Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer 2
USA, (2017–2024), 53 h 58 min (Minutáž: 38–66 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Wilson Cruz, Shazad Latif, Michelle Yeoh, David Ajala, Blu del Barrio, Jason Isaacs, Anson Mount (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (166)

lapiduch 

všechny recenze uživatele

Celkový doje po troch neuplných sériách je pozitývny...Akurat myslim, že to mohli po druhej ukončiť.. Nie je to o tom že by kvalita klesla...skor nemam na seriáloch rád to naťahovanie... čo mi však viac vadí je to "moderné" zapracovanie povinných vecí modernej doby, ktoré už pomali musí obsahovať každy film či seriál..... Nemože byť ešte niečo uplne čisté, staré nevinné, konzervatívne? ()

subic 

všechny recenze uživatele

1. série asi tak za 72% Je tu jedna velmi velmi přerostlá želvuška, spórový pohon, paralelní vesmír a spousta Klingonů, i když ti nemají ta svá páča jako v jiných starších seriálech a filmech. Jsou tu v podstatě 3 hlavní postavy, důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnham, kapitánka a zároveň císařovna a kapitál Discovery Lorca, i když on taky není on a pak několik dalších. Vizuálně je to slušně udělané, ale z příběhu jsem lehce v rozpacích, protože je na můj vkus dost značně překombinován a taky členové flotily jsou až přehnaně loajální. Nakonec dostanou všichni metály a povýšení, tak o čem je 2. série? ()

Reklama

BigBang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tlak kulturně-marxistické propagandy na cm2 plochy TV obrazovky je tak silný, že i mjr. Zeman by bledl závistí. Patriarchát dostává nakopáno do slabin (doslovně i obrazně) aspoň třikrát za epizodu. Dokonce tu zabijou i vesmírného Trumpa, který ještě před tím stihine vykřiknout "Make Empire Glorious Again". Z aktuální SJW propagandy nechybí nic: ve třetí sezóně projde divák školením na nebinární zájmena; najednou též celý vesmír při náboženských rituálech pokleká na jedno koleno. Nechybí ani scéna ilustrující, že matematika je útlak (obrázky namísto čísel). Přestože je Discovery ideologicky vzato odpad, tak mě tento seriál docela bavil, má i své kvality, není na něm vše jen špatné. Naše doba je objektivně jiná než byla doba TOS anebo TNG. Možná naši realitu lépe odráží zideologizovaný vesmír Discovery. Svět Discovery je efektivní korporátní kultura chladných bezpohlavních korektních uzavřených individuí. Nemají rodinu, jejich rodinou je organizace, jejich náboženstvím je Federace. Lidé jsou 100% discplinovaní a ambiciózní. Jejich nejosobnějším prožitkem je pochvala nadřízeného na pracovní poradě a potlesk týmu. Nikdo nemá nesmyslné koníčky, ve volném čase přemýšlejí jen o tom, jak pečovat o sebe a zdokonalovat sám sebe. Není čas na chyby a zlozvyky, ty se neodpouští. Nikdo nemá ani 0,1 bodu Body Mass Indexu navíc (samozřejmě kromě jedné bílé heterosexuální hloupé ženy). Ohledně postav jsem slyšel spoustu kritiky, hlavně směrem k hlavní protagonistce. Mně osobně byla sympatická, i většina další posádky - i když typově by posádka zapadla nejlépe do nějaké berlínské techno tančírny v tovární hale. V seriálu je hned několik velice zábavných a vydařených postav, zejména Phillipa, ale i kpt. Saru. ()

Zet 

všechny recenze uživatele

První série začala dost dobře a zajímavě a vcelku si svou laťku udržela až do konce. Za 4 hvězdy. Ale co se začalo dít ve druhé sérii, to mi hlava nebrala. Natahované oživování postav (připomnělo mi to jeden z nejmíň podařených ST filmů Star Trek III: Pátrání po Spockovi) a celkově nudné, patetické a ubulené díly. Bohužel za 2 hvězdy (nejmenší hodnocení, jaké jsem kdy ST filmu/seriálu dal). Říkám si, horší to snad už být nemůže, ale hodnocení třetí série nevypadá vůbec dobře. No uvidíme. Edit: Tak třetí série není nejhorší, není sice tak dobrá jako první, ale zase ani tak špatná jako druhá, zůstala někde mezi, takže za 3. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Prvá séria bola fakt dobrá. Druhá tiež, Spock, červený anjel, cestovanie v čase. No tretia a štvrtá pokrivkáva, dopozerala som, ale šepkajúci aj keď dramatický hlas Michael ma často uvádzal do driemot. Akcie sa mi niekedy zdali zbytočne nekonečne zdĺhavé.. Naozaj vydarené sú úvodné titulky a znelka. ()

Galerie (1 296)

Zajímavosti (29)

  • Jedná se o druhý televizní seriál Star Trek, který představil ženu jako velitele. Prvním byl Star Trek: Voyager (od r. 1995), kde USS Voyager velela kapitán Kathryn Janeway (Kate Mulgrew). (Veskoslav)
  • Kaptián Pike (Anson Mount) se objeví v žluté uniformě, což byla v původní sérii velitelská uniforma. Počínaje Novou generací (od r. 1987) se změnily uniformy a červená je velitelská. (merlinovic)
  • Epizóda do istej miery vysvetľuje udalosti, ktoré sa odohrali o 10 rokov neskôr, a ktoré boli zobrazené v epizóde Zverinec, 1. časť (1966) pôvodného seriálu Star Trek. (koba)

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama