Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, (2017–2018), 11 h 25 min (Minutáž: 38–50 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Shazad Latif, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Jason Isaacs, Wilson Cruz, Mary Chieffo, Michelle Yeoh, Jayne Brook, James Frain (více)
(další profese)

Epizody(15)

Obsahy(1)

Už celé století udržovala Federace s Klingonskou říší klid zbraní. Teď ale důstojnice Hvězdné flotily nešťastnou náhodou znova rozpoutá válku. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (25)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stranu je skutečně fajn, že se znovu po mnoha letech na obrazovky dostal "Star Trek". Na druhou stranu je to skutečně asi nejslabší Star Trek, a to dokonce nejsem ani fanda Enterprise (2001 ***). Divná hlavní postava s divnými komplexy a seříznutým karfiolem na hlavě, u které, díky jejímu chování, nechápu, jak s ní mohla mít její původní kapitánka plány na její vlastní velení lodi. Charismatem postav jí bez potíží převýšily stále divně se mračící hlavní inženýr, její postupně čím dál tím víc odvázaná zrzka-kudrdlinková a hlavně chutný, leč nestravitelný Kalpian, kterého považuji asi za to největší plus celého seriálu a přínos do Star Trek univerza - další nový skvělý ufoun :) Jinak ale nápad na podprostorem hopsající hmyz a plíseň šířící život skrze vesmíry mě tedy skutečně neuhranul a finální díl byl echt nesmyslný. Měli nechat Emperorku uškvařit Chronos, nehledě na to, že by to nezapadalo do tamní historie. U tohohle seriálu by mi to totiž bylo úplně šumák. --- Tenhle rok se vrátily dva Star Treky: Discovery, která sice má efekty, ale jinak nic moc, a Orville, který sice má leckdy a mnohdy zbytečný americký humor, ale jinak je to mnohem víc Star Trek, než právě "Majkloid". Má plno zajímavých nápadů a ty v Discovery chybí. Přílišné pomrkávání po moderních morbidních seriálech z toho udělalo nějakou jinou odnož Star Treku a tím by to mohlo skončit. Přivedení na scénu Enterprise je jen berlička, jak tohle dítko udržet nad vodou a ne to rovnou zrušit. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nejsem žádný velký Trekkie a ze seriálových Star Treků jsem viděl všehovšudy pár dílů úplně původní - dnes už lehce úsměvné - série.Od Discovery sem tak neměl přehnaná očekávání a nakonec sem dostal přesně to v co sem doufal,že dostanu.Discovery je dobře vypadající,sulušně odsýpající,nenáročná a odpočinková sci-fi.Je sice velmi pravděpodobné,že pravověrné Trekkies nejspíš extra neuspokojí,ale pro někoho kdo by chtěl ST vyzkoušet,nebo je jako já příležitostným divákem, je plně dostačující...70% ()

Reklama

Xicht0r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí celý série musím prohlásit ST:D za velký zklamání. Pilot mě nalákal a nadchnul, moderní look jsem uvítal (i ty Klingony bych přežil), ale postupem díl od dílu jsou patrný nedostatky, který už překousnout nejdou. Zásadní problém mám s celou story o houbičkovym pohonu, kterej slouží jako deus ex machina a kdykoliv se dá použít k vybruslení z jakýhokoliv průseru. Posádka Discovery je banda nevýraznejch bezejmenejch tragédů o kterejch se nic nedovídáme a jsou zcela nepodstatný víc jak polovinu série. Ani později nemají prostor více jak 4-5 postav a ještě se nás snaží nalákat na jejich děsně nečekaný twist... Odbočka do alternativního vesmíru začala mírným pobavením a postupně přecházela v kroucení hlavou až do pověstného Pickardova double facepalmu. Technoblábolení okolo houbiček tou dobou dosahuje maxima a absurdita celého děje taky. Rádoby epický převrat v Terran Empire universe už byl pro mě definitivně za hranou přijatelnosti. Těšil jsem se na komplexní, politikou a konfliktem protkaný ST jakým měl zjevně být zrušený a do země zašlapaný Axanar. Dočkal jsem se dobře vypadajícího vykleštěného seriálu sice bez epizodních vata dílů, ale že bych si připadal ve válečném období, to se říct nedá. Takovou atmosféru uměl navodit DS9 i Enterprise v posledních sériích a takový jsem ST:D očekávál...marně. O míchání dnešní politiky a "propagandy" škoda mluvit...gay manželé, silné vůdčí ženy, rasové namixování herců, bílý vypočítavý mužský zrádce...mno prostě dnešní standard, kterým je potřeba naočkovat veškerou liberálně uvědomělou filmo-seriálovou produkci USA. Ano ST byl vždy relativně liberálně progresivní, ale zároveň ukazoval slabiny tohoto systému...dalo by se říct, že je můžeme vidět i v ST:D, jelikož utopickou naivní láskou k veškerému životu trpící Federaci by zničila jakákoliv válka nemít na své straně scénáristy jenž znenadání změní kompletně povahové atributy nepřítele. :) Závěrem bych tedy konstatoval že dvojdílný pilot patří k vrcholu série a postupem kvalita opadá. Pro mě vinou nefungující osudovosti Burnham/Georgiou, nucenou lovestory Burnham/Ash a rozvíjení bullshitu jménem mycelium spore drive... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve snaze o nový, zcela moderní, "designový", akční, nováčkům přístupný Star Trek museli tvůrci dávat opravdu velký pozor, aby "s vaničkou nevylili i dítě". Za mne se jim to podařilo, byť si známý svět hodně přiohli a pro efekt logika mnohokrát ustoupila daleko za nejzazší hranici. Nová podoba Klingonů byla to nejmenší, ta se povedla. Kontinuálním příběhem (válka s Klingony, "temné zrcadlo") si nicméně ukousli velké sousto, až se mi párkrát postesklo po jasně vypointovaných epizodických zápletkách. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Fakt paráda. Nejsem vůbec ST fanoušek (viděl jsem jen novou trilogii + četl pár komiksů) ale tohle mě řádně bavilo. Z počátku se tvůrci dost hledají ale přibližně v polovině série jde každá epizoda kvalitou výrazně nahoru a jeden zvrat střídá druhý, ještě vymazlenější. Ke konci jsem byl naplno pohlcen v tomto fikčním vesmíru a tetelil se blahem. Jo a taky to na televizní poměry vypadá až šokujícně draze a technicky vypiplaně. Kdejaký velkorozpočtový film by si měl vzít příklad. Velmi se těším na druhou sérii! ()

Galerie (159)

Zajímavosti (9)

  • Admirál Katrina Cornwellová (Jayne Brook) spomína, ako pred storočím kapitán Jonathan Archer (Scott Bakula) s posádkou lode NX-01 Enterprise navštívil planétu Qo'noS. Ide o udalosti zobrazené v epizóde Setkání u Broken Bow (2001) seriálu Enterprise. (koba)
  • Zábery scén odohrávajúcich sa na púšti crepusculanskej planéty boli natáčané v Jordánsku. (koba)
  • Scény planéty Pahvo boli natáčané v prírodných rezerváciách Kelso Conservation AreaHilton Falls Conservation Area neďaleko kanadského mesta Milton (provincia Ontário). (koba)

Reklama

Reklama