Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer
USA, (2017–2024), 53 h 58 min (Minutáž: 38–66 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Wilson Cruz, Shazad Latif, Michelle Yeoh, David Ajala, Blu del Barrio, Jason Isaacs, Anson Mount (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Loki_Six k tomuto seriálu (32)

Star Trek: Discovery (2017) 

"Real world doesn't always adhere to logic. Sometimes down is up. Sometimes up is down. Sometimes when you're lost, you're found." ()

Season 1 (2017) (S01) 

"Real world doesn't always adhere to logic. Sometimes down is up. Sometimes up is down. Sometimes when you're lost, you're found." ()

Návrat Klingonů (2017) (S01E01) 

"Your world has food chains. Mine does not. Our species map is binary. We are either predator or prey. My people were hunted. Bred. Farmed. We are your livestock of old. We were biologically determined for one purpose and one purpose alone: to sense the coming of death. I sense it coming now." ()

Souboj (2017) (S01E02) 

"All warfare is based on deception. When you are able to attack, you must seem unable." Sun Tzu ()

Nový začátek (2017) (S01E03) 

"Universal law is for lackeys. Context... is for kings." ()

Bytost, nebo zbraň (2017) (S01E04) 

"You judge the creature by its appearance. And by one single incident from its past. Nothing in its biology suggests it would attack, except in self-defense. Commander, this creature is an unknown alien. It can only be what it is, and not what you want it to be." ()

Zvol si svá muka (2017) (S01E05) 

"We choose our own pain. Mine helps me remember." ()

Léthé (2017) (S01E06) 

"All these months, I have ignored the signs, but I can't anymore. The truth is you are not the man I used to know." ()

Časová smyčka (2017) (S01E07) 

"Look at that: saved from the horrors of small talk by duty." ()

Chceš-li mír, chystej se na válku (2017) (S01E08) 

"Kelpiens pursued by apex predators have exceeded speeds of 80 kilometers per hour. They can also sense predators, from a distance of as much as ten kilometers." ()

Přehnané ambice (2018) (S01E12) 

"Haven't you ever been afraid of a ghost?" ()

Co bylo, je jen předehrou (2018) (S01E13) 

"I was just thinking about everyone who's ever said that victory felt empty when it was attained. What a bunch of idiots they were." ()

Válka přede mnou, válka za mnou (2018) (S01E14) 

"The Klingons are like cancer cells: constantly dividing. To root them out, you must destroy the tumor at its source." ()

Usmíření (2018) (S01E15) 

On the eve of battle, on a cold and windless night, an old general turned to a young soldier. "Tomorrow," said the master, "you will know fear." The young soldier, who had not yet experienced the agony of war, looked at the general with quizzical eyes. "How will I know fear if I do not know what it looks like?" The general replied, "You will know fear, because it speaks very fast, and it speaks very loud."... If that is how fear acts, recognizing it is easy. But as the young soldier considered the general's advice, she asked the question facing us now: "Once I know fear, how do I defeat it?" ()

Season 2 (2019) (S02) 

"If you're telling me that this ship can skip across the universe on a highway made of mushrooms, I kinda have to go on faith." ()

Bratr (2019) (S02E01) 

I need you to repeat after me : "I will say... fewer things." ()

Nový Ráj (2019) (S02E02) 

"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic." Arthur C. Clarke ()

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama