Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer
USA, (2017–2024), 53 h 58 min (Minutáž: 38–66 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Wilson Cruz, Shazad Latif, Michelle Yeoh, David Ajala, Blu del Barrio, Jason Isaacs, Anson Mount (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Sadova302b50 k tomuto seriálu (6)

Sladkobolný smutek, 2. část (2019) (S02E14) 

Poslední dva díly byly kvalitativně šupem dolů, byť se výslovný propadák nekonal. Emoce a zpracování bitvy možná nebyly na jedničku, co mi však vadilo nejvíce, byla likvidace hlavního záporáka a zejména to, co tomu předcházelo. Doufám, že třetí série bude kvalitou svých dílů více vyrovnaná, v průběhu této druhé jsem se začal cítit jako na houpačce. ()

Sjednocení 3 (2020) (S03E07) 

Nebyl to takový otřes, jaký jsem očekávala. S výjimkou minulého dílu, který se mi opravdu hrubě nelíbil, mi přijde, že třetí série začíná stále více a více připomínat Star Trek (asi nejlépe v pátém díle). Na druhou stranu, celý bod a půl srážím jednak za doopravdy neskutečné emoční přehrávání u Michael - většinou ho ingoruju, ale zde to zoufale nebylo možné. A jednak za pro mě naprosto nelogickou Saruovu volbu. Jo, promarněná příležitost konečně poznat lépe někoho dalšího z posády... 45% ()

Rezervace (2020) (S03E08) 

Vcelku slibný díl, kde se řešila příslušná situace, zpracování nám přineslo několik zajímavých momentů, vše kolem působilo přirozeně, nepřehánělo se to s emocemi, no a konečně (!) více prostoru dostaly i další postavy, jejichž vývoj, jak doufám, nebude v příštích dílech opomenut či přímo zazděn. Jsem spokojená. 4* ()

Terra Firma, 1. část (2020) (S03E09) 

Osobně mi tento díl ke Star Treku moc neseděl, ale v žádném případě mu nedám nízké hodnocení - jednak nenudil, jednak to bylo bez tradičních emočních výlevů a hlavně tam bylo několik zajímavých okamžiků. Jenom mám trochu obavy, do jakého vyústění hodlají hlavní linku této epizody nasměrovat. Silné 3* ()

Terra Firma, 2. část (2020) (S03E10) 

Minulý, docela ucházející díl ve mně zanechal oprávněnou obavu, co nám scénárista naservíruje do pokračování. Nedopadlo to až tak zle. Tato série nám představila už horší věci. Jen je škoda každé postavy, která není Michael, a i přes to se s ní autoři obtěžovali a blíže nám ji představili. U jedné zásadní osoby to platí dvojnásob. Slabší 3* ()

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama