Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery - Season 3

(série)
Trailer
USA, (2020–2021), 11 h 13 min (Minutáž: 48–62 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Wilson Cruz, David Ajala, Michelle Yeoh, Blu del Barrio, Oded Fehr, Rachael Ancheril (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Další řada zavede posádku Discovery 930 let do budoucnosti a do míst, kam ještě nikdo nezavítal. Federace se mezitím trochu změnila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

co nam priniesla 3. seria? zaujimavu premisu, oskalpovanu posadku a jedinu zuajimavu postavu, ktoru scenaristi v druhej tretine odpilili. stretli sme sa so zopar absolutnymi unikatmi, pre vesmir star treku uplne netypickymi: s rodiacim sa vesmirnym matriarchatom, s nezvodnou a nesofistikovanou orioncankou, s tuboliftmi drobnej tenkej lode pohybujucimi sa v priestore hodnom kocke borgov alebo filmu tron a v neposlednom rade - s deckom, ktoreho zvriesknutie zapricinilo kolaps vesmirnych civilizacii. predstavte si ako prdnutie nejakeho pterodaktyla pred desiatkami milionmi rokov sposobuje vyhynutie dinosaurov. ano, toto je discovery. this is the new normal. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

tak tohle se nepovedlo.Když bych měl srovnávat s předchozími řadami,tak jednička byla skvělá a dvojka navzdor sestupné tendenci pořád hodně dobrá.Tady už ani není prostor pro to dumat nad tím,jestli vše dává smysl,protože většinu času zabere snaha neupadnout do deprese ze všech těch "hlubokých" emocí,které ale nefungují.Vizuál je pořád velmi dobrý,ale bohužel všechny nedostatky nezakryje.Michael navíc opětovně dokázala,že jako hlavní postava celou sérii neutáhne,a její emočně napjaté správňáctví mi úspěšně lezlo na nervy víc než v předchozích řadách...40% ()

Reklama

DoubleJack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel o dvě kategorie horší série než předchozí. Téma 32. století je osvěžující a nabízí řadu nových možností, protože Discovery nemusí brát ohledy na konsekvence universa nastavené v jiných Star Trek seriálech. Když se k tomu přidá tématika "požáru" (burn) a Federace na kolenou, je o zajímavou zápletku postaráno. Bohužel jakoby si scénáristé najednou nedokázali s tímto prázdným papírem poradit. Vysvětlení příčiny "požáru" a místy doslova pitomé chování postav, celý seriál zbytečně schazuje. Přidejme k tomu ne vždy logický děj (zejména v posledních dvou dílech) a je zaděláno na pořádný malér.. Když pak v průběhu seriálu dojde ke ztrátě asi poslední skutečně zajímavé postavy, vzknikne z toho jen velmi průměrné scifi, což je v tomto případě určitě škoda. ()

HAL odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada byla ještě dost fajn, druhá se ztratila zhruba v polovině, ale tahle třetí, ta je jednou z nejhorších seriálových řad v historii sf seriálů. Absolutní zrůdnost kombinující naprosto amaterské scénáře a herectví se znásilňováním Roddenberryho čistého odkazu ideologickým fanatismem. Snažím se být objektivní a dávám tu jednu hvězdičku za vizuální zpracování a cgi triky, ale jinak je tu všechno pekelně špatné. /Edit po pár měsících - ne, nejde to, i vzpomínky moc bolí, odebírám i tu poslední hvězdu. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně ubulená série (opravdu, byla tam nějaká epizoda, kde někdo strašlivě nebrečel a netekly z něj emoce, div že to nevyplavilo celej velitelskej můstek?), navíc s většinou poměrně nudných epizod orámovaných opět spoustou nelogičností a kravin. Aspoň, že na to finále se dalo koukat (ač bylo spíš "starwarsovský") a nakonec nabídlo i nějakou tu myšlenku a pozitivní náladu do budoucnosti. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (3)

  • Andoriana Ryna hral Noah Averbach-Katz, ktorý je manželom herečky Mary Wiseman (Sylvia Tilly). (Spolu na fotografii z natáčania epizódy The Sanctuary.) (koba)
  • Jedna z lodí, ktoré sa nachádzajú na veliteľstve Hviezdnej flotily, má názov U.S.S. Nog (na fotografii). Ide o odkaz na postavu Noga - prvého Ferenga v Hviezdnej flotile - zo seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět (od r. 1993). Loď U.S.S. Nog je plavidlo triedy Eisenberg, pomenovanej na počesť Arona Eisenberga - fanúšikmi obľúbeného hereckého predstaviteľa Noga, ktorý zomrel v roku 2019 na zlyhanie srdca. (koba)
  • Philippa Georgiou (Michelle Yeoh) má pukance (fotka vpravo) v rovnakej nádobe, akú použil Craft (Aldis Hodge) v epizóde Calypso (2018) seriálu Star Trek: Short Treks (fotka vľavo). (koba)

Reklama

Reklama