Reklama

Reklama

Pozdravy z Fukušimy

  • Německo Grüße aus Fukushima (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Marie cestuje jako dobrovolnice do Japonska, do prefektury Fukušima, kde chce pomáhat místním obyvatelům po jaderné katastrofě z roku 2011. Mladá žena, utíkající z Německa před bortícími se sny o vlastní budoucnosti, má pomoci přeživším, kteří i po letech žijí v nouzovém ubytování. Brzy ale poznává, že úkol není pro ni. Už je rozhodnuta vydat se znovu na útěk, ale potkává Satomi, svéhlavou ženu a poslední gejšu z Fukušimy, která se i přes zákaz rozhodla vrátit do svého zničeného domu v zakázané zóně. Začíná intimní setkání dvou rozdílných žen, z nichž se každá musí vyrovnat se svou minulostí. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (6)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Atomová elektrárna je hned vedle." Další evropský film, který zpracovává téma fukušimské jaderné havárie, ale na rozdíl od filmu "Snoubenec z Tokia (Fukušima, má láska)", je tento snímek syrovým až nelichotivým příběhem ve kterém zní smích i pláč a jehož děj vypráví o potřebě někoho blízkého, nebo touze po porozumění bez dorozumění. Epicentrum vyprávění pak tvoří křehké přátelství staré gejši s mladou Němkou, která gejšin čajový servis z porcelánu ovládá se šikovností slona v porcelánu. Protože však Japonky mluví stejně dobře německy, jako Němky japonsky, jejich rodné jazyky nahradila lámaná angličtina. ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Príbeh dvoch zlomených žien, ktoré obe v živote niekoho stratili, sužuje a stále viac trápi a zožiera čin vykonaný zo strachu, aby ich postupne spojili a zaťažené a prenasledované svojimi démonmi nakoniec smerujú k vzájomnénu ovplyvneniu, (seba)pochopeniu a vyrovnaniu sa. Zaobalený do čiernobieleho hávu s dokumentárnym momentom a emóciami na správnom mieste. Niekedy náhodne natrafíte na kvalitnú vec. Missing is living with ghosts. 75% ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Videné na lete z Tokia. Snímok je o zabehnutej neveste, ktorá si chce vyliečiť rany lásky, pomocou ľudom v rádioaktivitou a tsunami postihnutej Fukushime. Film je zaujímavý až dokumentárny so silnými osobnosťami a z časti duchovnou zápletkou. Klubová záležitosť. ()

Pollini 

všechny recenze uživatele

Štvala mě kamera, štval mě klavír, Evropanka mě štvala taky, paní Kaori naopak mistrovská, čb OK, no. Je to jeden z filmu, které nechcete vidět víckrát, protože si chcete uchovat původní zážitek. ()

Reklama

Reklama