu. Právě v epizodě pojednávající blíže o Saruovi, potažmo Kelpienech jsem Discovery definitivně zavrhl. Ústřední myšlenka, která by se dala parafrázovat slovy "Pomůžeme kamarádovi a jeho rase, i když kdysi téměř vyvraždili vyspělý druh. Stejně si to nejspíš zasloužili, protože jsou takoví divní, žijí v jakémsi bahně, vypadají jako z hororu a celkově se nám hnusí a nechápeme je." Z tohohle přístupu je mi vyloženě na blití. Odsuzovat na základě vzhledu, povrchního dojmu a cizosti je přesně proti myšlenkám Star Treku. Zbylé výtky co bych mohl mít - a mám jich požehnaně, by klidně mohly zmizet a přece by jen samotná epizoda The Sound of Thunder stačila, abych seriál zavrhl. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K prvotřídnímu vizuálu, designu, maskám či efektům nemohu mít připomínky, s tím ostatním je to podstatně horší. Rozmáchlý příběh (zapojující ve velké míře cestování časem) mi do sebe jakžtakž zapadl až ve finále (ale tvrdit, že dává smysl, to zdaleka nebudu), do té doby jsem tápal a vyhlížel každou epizodnější podzápletku. A buď se nudil, nebo chytal za hlavu, zejména z následujících příčin: Jak je seriál hodně akční, o to víc vyniká klasický "startrekovský" neduh, kdy do veškerého dění, tedy i do nejriskantnějších bojových, průzkumných či záchranných misí s minimálním procentem na úspěch, se vrhají ti nejdůležitější, nejvyšší z můstku. To se v početné lodní posádce nenajdou žádní fundovaní specialisté? Co na lodi větší než Enterprise ty stovky ostatních dělají? Proboha, vždyť když přijdou kapitán a vědecký důstojník navštívit někoho na ošetřovnu, tak tam mezi řečí asistují doktorce při operaci! Prostě nadživotní, všestranná, dokonalá elita - třeba oplácaná Tilly (proč ne, nemusí mít všechny míry jako supermodelky) stejně porazí ostatní kadety v půlmaratónu. (J)elita, která v případě, jde-li o někoho blízkého, koná téměř vždy hystericky bezhlavě a upřednostňuje jednotlivce před většinou - s neředěným patosem. Dále: zběsile chrlená technická "hatmatilka" se nedá usledovat, jenže ono při sebevětší krizi / objevu stejně stačí něco přetížit / modifikovat (popř. před výbuchem fotonového torpéda zavřít dveře!?), a voilà! Zmiňovaný ambiciózní děj se pohříchu celý točí kolem nejméně zajímavého a nejhůře napsaného i zahraného charakteru, emotivně nevyrovnané Michael Burnham, již se mi stále nedaří akceptovat jako někoho podstatného a hodného pozornosti. O kolik charizmatičtěji působily staronové postavy kapitána Pikea i Spocka! Jestli jsem u první sezóny zvažoval 4*, u druhé naopak 2*. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O trochu lepšie ako prvá séria, ktorú som nepozeral vôbec na službe netflix. Neviem, mňa to dosť bavilo. Aj keď, niektoré epizódy boli zbytočné,lebo sa v nich nič podstatne neudialo. Ale ten záver fakt dobrý. Som zvedavý na tretiu, ktorá vychádza už zajtra. 4* ()

koba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hoci som Trekkie, zo Star Treku som zatiaľ videl úplne všetko a tejto sezóne som dal celkovo 4 hviezdy (taký proste vyšiel priemer), nemôžem sa zbaviť toho zvláštneho pocitu... Najväčším sklamaním bol posledný diel, ktorý nepatrí do kategórie Sci-Fi, ale skôr Fantasy. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Oproti první sérii slabší a to zejména co se scénáře týče. Nelogické prvky, během kterých jsem před televizí předváděl facepalm, se objevují častěji, než Picardův gif na internetu... Těmi se rozhodně nešetřilo. Naprosto do nebe volající pak ale byly scény, ve kterých mělo jít o čas, ale vždycky se našla chvilka na melodramatickou pauzu. Škoda... Kladně ale vidím obsazení, a to zejména kapitána Pika, který charismatem zastínil všechny okolo. Vzato celkově, raději si pustím Orville... Je to více Star Trek... ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla jak na houpačce, několik skvělých dílů, několik průměrných a bohužel i dost špatných či úplně tragických. Největší přínos vidím v příchodu kapitána Pikea, bez kterého by moje hodnocení bylo rozhodně minimálně o jednu menší. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím STD (aké príhodné!) ako Star Trek – tento seriál nemá s predabramsovskými produktami pod touto značkou skoro nič spoločné. Discovery je jeden z najhoršie napísaných mainstreamových seriálov súčasnosti a druhá sezóna ukazuje všetky jeho chyby ešte viditeľnejšie ako prvá. STD nedokáže udržať zmysel a aspoň základnú kontinuitu ani na maličkej ploche 14 epizód, a totálne sa začne rozpadať už v polovici. Najlepšie to opäť analyzujú RLM v tomto videu a ja už si pred treťou sezónou dobre rozmyslím, či urobím rovnakú chybu a opäť dám tejto sračke šancu. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až do poslední epizody Such Sweet Sorrow II jsem tomu chtěl dát 2 hvězdy a napsat, že to bylo o něco lepší než první řada, ale to výše jmenované rozuzlení celé druhé řady bylo tak idiotský, že zůstávám u jedné hvězdy, kterou mi tu ostatně i čsfd automaticky spočítalo na základě hodnocení dílů. Jedna hvězda tak primárně za Pikea, ta postava byla nejen pro mě, ale i pro většinu diváků suverénně nejsympatičtější, což musí ty SJW fanatiky, co si říkaj producenti a furt nám tlačí jak je Burnham skvělá a cool, hrozně srát:)) Z epizod se mi jakž takž líbily prakticky jen 3 - New Eden, The Sound of Thunder a If Memory Serves, zbytek byla fakt slabota a bullshit. Třetí řada má velký potenciál co se týče děje, naproti tomu už tam nebude Pike a posádka Discovery mě fakt nebaví, jedinou spásou tak může být nějaký dobrý villain či vedlejší postava. Ale nedělám si velké naděje vzhledem ke "kvalitě" scénáristů zejména posledních dílů. ()

fr0sty 

všechny recenze uživatele

Oproti prvni serii ma tato druha neskutecne deravy scenar a nektere veci a reseni vubec nedavaji smysl. Skoda, prvni serie byla vyborna. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi pomohla poutavá linka se signály, která rozředila občasné scenáristické přešlapy, které se naplno projevily v poslední epizodě v podobě "rodinných a hrdinných" klišé. ()

Reklama

Reklama