Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Admirál Cornwellová vysílá posádku Discovery zajmout vůdce Oddílu 31. Spock se snaží pochopit, proč se Rudý anděl zaměřil právě na něj. (Netflix)

Recenze (7)

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. Pro mne zatím nejlepší epizoda docela průměrného seriálu. Vzbouřená UI je sice sci-fi klišé, ale ve světě Star treku by mohla najít své místo. Zase zde má máme ten paradox, co bylo dřív slepice nebo vejce? Kdyby neposlali tu sondu existovalo by to UI vůbec? ()

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dneska to bude dost negativní. Ve většině věcí souhlasím s uživatelem Martinius. Dost ledabyle napsaná epizoda s přebytkem zbytečných emočních výlevů (Burnham, Tilly, dokonce i Spock), které opravdu nebyly na svém místě. Dost mě tvůrci zklamali. Snažili se tady v jedné epizodě ukázat, jak měla posádka Airiam ráda, i když jsme o ní předtím nevěděli ani ň. O klišé na konci epizody, kde si divák měl myslet, že Nhan umřela, ani nemluvě. Burnham navíc bylo naprosto jedno, že Nhan někde leží a umírá na podlaze, a namísto toho si v breku střílela do zavřených dveří. A co ta příhodně umístěná přetlaková komora, která byla hned vedle vysílací konzole? Pokud vím, Discovery měla mít u každého člena výsadku jeho video feed. A na každou z nich taky měli zaměřený funkční (!) transportér. I tak na Nhan každý kašlal. Opravdu naprosto příšerná scéna, srovnatelná s vykecáváním týmu s dr. Culberem v mycelial network (S02E05). O určování tělesného tepla z video nahrávek radši mluvit ani nebudu. Nějak jsem taky doufal, že vysvětlí masakr na stanici, ale nestalo se. Na Tylera taky nějak zapomněli, snad příště. Snad nejhorší epizoda Discovery; i když možná kdybych si ji pustil ještě jednou, což se nestane, třeba by se moje hodnocení trošku zlepšilo (a nebo taky ne). Oproti předchozí epizodě obrat o 180 stupňů. Tohle je vcelku fajn recenze, zejména ten kousek po 04:20: https://youtu.be/F6kvoiJZ8TE A tady má týpek parádní teorii! (od 07:50): https://youtu.be/ikLvi6URAhA A tady jsem se pořádně nasmál, moje řeč! (od 03:30): https://youtu.be/rr2DQxLkGSY ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vztah burnham - spock zacina extremne otravovat. je umelsi ako kozy dary rolincovej. opat sa zbytocne vela keca a nic sa neoznami. napriek skvelej rezii generuje scenaristicke duo fuller+kurztman coraz neosobnejsi pribeh az prilis zamerany na jednu postavu. vedlajsie postavy su bud coraz otravnejsie (tilly + feministicka uderka aktualnych drbov a lakovania nechtov), alebo uplne nezaujimave az odpudive (podivny polorobot, o ktorom ste doteraz takmer nevedeli, ze existuje, nastastie v tomto dieli chcipne). s lorcou vo valhalle a tylerom v uzadi prestava discovery ako partia fungovat. kvalitny pike je primalo, spock je jasne v tieni genialneho nimoya. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama